Головне

Нова невдача Зорі й рекорд Худоб’яка. Підсумки 16-го туру УПЛ

28.11.2016 22:17 1847 0
Нова невдача Зорі й рекорд Худоб’яка. Підсумки 16-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 17 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками чотирьох перемог різних клубів. В 16-му ігровому колі було зафіксовано два нічийних результати. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між Дніпром та донецьким Шахтарем. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами матчів туру, що минув, луганська Зоря ускладнила собі життя ще більше. Футболісти Юрія Вернидуба не змогли переграти львівські Карпати на виїзді, ба, навіть, більше – ледь не програли. Нічия "чорно-білих" означає, що Зоря відстала від перших двох команд іще більше – фактично варто говорити про те, що луганці тепер є учасником боротьби за "бронзу", а не за місце в Лізі чемпіонів. На сьогодні відставання Зорі від команди, яка йде на другій позиції, київського Динамо, складає п’ять очок, а від лідера першості, донецького Шахтаря, розрив вже 13 пунктів.

Матч туру

Протистояння Дніпра та Шахтаря було центральним матчем ігрового кола, що минуло – й не лише по іменам суперників. Не варто забувати, що "Дніпряни" мають пристойний, за мірками сучасної УПЛ, склад, для того щоб боротися за місця у верхній частині таблиці. Втім, рівної боротьби не вийшло – гості використали свої нагоди й перемогли відверто на класі, незважаючи на те, що 17-річний голкіпер господарів Андрій Лунін узяв пенальті. Завдяки двом голам хавбека національної збірної України Віктора Коваленка Шахтар здобув впевнену перемогу.

Команда туру

Футболісти одеського Чорноморця здобули першу перемогу за п’ять матчів. У протистоянні з кропивницькою Зіркою "чорно-сині" записали на свій рахунок вольову вікторію. Команда Олександра Бабича змогла перемогти на своєму полі вже втретє в поточному сезоні, а загалом Чорноморець забив своїм опонентам вже дев’ять голів в рідних стінах. Варто відзначити, що дуже сильний матч провели нападник Дмитро Коркішко та хавбек Олександр Андрієвський.

Ювіляр туру

Хавбек львівських Карпат Ігор Худоб’як підкорив черговий важливий рубіж. Черговий матч півзахисника "Левів" за клуб його життя припав на протистояння з луганською Зорею. Тільки-но Ігор відіграв перші секунди матчу на стадіоні "Арена Львів", на рахунку хавбека стало 250 матчів у футболці львівського клубу. А це – новий клубний рекорд для головної команди Львова. На радість шанувальникам Карпат, Ігор ще й забив. В поточному сезоні на рахунку Худоб’яка три голи та дві результативні передачі на партнерів по команді.

Ігор Худоб'як. Світлина ФК Карпати

Антигерой туру

Захисник Дніпра з румунським паспортом Александру Влад провів не кращий матч не тільки в поточному чемпіонаті, а й загалом щонайменше у своїй "Дніпровській" кар’єрі. Влад не тільки відверто "привіз" другий гол у ворота своєї команди, а й протягом усього матчу програвав мікродуелі своїм опонентам на лівому фланзі оборони "синьо-біло-блакитних". Таким чином, десятий матч Влада в українській Прем’єр-лізі в сезоні 2016/17 пройшов не кращим чином. Александру – один з тих гравців, які залишися в команді після періоду "старого" Дніпра, коли за цей клуб виступали такі виконавці, як бразилець Матеус, хорват Нікола Калінич, Валерій Федорчук та інші.

Цитата туру

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний дав досить несподівану й неоднозначну характеристику грі своєї команди в матчі з діючим чемпіоном, Динамо з Києва: "…Наша команда старалась. Але без Гамшика ми не змогли зіграти внічию, як Динамо в Неаполі. Не вистачило резервів, майстерності, концентрації. А гра воротаря мене здивувала. Тому що завдання було берегти ворота… А три м’ячі нам забили, коли він кидав ворота. Що сьогодні Марчук вирішив показати, я не знаю…"

 

Гравець туру

Нападник київського Динамо, бразилець Жуніор Мораєс, став кращим, на нашу думку, гравцем ігрового кола, що минуло. На рахунку цього форварда три голи в матчі з луцькою Волинню, який "динамівці" виграли з рахунком 4:1. Таким чином, колишній футболіст донецького Металурга забив свої перші м’ячі "з гри" після шостого серпня. Після матчу з "Хрестоносцями" на рахунку Мораєса стало вже дев’ять голів. У його найближчого переслідувача, форварда Шахтаря, аргентинця Факундо Феррейри, сім точних ударів.

Гол туру

Сербський півзахисник Желько Любенович забив кращий, на нашу думку, гол туру, що минув. Хавбек луганської Зорі врятував становище для своєї команди, адже його точний удар в доданий до другого тайму час у грі з львівськими Карпатами приніс його клубу одне очко. З початку сезону Любенович є гравцем ротації в команді Юрія Вернидуба й найчастіше "міняється" виходами на заміну чи в стартовому складі з грузином Джабою Ліпартією. В цілому в активі 35-річного хавбека вже чотири голи й три результативні передачі в усіх турнірах.

Коментарі ()