Головне

Прем'єр-ліга. 16-й тур. Дніпро - Шахтар 0:2. Коваленко викував перемогу "гірників"

27.11.2016 22:29 4210 0
Прем'єр-ліга. 16-й тур. Дніпро - Шахтар 0:2. Коваленко викував перемогу "гірників"

Донецький Шахтар здобув впевнену перемогу у виїзному матчі проти Дніпра. Команда Фонсеки протягом усього поєдинку контролювала гру і заслужено взяла чергові свої три очки. В свою чергу, Дніпро намагався створити конкуренцію супернику, проте нинішньому складу дніпровського клубу це зробити майже нереально.

Гірники заволоділи ініціативою з перших хвилин, ціленаправлено шукаючи ворота суперника. Господарі намагалися зіграти щільно в обороні у п'ять захисників, проте вдало це робити у них виходило лише в перші півгодини зустрічі.

Шахтар мав виходити вперед уже на 24-й хвилині, коли у ворота Дніпра був призначений пенальті за фол проти Коваленка в штрафному. Марлос з точки пробив досить непогано, під стійку, однак Лунін вгадав напрямок польоту м'яча і зміг виручити свою команду.

Світлина ФК Дніпро

Проте, вже через десять хвилин воротар нічим не зміг допомогти Дніпру. Сталося це після того, як оборонці в штрафному загубили Віктора Коваленка, котрий результативно завершив навісну передачу Ракицького з флангу.

Вдруге м'яч опинився у сітці воріт Дніпра буквально через три хвилини. Цього разу оборона біля свого штрафного почала "возити" м'яч, який благополучно і відібрали Марлос з Едуарду. Останній ще й виконав майже ідеальний простріл на Коваленка, і Віктору нічого не залишалося, як оформити дубль.

Відзначимо, що другу половину Дніпро провів більш цікаво, але голів у цьому матчі більше не було. Шахтар вже грав за комфортного для себе рахунку з контролем м'яча при великій кількості передач. Здавалося, що команда Фонсеки грає не на повну, а десь на 80% своїх можливостей, але і цього вистачало, щоб постійно створювати проблеми обороні суперника.

В кінці зустрічі в гру втрутилися фани, які пустили по стадіону дим і головному арбітру довелося зупиняти матч за три хвилини до його завершення. Почекавши, суддя вирішив продовжити поєдинок, і команди хоч і за поганої видимості, але дограли таки до фінального свистка, який зафіксував чергову перемогу донецького клубу.

Коментарі ()