Головне

Ліга Європи. 5-й тур. Шахтар - Коньяспор. Пента-трик у виконанні "гірників"

24.11.2016 22:24 8115 0
Ліга Європи. 5-й тур. Шахтар - Коньяспор. Пента-трик у виконанні "гірників"

Донецький Шахтар продовжує колекціонувати перемоги у груповому етапі Ліги Європи. Цього разу, у 5-му турі, підопічні Фонсеки вдруге в поточному сезоні завдали розгромної поразки турецькому Коньяспору. Фонсека, як і обіцяв,  вніс у склад відчутні зміни: так, на лаві запасних залишилися Кучер, Марлос, Степаненко, а голкіпер Андрій П'ятов навіть не потрапив до заявки. У свою чергу місце у воротах зайняв Микита Шевченко, для якого дебют у складі "гірників" в єврокубках вийшов на всі 100%. Також на полі в старті вийшли молоді Андрій Борячук та Микола Матвієнко.

Сам матч нагадував першу зустріч між командами, Шахтар зі старту прибрав ініціативу до власних ніг, не давши супернику навіть розгорнутися в центрі поля. Голу довго чекати вболівальникам на Арені Львів на довелося. На 11-й хвилині у власні ворота м'яч відправив Бардакджи - сталося це після подачі у карний з правого флангу від Бернарда.

Після голу Шахтар почав грати ще активніше, так, не вистачило влучності для другого голу молодому Борячуку, такж міг замикати головою подачу з кута поля Ордець - над поперечкою. Щодо суперника Шахтаря, то можно згадати лише спробу Мілошевича, який на 34-й хвилині пробив вище воріт Шевченка. Вже через дві хвилини Дентіньо показав балканцю, як потрібно бити: Наварили каші у центрі поля гравці Коньяспора. У підсумку Тайсон забрав м'яч у суперника, викотив його на Дентіньо, який з гострого кута вразив дальній кут воріт Киринтили - 2:0.

 Світлина ФК Шахтар

За хвилину до перерви Коньяспор вже врятував захисник, який вибив м'яч фактично з лінії форіт після удару Тайсона. Після цього моментів біля воріт гостей не виникало, у підсумку команди пішли на перерву. У другому таймі Шахтар продовжив ходу переможців. Втім, на 52-й хвилині момент створили саме гості, перший удар в площину воріт завдав Меха, але цей постріл для Шевченка загрози не ніс, адже удар прийшовся прямо в руки голкіперу Шахтаря.

В середині тайму Фонсека виконав ряд замін: так замість Тайсона вийшов Едуардо, а Степаненко змінив Борячука. Щодо бразильського хорвата Едуардо, то йому знадобилося дві хвилини, щоб записати своє ім'яч на табло: Срна зі штрафного виконав подачу у карний точно на голову нападнику, який без проблем відправив м'яч у сітку воріт Киринтили.

Після 3-го голу Коньяспор підсів остаточно, і вже через 10 хвилин пропустив 4-й. Тут дива техніки продемонстрував Бернард: бразилець після класного пасу Борячука вийшов 1 на 1 з голкіпером та майстерно того перекинув. Як не намагався Коньяспор забити бодай гол престижу, у нього нічого не вийшло. "Гірники" у своєму стилі довели справу до логічного завершення, здобувши таким чином свою 5-ту перемогу у груповому етапі Ліги Європи.

Світлина ФК Шахтар
Коментарі ()