Українська правда

Як Київ допомагав творити історію. Бенфіка – Динамо. Огляд зарубіжної преси

Сергей Шемшученко — 2 листопада 2016, 15:08

У четвертому турі групового раунду Ліги чемпіонів київське Динамо поступилося португальській Бенфіці на полі суперника. Незважаючи на невдалий підсумок матчу, команда Сергія Реброва зіграла чи не найкращий матч з початку групового раунду турніру зразка поточного сезону.

Інформації для роздумів тренерам і вболівальникам, як завжди, вистачає.

Чемпіон заглянув на сторінки португальських та британських ЗМІ, щоб дізнатися думку іноземних колег про матч, який відбувся напередодні.

Авторитетний португальський портал О Jogo вітає свою команду з перемогою, яка до всього, ще й стала ювілейною, й разом з тим звертає увагу на те, що ці три очки були не такими легкими, як звитяга у попередньому матчі в єврокубках.

"...Бенфіка приходить до сотої перемоги у Лізі Чемпіонів. Вікторія над Динамо стає історичною, бо ж "орли", які провели 218 матчів у найбільш престижному змаганні клубів, заслужили такий успіх. Матч з гостями з України складався важко – не так, як це було в першій частині протистояння команд.

Проте перемога є перемога, і не можна сказати, що команда Руї Віторії ці три очки не заслужила. Динамо зіграло сильніше, ніж в матчі в Києві, й зрозуміло, що в деякій мірі це для команди господарів стало сюрпризом. Не варто забувати й про те, що ця перемога стала можливою багато в чому завдяки нереалізованому гостями пенальті..." - зазначає ресурс.

Світлина record.xl.pt

Ресурс Record вже "будує" плани на майбутнє для "орлів". Втім, журналісти видання не обійшли стороною й питання гри та результатів нашої команди.

"...Бенфіка вже знає, що буде у Європі (вочевидь, мова про єврокубкову весну для португальського клубу – прим. Чемпіона). Перемога над Динамо дозволила Бенфіці не тільки скласти компанію Наполі у верхній частині таблиці групи B, а й суттєво підвищити свої шанси у боротьбі за подальше просування. Питання тепер у тому, чи буде грати команда у Лізі Європи (в гіршому випадку), чи зможе забезпечити собі місце у плей-офф Ліги Чемпіонів. У наступному турі колектив Віторії схрестить зброю з Бешикташем, і перемога зробить усіх нас щасливими... А от Динамо з такою грою (нехай і значно кращою, ніж у першому протистоянні команд) навряд чи може претендувати на щось більше, ніж поточні позиції, які займає цей клуб..." - пояснює видання.

На відміну від колег, суспільно-політичний ресурс Diario de Noticias до розбору матчу поставився значно прискіпливіше, й, серед іншого, немалий акцент зробив на грі також українського клубу. Крім того, журналісти видання вважають, що перемога португальцям далася не так легко, як могло здатися.

"...Бенфіка перемагає Динамо і може гарантовано вийти в плей-офф турніру в Туреччині. Воротар гостей Рудько беріг ворота своєї команди як міг - у кількох моментах цей страж воріт рятував колектив від вірного голу. Напевно, Руй Віторія вже думав про перемогу, коли його команда отримала можливість пробити пенальті – Луїзао чіплявся за таку нагоду як міг. Вирок узявся перетворити в гол, звісно ж, Сальвіо. Найважче було зроблено - замок воріт гостей було відкрито.

У другій половині матчу Динамо відчувало більші труднощі, ніж у першій частині поєдинку через те, що кинулося створювати загрозу біля воріт Едерсона й оголювало зони. Хавбек господарів Фейса не раз проявляв себе як пожежник, коли опинявся в потрібному місці в потрібний час, і знищував спроби суперника щось створити біля воріт господарів. Варто сказати, що у другому таймі Бенфіка пережила десять хвилин справжніх страждань. Апогеєм активності гостей став зароблений Динамо пенальті. Проте один бразилець дуель в іншого виграв - Едерсон взяв удар з 11-ти метрів. Зрештою, усі ми зітхнули з полегшенням: три очки наші..." - написав цей ЗМІ.

Світлина fourfourtwo.com

Кореспонденти Publico теж написали про матч на Да Луш, вказавши на відсутність Андрія Ярмоленка, якого не вистачало "динамівцям".

"...Без Ярмоленка основний малюнок (з Aнтунешем на лаві запасних) гри Динамо став не таким яскравим. Команда гостей мало турбувала воротаря Бенфіки. Українці не скористалися кількома хорошими шансами, коли оборона "орлів" грала не кращим чином: Мораес і Дерліс Гонсалес могли перетворювати такі нагоди у забиті м’ячі. Справжнім лиходієм для гостей виявився голкіпер господарів, який виручив свою команду у вирішальний момент. Мабуть, якби не Едерсон, рахунок на табло міг би бути інший..." - зауважує ресурс.

Журналісти британського суто футбольного ресурсу Fourfourtwo пропонують свій, безпристрасний погляд на перипетії матчу у столиці Португалії.

"Динамо не реалізувало пенальті, а удар з "точки" Едуардо Сальвіо забезпечив перемогу Бенфіці. Без травмованого Ярмоленка гості знали, що вони не могли бути виключені зі змагань за вихід з групи у 4-му турі, незалежно від результату у вівторок. Бенфіка почала бадьоро та повинна була повести у рахунку у першій половині першого тайму, проте гостям допомагали голкіпер і неточність суперника. Загалом гості могли сподіватися на краще, але ж мали б бути значно ощадливішими в реалізації створюваних біля воріт суперника моментів... Дуже важливою подією у матчі став незабитий гостями пенальті - якби Мораес реалізував цей шанс, кінцівка матчу могла бути більш насиченою..." - підсумувало видання.