Головне

Шахтар: футболісти-мільйонери та бідний менеджмент

13.12.2016 18:11 24313 0
Шахтар: футболісти-мільйонери та бідний менеджмент

Податковий скандал минулого тижня накрив київське Динамо. ЗМІ виявили, що гравці чемпіонів України офіційно отримують зарплату на рівні команд любительскої Ліги.

Тобто, велику частину податку із зарплат футболістів Динамо не виплачує до бюджету.

Чемпіон у своє розпорядження отримав зарплатну відомість ФК Шахтар за жовтень 2016 року. У порівнянні із зарплатами в Динамо, гравці Шахтаря - олігархи. Що не скажеш про керівний менеджмент донецького клубу.

Як вже писав Чемпіон, генеральний директор клубу Сергій Палкін отримує зарплату в трохи більше за 2 тисячі доларів на місяць, що в шість разів менше за молодого форварда Борячука.

"Бідні" зарплати у порівнянні з футболістами і в фінансового директора Шахтаря Гюльнари Ахмеджанової (109 тисяч на місяць без виплати 20% податку), директора академії Олександра Фундерата (69 тисяч) чи Юрія Такташева (34 тисячі), котрий очолює департамент спортивних споруд. Усі їх можна подивитися в нижче наведеній таблиці.

Усі ці суми вказують на те, що в Шахтарі далекі від виплати "білої" зарплати для свого керівного менеджента, який нині осів в Києві та проживає в елітних будівлях столиці.

За інформацією Чемпіона, майже усі футболісти в Шахтарі отримують офіційну зарплату. Виняток складають кілька гравців з найбільшими зарплатами. Як ствержує джерело, "білі" зарплати футболістів - це забаганка Ріната Ахметова, який таким чином хоче показати футбольній Європі, що в такій корумпованій країні, як Україна, його команда працює по-чесному. 

Наприклад, із зарплатою Даріо Срни за жовтень дивина. Згідно відомості, йому нараховано більше 20 млн. гривень. Тоді як за вересень та серпень було 1,6 млн та 2,8 млн. грн відповідно. Можливо, хорват отримав бонуси від Ахметова, щоб дограти сезон в Шахтарі, а не переходити в інший клуб?

Найбільш високоплачуваним серед українських футболістів в "гірників", є Ярослав Ракицький - 5 млн 400 тисяч гривень. На другому місці Андрій П`ятов - 3 млн 833 тисячі гривень.

Цікаво, але наставник Шахтаря Паулу Фонсека отримує в команді менше за Ракицького - 5 млн 133 тисячі гривень. У тренерського штабу португальця зарплати також від 500 тисяч гривень на місяць.

Серед легіонерів, найбільше отримує Бернард - 9 млн. гривень на місяць.

Чимало в зарплатному списку і екс-гравців Шахтаря, які працюють на різних посадах в клубі, хоча їх зарплату і не назвеш великою.

У таблиці наведені зарплати за жовтень 2016 року. Цифри вказані без 20% податку на зарплату і варто дивитися першу суму - навпроти ідентифікаційного коду.

Коментарі ()