Українська правда

Прем'єр-ліга. 13-й тур. Шахтар - Чорноморець 2:0. Без шансів для "моряків"

Сергей Шемшученко — 29 жовтня 2016, 19:30

В черговий раз Шахтар на голову був сильніший свого суперника, та без проблем переміг з рахунком 2:0. Як показав сам матч, такий рахунок це за щастя для "моряків". Підопічні Фонсеки за дев’ять днів зіграли вже четверту гру, та у всіх чотирьох матчах здобули перемоги. А для Чорнорморця це вже друга поразка поспіль у чемпіонаті, після восьми матчевої безпрограшної серії.

До матчу "гірники" підійшли у майже оптимальному складі, один Ракицький пропускав гру через дискваліфікацію. Після дещо експериментального складу у кубку України, усі основні гравці повернулися у стартовий склад, лише Степаненко відпочивав перед матчем у лізі Європи.

У Чорноморця перед самим матчем виникла проблема з воротарем. Боровик застудився і Олександр Бабич не ризикнув ставити його у основу, тому зі страту вийшов юний Каневцев. Також Чорноморець вирішив грати проти Шахтаря у 5 захисників, щоб стримати небезпечних флангових гравців суперника.

Світлина взята з офіційного сайту Шахтаря

Розпочали матч "гірники" уже звично для чемпіонату України – з контролю м’яча. І якщо перші 15-20 хвилин "моряки" досить вдало стримували атаки Шахтаря, то після пропущеного голу перевага "гірників" була беззаперечна.

А прийшов перший гол звідти, звідки ніхто не чекав. Азарцев, не дивлячись на ворота, не точно віддав на свого голкіпера, той у підкаті намагався виправити помилку партнера, але все ж таки перший на м ‘ячі був Ферейра, який й відправив шкіряного у пусті ворота – 1:0.

Не встигли "моряки" прийти в себе, як Шахтар забив вдруге. Ісмаїлі після передачі з глибини, прострілив в центр штрафного майданчику, де Дентіньо без перешкод пробив над голкіпером – 2:0.

До закінчення тайму Шахтар міг доводити рахунок до розгромного, але Бернард та Дентіньо не використали свої моменти.

Другий тайм розпочався зі шквалу атак підопічних Фонсеки. І в проміжок часу з 46-ї хвилини до 51-ї, донеччани могли забивати тричі. Спочатку Марлос вийшов сам на сам та вирішив віддати на Дентіньо, який мав робити дублm, але не влучив у вільний кут воріт. Одразу ж у наступній атаці, Бернард виконував з точки в точку, але після обвідного удару влучив у стійку. І вже через дві хвилини Бернард знову мав нагоду, але з 11-ти метрів потрапив у захисника. Ще момент був у Дентіньо, але тут вже голкіпер зіграв бездоганно.

Світлина взята з офіційного сайту Шахтаря

Після такого стартового спурту, Шахтар збавив темп, та неспішно збільшував відсоток володіння м ‘ячем. Зі сторони здавалось що "гірники" грали наче на тренуванні, бразильці обігрувались в один дотик, перегравали своїх суперників один в один,й робили на полі що їм заманеться.

Після ряду замін був і один момент у Чорноморця. Коркішко віддав довгу передачу на Хочолаву, і той опинившись перед воротами без опіки пробив повз воріт. У донеччан на останніх хвилинах запам’ятався Борячук. Який після виходу на заміну мав стовідсотковий момент, але після виходу сам на сам пробив повз голкіпера але й повз ворота.

Таким чином Шахтар здобуває чергові три пункти, та зміцнює свою лідируючу позицію. Відстань від Зорі тепер 9-ть очок, а від Динамо усі 11-ть. А Чорноморець в свою чергу поступився п’ятою сходинкою Олімпіку.