Головне

Ліквідований банк хоче стягнути з ФК Ворскла майже п'ять мільйонів гривень

10.12.2016 22:01 2022 0

8 грудня 2016 року у Господарському суді Полтавської області був розгляд справи за позовом банку "Фінанси і Кредит" до ФК Ворскла про повернення боргу у сумі 4 мільйони 820 тисяч гривень.

Представники клубу подали зустрічні вимоги, адже на банківських рахунках позивача лишилося 2,66 мільйона гривень коштів полтавської команди.

Таким чином, відповідач просить суд зарахувати 3 мільйони 181 тисячі гривень (включно з пенею) в погашення боргу перед позивачем, інформує poltava365.com.

"Банк не має права зарахувати зустрічні однорідні вимоги у зв’язку з тим, що футбольний клуб Ворскла є пов’язаною з банком особою", - заявила на суді представник позивача.

На підтвердження своїх слів вона послалася на протокол правління банку від 1 вересня 2015 року про затвердження пов’язаних з банком осіб, як того вимагає законодавство про банківську діяльність. У переліку зазначений і ФК Ворскла.

За її словами, банк не зможе задовольнити вимоги клубу, тому що ті не звернулися до банку із вимогами про повернення коштів протягом 30 днів з моменту оголошення про ліквідацію банку.

Юрист "біло-зелених" стверджує, що відповідач таки звертався до банку у відведений законом термін.

"Ліквідація банку розпочалася 18 грудня 2015 року. А ми звернулися з заявою, яка була отримана 27 грудня", - розповів представник ТОВ ФК "Ворскла у суді.

Окрім того, представник відповідача звернувся до суду з клопотанням щодо проведення економічної експертизи вимог позивача.

Суддя оголосила перерву та надала сторонам тиждень для підготовки своїх аргументів у подальшому розгляді справи.

Коментарі ()