Головне

На користь Динамо. Підсумки 10-го туру УПЛ

04.10.2016 08:00 1907 0
На користь Динамо. Підсумки 10-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу у шести матчах було забито 16 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти перемог, у трьох випадках тріумфаторами вийшли команди, які грали на своєму полі.

У десятому ігровому колі був зафіксований лише один нічийний результат. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між донецьким Шахтарем та луганською Зорею.

Сенсації, казуси, скандали й емоції - це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше - у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Результати шести матчів чергового туру чемпіонату України вплинули на розташування команд у турнірній таблиці. Після того, як донецький Шахтар переграв луганську Зорю у Запоріжжі, а київське Динамо виявилося сильнішим за кропивницьку Зірку, чинний чемпіон піднявся у таблиці про ранги на другу позицію. Відставання від одноосібного лідера першості, донецького Шахтаря, складає, як і раніше, п’ять балів. Крім того, нічия львівських Карпат з луцькою Волинню дозволила "левам" нарешті вийти в "нуль" - тепер в активі команди з культурної столиці аналогічна кількість очок. Нагадаємо, що через очковий штраф Карпати починали сезон із "- 6" в пасиві.

Матч туру

Протистояння донецького Шахтаря та луганської Зорі, на превеликий жаль шанувальників українського футболу, статус центральної сутички ігрового кола не виправдало. На ділі на полі була лише одна команда, яка задля досягнення перемоги надзвичайних зусиль не доклала. Колектив португальського наставника домінував протягом усієї зустрічі, при цьому рахунок на табло міг і мав би бути значно більшим, ніж 1:0. Варто відзначити, що тренер номінальних гостей Юрій Вернидуб не зміг задіяти аж шістьох виконавців, які були орендовані перед початком сезону саме у Шахтаря. Пізніше виявилося, що Зоря використати "позичених" гравців таки могла, проте не стала платити "гірникам" прописану в угоді суму грошей.

Світлина ФК Сталь

Команда туру

Одеський Чорноморець здобув вольову перемогу в матчі зі Сталлю з міста Кам’янське та продовжив свою безпрограшну серію у чемпіонаті України до семи матчів. Команда Олександра Бабича закріпилася на четвертій позиції, і має у своєму активі вже 17 очок. І нехай у протистоянні зі "сталеварами" перервалася серія з шести матчів без пропущених командою "моряків" голів, саме одеситів варто називати відкриттям першої частини чемпіонату України сезону-2016/17. Вже у наступному турі Чорноморець зустрінеться з київським Динамо.    

Антигерой туру

Голкіпер Дніпра Олексій Баштаненко продовжив негативну для клубу з однойменного міста воротарську тенденцію. Після того, як номінальний (колишній?..) №1 команди Денис Шеліхов припустився трьох кричущих помилок у матчі з донецьким Олімпіком, наставник команди, екс-футболіст київського Динамо Дмитро Михайленко, довірився саме Баштаненку. Проте гра 22-річного стража воріт шанувальникам "синьо-біло-блакитних" подобатися аж ніяк не може - невпевненість і нервові рухи Олексія передаються на партнерів по команді, а в епізодах із кожним з чотирьох голів Олександрії у ворота Дніпра Баштаненко був статистом.

Світлина ФК Шахтар

Дебют туру

Півзахисник львівських Карпат Євген Чумак дебютував уже у четвертому клубі вищої ліги України. Раніше 21-річний хавбек мав нетривалий ігровий період у складі київського Динамо, ужгородської Говерли та кропивницької Зірки. Чумак вважався одним з найбільш обдарованих футболістів у чемпіонаті України, проте ігровий розвиток цього гравця значно загальмувався, й тепер Євген шукає себе в інших клубах.

Цитата туру

Нападник Карпат, аргентинець з українською кров’ю Густаво Бланко-Лещук дав цікавий коментар: "...В Аргентині я часто дивився матчі Ліги Чемпіонів і Ліги Європи. Про інші українські клуби, крім Динамо та Шахтаря, я знав не так багато, але не сумнівався, що тут високий рівень футболу. Коли ж дізнався, що є можливість продовжити кар’єру в Україні, почав активно шукати інформацію про цю країну у мережі. Звичайно, я знав, що на території України - бойові дїї. Але також я знав, що це швидко закінчиться. До того ж, вони відбуваються на іншому кінці країни. Сподіваюся, що війна от-от завершиться, й усе в Україні буде добре..."

Світлина ФК Дніпро

Гравець туру

Форвард Олександрії, орендований у київського Динамо, Роман Яремчук, став найкращим на нашу думку, гравцем ігрового кола, що минуло. На рахунку нападника, який вважається одним з найбільш перспективних в Україні, два голи у ворота Дніпра. Поєдинок з командою Михайленка варто назвати найкращим для Яремчука не тільки з початку чемпіонату, а й у кар’єрі Романа. Якщо цей хлопець продовжить грати у тому ж дусі, то його повернення у Динамо буде лише справою часу. Наразі це перші результативні удари форварда в поточному сезоні.  

Гол туру

Півзахисник донецького Олімпіка Сергій Гринь провів найкращий, на нашу думку, гол ігрового кола, яке минуло. Колишній футболіст маріупольського Іллічівця скористався помилкою захисників полтавської Ворскли та забив у ворота Дмитра Непогодова. На рахунку Сергія чотири матчі та два голи з початку кампанії під номером 2016/17. Контракт Гриня належить донецькому Шахтарю - по закінченні сезону футболіст має повернутися до табору "гірників".

Коментарі ()