Головне

Гідний і красивий - про футбол у виконанні Зорі та Шахтаря. Огляд іноземної преси

25.11.2016 18:30 2988 0
Гідний і красивий - про футбол у виконанні Зорі та Шахтаря. Огляд іноземної преси

Луганська Зоря поступилася стамбульському Фенербахче, а от Шахтар, не докладаючи надзвичайних зусиль, досяг другої, цього разу розгромної перемоги у протистоянні з іншим турецьким постпредом.

Чемпіон знову звертається до публікацій турецьких ЗМІ, які дали свою оцінку баталіям українських і клубів країни Кемаля Ататюрка.

Суто спортивний турецький ресурс Sporx про зустріч у Стамбулі написав у контексті досягнень своєї команди та згадав про такий фактор, як відвідуваність стадіонів.

"...Разюча різниця: якщо на дербі з Галатасараєм стадіон був заповнений ущент, то матч у Лізі Європи проти Зорі належної уваги у місцевої публіки не викликав. На стадіон прийшли усього 15 тисяч, тоді як на попередню зустріч було продано більше 44 тисяч квитків. (Команду гостей підтримували тільки десять уболівальників.)...

...Фенербахче почав матч не вельми добре - були помітні проблеми з необхідністю підтримки темпу гри та деякі складнощі в організації командного малюнку. Кілька разів Зоря користалась неуважністю наших футболістів, адже зуміла провести у цей відрізок більше атак. Після того, як минули стартові 15 хвилин, команда Адвокаата додала. Наприкінці першої половини обидві команди багато помилялись. Красномовно про перші 45 хвилин говорить наступний факт: за першу половину матчу командам не вдалося жодного разу пробити в отвір воріт...

Після перерви ми побачили зовсім іншу картину. Завдяки вдалим тактичним рішенням Адвокаата його команда додала. Голи, які забив Фенербахче, стали логічним і заслуженим втіленням переваги команди на полі... В останньому турі залишилося зробити вирішальний крок назустріч виходу з групи", - зазначило видання.

 

Той же Sporx не залишився осторонь матчу й іншого свого представника у Лізі Європи. Не схоже, щоб журналісти цього ЗМІ були здивовані результатом матчу Шахтаря та Коньяспору.

"...Можливо, треба було зробити щось інше, але тепер говорити про це надто пізно... Наставник Коньяспору вирішив зробити п’ять змін у стартовому складі у порівнянні з попереднім матчем. Не залишився в боргу й тренер Шахтеря Паулу Фонсека. Він змінив вісьмох гравців... Клуб з України почав матч потужно. Вже на восьмій хвилині міг відкривати рахунок Борячук. Автогол - це завжди несподівано, але він стався. Коньяспор міг зрівняти рахунок, проте замість цього гості у середині тайму знову не впоралися з навалою опонента та пропустили ще раз... Мабуть, можна сказати, що другу половину матчу Коньяспор провів трохи краще, але ж команда Коджамана пропустила ще двічі. Зайве казати, що це вельми неприємний результат", - написав рерсурс.

 

Одна з найбільш популярних у Туреччині газет Habertürk похвалила Фенербахче.

"...Один з головних представників Туреччини у єврокубках зробив значний крок уперед у порівнянні з першим матчем. Перемога над Зорею дозволяє дивитися у напрямку плей-офф з упевненістю у майбутньому. Переконливі три очки - заслуга усієї команди. Варто визнати, що суперник чинив серйозний опір, але це було лише в першому таймі. Вирішальним моментом став вихід Стоха на другий тайм - це було мудре рішення Адвокаата. Перед останнім туром українці учасниками боротьби за вихід з групи більше не є, тоді як ми у дуже вигідному становищі", - підреслює ЗМІ.

Та ж Habertürk написала і про перипетії матчу на українській землі. Схоже, у Туреччині не знайшлося ЗМІ, яке б побачило щось добре у нищівній поразці Коньяспора - жодної незгоди з кінцевим підсумком поєдинку.

"...І знову невдача. Не можна сказати, що рахунок несправедливий, тому... У п’ятому ігровому колі Коньяспор втратив останній шанс поборотися за вихід у наступний раунд. Матч проходив у Львові, де Шахтар показав дуже красивий футбол, і взагалі діяв на полі значно краще, ніж візаві. Можливо, нам би вдалося уникнути розгрому, якби не стався нелогічний автогол Бардакчі. Коли колишньому гравцю Бешикташа Дентіньо вдався удар на виконання у дальній кут, гру було зроблено. У другій половині забили ще й Едуардо та Бернард - загальний рахунок 4:0 відображає події на полі", - повідомило видання.

 

Ще одна суспільно-політична турецька газета Karar взагалі не стала приділяти увагу програному Коньяспором матчу, якщо не рахувати короткої згадки й хронологію голів. Кореспонденти видання зосередилися на протистоянні Фенербахче із Зорею.

"...Це був хороший матч з не менш хорошим результатом! Після нищівної поразки у Манчестері, Фенербахче тільки перемагає, причому вже вшосте поспіль. Матч із Зорею спочатку був рівним, гості намагались іти вперед, а господарі шукали дірки в обороні суперника через позиційні атаки. У першій половині нічого вагомого господарям створити не вдалося - футболісти Фенербахче пробивали неточно, гості більш-менш вдало діяли у центрі поля.

Однак після того, як Адвокаат поговорив із своїми хлопцями у перерві та випустив на поле Стоха, Фенербахче заграв зовсім в інший футбол. Господарі почали поводитися значно сміливіше, футболісти увімкнули наступну швидкість. Не дивно, що це дало свій результат. Ця перемога архіважлива. А от Зоря, незважаючи на симпатичний малюнок і гідну гру, в останньому турі вийде на поле у цій Лізі Європи востаннє", - написав ресурс.

Коментарі ()