Українська правда

Найбільше у збірній України Шевченко довіряє воротарю

Сергей Шемшученко — 21 листопада 2016, 11:01

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко заявив, що з усіх воротарів найбільше він довіряє досвідченому Андрію П`ятову.

Про це він сказав в інтерв`ю газеті Команда.

"Позиція воротаря - найстабільніша у збірній України. Андрій П`ятов - досить досвідчений гравець. За його плечима - величезна кількість відповідальних міжнародних матчів, і перші чотири поєдинки відбіркового циклу він провів на дуже хорошому рівні.

Я думаю, що в Україні вистачає хороших голкіперів, але ми повинні давати їм шанс, для цього і існують контрольні матчі", - цитує Шевченка xsport.ua.

Щодо позиції оборонців, то тут у Шевченка є певні проблеми.

"Що ж до захисників, то у нас існують певні вимоги до гравців цієї лінії, і ті виконавці, які виходили на поле в поєдинках проти Фінляндії і Сербії, їм відповідали. У тій конструкції, яку ми будуємо гру в атаці, захисники грають величезну роль. Саме вони починають нашу атаку, віддають перші, важливі передачі. Так що нас цікавить не лише уміння гравця оборонятися.

У нас немає основних і запасних захисників, є ряд виконавців, і ми дивимося на їх готовність і на їх стабільність. На сьогодні хтось зіграв менше, хтось - більше, але я розраховую на усіх хлопців. Важливо, що є хороша конкуренція.

Ми виділяємо помилки, які допускаються в самій структурі захисту, в переміщеннях, в розумінні гри. Не забувайте, що наші вимоги - розташовуватися високо. Ми не сідаємо у свою штрафну площу, але постійно акцентуємо увагу на компактності", - розповів Шевченко.

Андрій Шевченко