Головне

Шахтар іде у відрив та зізнання Дулуба. Підсумки 14-го туру УПЛ

07.11.2016 18:05 2611 0
Шахтар іде у відрив та зізнання Дулуба. Підсумки 14-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу у шести матчах було забито 11 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти перемог різних клубів. В 14-му ігровому колі було зафіксовано один нічийний результат.

Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між Олександрією та донецьким Шахтарем.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами 14-го ігрового кола лідер першості, донецький Шахтар, збільшив свою перевагу над суперниками. Оскільки найближчий, за кількістю набраних очок, конкурент "гірників", луганська Зоря, втратив залікові бали у матчі з одеським Чорноморцем, а "помаранчево-чорні" свій переможний відрізок подовжили, то такий підсумок туру означає, що команда португальського наставника Паулу Фонсеки має вже вісім очок відриву від клубу, який іде на другій позиції. Наразі це київське Динамо, яке має однакову із Зорею кількість очок.

Матч туру

Протистояння Олександрії та донецького Шахтаря по праву вважалося найбільш цікавим матчем туру, що минув. Сутичка на стадіоні Ніка вдалася: нехай матч і пройшов за значної переваги гостей, проте легкої прогулянки у гравців Шахтаря не вийшло точно. Мінімальна перевага "помаранчево-чорних" на табло стала можлива завдяки, у першу чергу, відмінній роботі флангів атаки команди - бразильці Бернард і Марлос зіграли черговий класний матч, а на рахунку першого гольова передача на ще одного співвітчизника Пеле - Дентіньо.  

Команда туру

Футболісти львівських Карпат заслужили звання найкращого колективу ігрового кола під номером 14-ть. Команда з міста Лева нарешті перервала свою безвиграшну серію, яка налічувала аж 12 матчів! Цікаво, що точний удар нападника Карпат Густаво Бланко-Лещука породив нові чутки про те, що форвард з аргентинським паспортом отримає громадянство України та може допомогти "синьо-жовтій", головній команді країни. Наразі на рахунку цього гравця 5 точних ударів, усі голи Густаво забив з гри.  

 Світлина ФК Карпати

Цифри туру

Одразу для кількох футболістів команд вищої ліги чемпіонату України 14-те ігрове коло стало знаменним. Так, поєдинок проти Дніпра став 250-м у кар’єрі захисника київського Динамо та збірної України Євгена Хачеріді (у чемпіонаті України зіграв 129 матчів, у Кубку України 20 ігор, у Суперкубку України - два матчі, у єврокубках - 54 поєдинки, за збірну України 45 поєдинків). Крім того, 150-й матч у чемпіонатах України провели ще два захисники. Це Дмитро Гришко (представляє Олімпік) і Сергій Сімінін (Ворскла).

Антигерой туру

Голкіпер кропивницької Зірки Євген Паст припустився результативної помилки у матчі з донецьким Олімпіком, яка може коштувати воротарю місця у стартовому складі його команди. На 81-й хвилині матчу хавбек суперника Зірки Антон Поступаленко наважився на удар з-за меж штрафного майданчика, і м’яч начебто плавно опускався у руки голкіпера, який міг спокійно, якщо не зафіксувати, то відбити сферу на кутовий. Проте від кінцівок Паста "шкіряний" "приземлився" у лівий верхній кут за лінію воріт. Так рахунок став 1:2 і більше не змінювався. Таким чином, команда аргентинського наставника Даріо Друді програла вже третій поспіль матч у чемпіонаті України.

Цитата туру

Наставник львівських Карпат Олег Дулуб дав цікавий коментар на тему його перебування у Львові:

"...Коли вболівальник побачить, що, навіть програючи, ми стараємося, знову почне відвідувати матчі. Маємо показати людям, що граємо серцем, хоч як пафосно це прозвучить. І, звісно, не забувати про здобуття очок. У Карпатах треба працювати над психологією гравців. А це робота не одного тижня, і навіть не одного місяця. Підопічні, вважаю, повинні зрозуміти, що вміють грати у футбол. А ще намагаюся донести до них, яке значення для Львова грає клуб "зелено-білих" кольорів... Знаєте, я поки мешкаю у Брюховичах, однак у Львові часто буваю і... Ну, просто шокований! Причому шок відчуваю щодня! Вже не раз було так, що йду містом, підходить незнайома людина, бажає успіху, запитує, як справи у команді й у мене особисто. Як можна не старатися для таких людей?!.."

Фанати Дніпра під час матчу з Динамо. Світлина ФК Дніпро

Гравець туру

Нападник донецького Шахтаря, аргентинець Факундо Феррейра, став найкращим, на нашу думку, гравцем туру, який відбувся напередодні. Колишній гравець англійського Ньюкаслу забив один з двох голів у ворота Олександрії, а крім того, був найбільш активним виконавцем у складі свого колективу. Загалом Феррейра відзначився у третьому поспіль матчі свого клубу, й наразі є найкращим бомбардиром "помаранчево-чорного" колективу. Головним конкурентом Феррейри вважається молодий українець Андрій Борячук.

Гол туру

Хавбек київського Динамо Сергій Сидорчук забив найкращий, на нашу думку, гол ігрового кола під номером "14". Півзахисник збірної України наважився на удар з 20-22 метрів по воротам Дніпра у виїзному для своєї команди матчі, й поцілив прямісінько у "дев’ятку" воріт 17-річного голкіпера "синьо-біло-блакитних" Андрія Луніна. Гол у ворота Дніпра став другим для Сергія у поточному сезоні.

Коментарі ()