Головне

Сильний матч гостей, але лише в обороні. Наполі - Динамо. Огляд зарубіжної преси

24.11.2016 12:26 2150 0
Сильний матч гостей, але лише в обороні. Наполі - Динамо. Огляд зарубіжної преси

У п’ятому турі групового раунду Ліги чемпіонів київське Динамо зіграло унічию з італійським Наполі на полі суперника. Незважаючи на невдалий підсумок матчу, з точки зору турнірної ситуації, наставник команди Сергій Ребров у цілому, таке враження, грою й результатом залишився задоволений. Інформації для роздумів тренерам та вболівальникам, як завжди, вистачає. Чемпіон заглянув на сторінки італійських та британських ЗМІ, щоб дізнатися думку іноземних колег про матч, який відбувся напередодні.

Флагман італійської спортивної журналістики, La Gazzetta dello Sport, ділиться з читачами своїм легким розчаруванням. "…Надто мало емоцій у грі "Адзуррі" й гонка з блокування нагод у виконанні двох команд: гра закінчується унічию, якій не радий ніхто. Український бар’єр подолано, доля команди буде вирішуватися в останній ігровий день. Вихід в плей-офф Наполі залежатиме від результату в Лісабоні. Та гра буде вирішальною. Нехай нічия проти українців була зустрінута на "Сан-Паоло" з лютим розчаруванням, проте насправді пасьянс у таблиці про ранги змінився не сильно, з урахуванням нічиєї 3:3 в Стамбулі між Бешикташем та Бенфікою. Розчарування громадськості, однак, засноване не тільки на результаті. Дії на полі Неаполя, особливо в першому таймі, часто було важко зрозуміти… Ярмоленко не відпрацьовував у обороні, то ж Інсіньє мав би допікати Динамо значно сильніше, а от Гамшик докладав усіх зусиль, щоб життя Рудко було нестерпним. Втім, для перемоги було зроблено недостатньо…"

Кореспонденти Tuttosport написали не тільки про гру свого клубу й турнірну ситуацію для Наполі, але й спробували знайти корінь проблем у грі Києва. "…Наполі не зміг переграти Динамо, й тепер команді доведеться грати в останньому матчі проти Бенфіки в Португалії на максимумі своїх можливостей. Нехай це не зовсім вдалий результат, але одного очка в останньому турі вистачить для того, щоб задовольнити тих уболівальників, які свистіли на адресу команди в кінцівці матчу. Матч починається з атак Наполі, близьким до голу був Гамшик. Однак потім господарі все більше відкочуються назад, до своїх воріт, щоб вести свою гру на таких "рейках" протягом усього першого тайму: Наполі атакує, але без великих ідей. У першому таймі господарі виглядали тьмяно. Незважаючи на це, два рази Мертенс опиняється перед воротарем, але Рудько в обох випадках передбачає дії нападника й "читає" гру. Українці були не завжди бездоганні в обороні, але проблеми команди значно більші в нападі й у півзахисті, де гравці діють надто повільно, й ніхто не може взяти ініціативу на себе…"

Світлина ANSA

Серед іншого, журналісти Corriere Dello Sport не полінувалися написати про дії київського клубу на полі, й оцінили кількох виконавців Динамо персонально. "…Наполі не влучало у ворота суперника з будь-яких позицій, а тих кількох ударів в отвір замало, щоб розблокувати опір гостей. На початку першого тайму ми могли зіграти попереду значно краще. Лоренцо Інсіньє провів не кращі 45 хвилин, адже подекуди на полі розчинявся. Треба сказати, що команда гостей провела дуже сильний матч у обороні своїх воріт, а якби Динамо було не таке пасивне в атаці… Варто відзначити таких гравців, як Рудько та Хачеріді. Перший був, мабуть, кращим не тільки в складі гостей, а й серед усіх гравців на полі…. Другий діяв у своєму штрафному майданчику майже безпомилково…"

Авторитетний британський сайт FourFourTwo теж не залишився осторонь матчу. Журналісти видання значно більш категоричні, ніж їх італійські колеги. "…У той час як київське Динамо після цієї мирової вибуло з Ліги чемпіонів, невдача Наполі, який не зумів обіграти українців, може виявитися надто дорогою. Наполі зіграв беззубу нульову нічию з київським Динамо. Результат приголомшливого матчу Бешикташа із Бенфікою означає, що Наполі не зміг розвинути свій успіх в групі B перед заключним туром.

Вочевидь, футболісти Мауріціо Саррі відчувають, що вони втратили шанс заробити три очки в рідних стінах. Наполі володів ініціативою, проте, як господарі не намагалися, Євген Хачеріді та Домагой Віда діяли уважно й показали якісний футбол. Голкіпер Динамо Артур Рудько показав, що може рятувати у найскладніших ситуаціях. Наполі, який виграв лише три з останніх десяти матчів, у всіх змаганнях, ризикує узагалі не вийти з групи. До того ж, варто сказати, що такі гравці, як Лоренцо Інсіньє, могли б зіграти значно краще, але коли цей мініатюрний футболіст зближувався з воротарем, то обирав не оптимальні рішення. Мабуть, чи не кращий шанс господарі мали, коли з-за меж штрафного майданчика бив Марек Гамшик, але його постріл Рудько відбив. Динамо ж не створило нічого у відповідь.

Для того щоб перемогти, ні господарі, ні гості не доклали необхідних зусиль. У другій половині Наполі заграв начебто активніше, але атакам господарів не вистачало нестандартного підходу. Вочевидь, що від такого результату на "Сан-Паоло" виграли лише інші дві команд в групі. Проте в цілому сказати, що ми побачили нецікавий матч, не можна – обидві команди грали так, як могли…"

Коментарі ()