Головне

Ліга Європи. 4-й тур. Гент - Шахтар 3:5. Традиційні "5" для бельгійців

03.11.2016 23:58 16527 0
Ліга Європи. 4-й тур. Гент - Шахтар 3:5. Традиційні "5" для бельгійців

Шахтар продовжує вдалі виступи у поточному розіграші Ліги Європи. У 4-му турі "гірники" впевнено перемогли бельгійський Гент, забезпечивши собі місце у плей-офф з першого місця. Як і обіцяв напередодні матчу головний тренер донецького клубу Паулу Фонсека, у старті з'явилися найсильніші виконавці. Втім, розпочалося все для Шахтаря невдало, адже вже на 20-й секунді першого тайму в ворота українського клубу забив Кулібалі: Саймон правим флангом продерся і виконав точну передачу на голову Кулібалі, який без проблем на другому поверсі переграв Ісмаїлі і увігнав м'яч у ворота П'ятова.

Такий "холодний душ" вплинув на гостей негативно, адже Шахтар ледь не до середини тайму нічим відповісти так і не зміг. У свою чергу Гент мав ще кілька моментів подвоїти рахунок, але гравцям бельгійського клубу тривіально не вистачало влучності. Лише за 15 хвилин до перерви Шахтар таки прийшов до тями. Донецький клуб почав намацувати свою гру, повністью заволодівши ініцативою.

Гент відійшов назад та почав щільно оборонятися. Втім, на 36-й хвилині захист команди Ванхазебрука допустив хибу, в результаті якої у карному збили Тайсона і арбітр показав на 11-ть метрів. Марлос таки зміг переграти з точки Рінне, який вгадав напрямок польоту м'яча, але парирувати його не зміг. Після голу Гент почав "тріщати по швам", згадавши 5 голів у Львові. Цим Шахтар скористався сповна, розписавшись у воротах бельгійського клубу ще двічі.

Світлина ФК Шахтар

Так, після обрізки у центрі поля від гравців Гента Феррейра викотив м'яч на Тайсона, той на швидкості обійшов трьох суперників та з гострого кута поклав 2-й м'яч у ворота Рінне, який задалеко вийшов з воріт. Вже у доданий час Шахтар забив втретє: з ударом Ракицького зі штрафного Рінне впорався, а от вже після кутового нічим не зміг завадити Степаненку, який головою увігнав 3-й гол у ворота бельгійського клубу.

Продуктивним на голи виявивсля і другий тайм матчу. Вже на 52-й хвилині Рінне парирував небезпечний постріл від Тайсона, на що вже через дві хвилини відповів хавбек Гента Мілічевич, однак його удар пішов поруч зі стійкою. Гент пішов великими силами відігруватися: міг записати дубль в актив Кулібали, але цього разу удар нападника бельгійського клубу намертво забрав до рук П'ятов. Після цього моменту команди взяли "перерву", яку на 68-й хвилині порушив Тайсон.

У доволі кумедному епізоді бразильцю завадив пробити арбітр, який звалився прямо перед ним, але Тайсон не розгубився та виконав передачу на свого співвітчизника Фреда, який з лінії карного послав м'яч у дальній кут воріт Рінне. Далі пішов ряд замін від обох тренерів. На протязі ще 10 хвилин команди нічого цікавого не показали, Шахтар грав за рахунком, але в якийсь момент таки розслабився, коли рахунок скоротив вийшовший на заміну Пербе.

Через 5 хвилин Шахтар також відповів голом: Срна з правого флангу виконав простріл, м'яч рикошетом від Бернарда відлетів до Феррейри, який з вбивчої позиції розстріляв ворота Рінне. Втім, вже через дві хвилини Гент забив втретє - на свій рахунок гол записав Мілічевич. На більше у команди Ванхазебрука не вистачило часу і сил. Шахтар таки сконцентрувався та довів справу до перемоги - 5:3.

Світлина ФК Шахтар
Коментарі ()