Головне

Не без скандалу в Києві та Олександрії. Підсумки 18-го туру УПЛ

14.12.2016 12:10 2978 0
Не без скандалу в Києві та Олександрії. Підсумки 18-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 18 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти перемог різних клубів. В 18-му ігровому колі було зафіксовано лише один нічийний результат.

Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між київським Динамо та донецьким Шахтарем.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Донецький Шахтар ще на півтора кроки став ближчим до титулу чемпіона. Команда португальського наставника Паулу Фонсеки перемогла київське Динамо - свого найближчого переслідувача. Таким чином, очкова "фора" чинного віце-чемпіона України над "біло-синім" клубом наразі налічує вже 13 очок. Нагадаємо, що матч першого кола закінчився з рахунком 1:1. Крім того, нас очікує ще два матчі Києва й Донецька навесні, в межах змагань кращих команд країни у першій шістці, згідно нового формату проведення турніру.

Матч туру

Всеукраїнське дербі, українське "класичне", а по-простому - протистояння київського Динамо та донецького Шахтаря, шанувальників вітчизняного футболу не розчарувало. Сім голів, два вилучення, традиційні "розбірки" між футболістами, інтрига та несподівана розв’язка - що ще потрібно для того щоб насолодитися грою №1, щонайменше, нейтральному вболівальнику?.. Варто сказати, що господарі показали привабливий футбол і могли розраховувати на перемогу, проте "біло-синім" відверто зрадила пані Фортуна. Гості ж зіграли на своєму рівні та використали майже усі моменти біля воріт суперника.

Світлина ФК Шахтар

Команда туру

Кропивницька Зірка заслужила статус найкращого колективу ігрового кола, що минуло. На рахунку команди тренера Віктора Догадайла вольова гостьова перемога над Карпатами у Львові. Цікаво, що це лише друга перемога клубу з Кропивницького у гостях з початку поточного сезону. Раніше, у восьмому турі, Зірка перемогла Дніпро в однойменному місті з мінімальним рахунком - 1:0. Нині на рахунку клубу з Кропивницького 18 очок і восьма позиція в таблиці про ранги.

Ювіляри туру

Футболісти донецького Олімпіка, нападник Володимир Лисенко та форвард Іван Матяж, записали на свій рахунок знакові рубежі. В матчі проти Дніпра колеги по амплуа зіграли ювілейні поєдинки. Так, Володимир вийшов на поле 150-й раз у межах вищої ліги чемпіонатів України, Івану ж поки підкорилася планка у сотню поєдинків. З початку сезону на рахунку Лисенка два голи. Матяж засмучував своїх опонентів чотири рази. Обидва виконавці - в "обоймі" наставника донецького клубу Романа Санжара.

Антигерой туру

Нападник київського Динамо Жуніор Мораес підвів свою команду й, на нашу думку, визначив долю протистояння між двома кращими клубами країни. Бразильський нападник отримав справедливу червону картку й залишив свою команду в меншості ледь не на весь другий тайм (питання провокацій з боку гостей - окрема тема, але ніхто не змушував Мораеа "вестися" на них). Крім того, у кількох епізодах Жуніор на полі відверто "губився" й не встигав за думкою флангових хавбеків свого клубу.

Світлина ФК Олександрія

Прощання туру

Голкіпер київського Динамо Олександр Шовковський офіційно завершив кар’єру в своєму рідному клубі. Воротар столичного клубу відіграв у футболці "біло-синіх" 23(!) роки! На рахунку Олександра десять матчів з початку сезону в усіх турнірах, однак після результативних помилок на початку вересня Шовковський сів на лаву запасних, поступившись місцем колезі по амплуа Артуру Рудьку. Також на рахунку Олександра 92 матчі та 77 пропущених м’ячів у лавах збірної України.

Цитата туру

Голкіпер одеського Чорноморця Євген Боровик не стримував емоцій після матчу з Олександрією. Страж воріт та його партнери по команді були вельми незадоволені діями арбітра. "...Судді мають право лаятися нецензурними словами?.. Ні?.. Це ж просто жах! Арбітр ображає футболістів! Це ненормально! Одному сказав "гнида", мені сказав „ти "ох...єл". Це взагалі нормальна людина? Нехай Прем’єр-ліга там, ФФУ розбирається з цими людьми! Що це за вбивство? Якщо цей матч не розберуть, це просто ненормально. Що це за цирк? Нехай експерти матч подивляться й донесуть кудись, я не знаю... Все, дякую, до побачення!.."

Світлина ФК Карпати

Гравець туру

Хавбек донецького Шахтаря, бразильський півзахисник Фред, став найкращим виконавцем туру, що минув. Колишній хавбек бразильського Інтернасьоналя забив гол у ворота чинного чемпіона. Крім того, Федеріко Родрігес де Паула Сантос виграв немалу кількість дуелей у опонентів. Раніше наставник київського Динамо Сергій Ребров назвав Фреда найкращим гравцем чемпіонату України. З початку сезону Фред записав на свій рахунок п’ять голів та чотири результативні передачі.

Гол туру

Захисник кропивницької Зірки Андрій Бацула забив найкращий, на нашу думку, м’яч ігрового кола, що минуло. Бек кропивницького клубу вдало "спіймав" на ногу сферу, яка відскочила від захисників, перед штрафним майданчиком "левів", і йому вдався "смачний" низовий удар приблизно з 25-ти метрів. З початку сезону Бацулі вдався вже третій результативний удар, крім того, Андрій має на своєму рахунку одну гольову передачу. 

Коментарі ()