Головне

У ФФУ прийшов працювати італійський борець з футбольною мафією

12.12.2016 16:27 4564 0

12 грудня на засіданні Виконкому Федерації футболу України було зроблено кадрові зміни у складі Комітету з етики та чесної гри.

За рішенням Виконкому ФФУ, на посаду голови Комітету було призначено генерального директора міжнародної компанії "Federbet" Франческо Баранку.

До наступного засідання Виконкому ФФУ Франческо Баранка має подати на розгляд нові кандидатури заступників голови та членів Комітету з етики та чесної гри ФФУ.

Президент ФФУ Андрій Павелко вважає, що рішення про призначення Баранку має додати продуктивності в боротьбі з договірними матчами в українському футболі.

"Сьогодні ми зробили ще один крок на шляху боротьби із корупцією в спорті. Я впевнений з часом ми відчуємо, що Виконком ФФУ прийняв історичне рішення.

Призначення Франческо Баранки на посаду голови комітету з етики та чесної гри - це продовження нашої послідовної політики по боротьбі із договірними матчами та упередженим суддівством.

Баранка - фахівець світового рівня і я переконаний, що його принциповість допоможе нам з першого дня спільної роботи дати зрозуміти корупціонерам, що настав час реальних змін.

Нова команда комітету, яку створить Франческо наряду із футбольною прокуратурою, що у найближчий час запрацює обов'язково дадуть результат. Бо корупція в спорті, починаючи з юнацького рівня безпосередньо впливає на результати в майбутньому. Цьому час покласти край", - заявив Павелко.

Баранка працював юридичним радником та керівником юридичного відділу однієї з найбільших букмекерських компаній Європи.

Виступав експертом у низці справ з розслідування договірних матчів.

На цій посаді Баранка змінив Ігоря Кочетова.

Франческо Баранка. Світлина ФФУ
Коментарі ()