Головне

Клубний чемпіонат світу. Реал - Касіма Антлерс 4:2. "Вершкові" лише в овертаймі дотисли японців

18.12.2016 15:02 5489 0
Клубний чемпіонат світу. Реал - Касіма Антлерс 4:2. "Вершкові" лише в овертаймі дотисли японців

У неділю, 18 грудня 2016 року, відбувся фінальний поєдинок клубного чемпіонату світу, у якому мадридський Реал зустрівся з маловідомою дотепер японською командою Касіма Антлерс. Команді, якій вдалося створити певну сенсацію, не програвши в основний час.

Касіма пройшла всі кваліфікаційні стадії турніру, і фінал був для них уже четвертою грою (тоді, як для Реала - другою). У першому матчі "оленячі роги" програвали до середини другого тайму Окленд Сіті, але зуміли забити два м'ячі за час, що залишався. У чвертьфіналі Касіма перемлага всуху Мамелоді Сандаунс (2:0), а у півфіналі несподівано розгромила Атлетико Насьональ (3:0).

Вийшовши у фінал, Антлерс досягли історичного успіху, адже за всю історію клубних чемпіонатів світу азіатські команди жодного разу не пробивалися до вирішального поєдинку. При цьому команда Масатади Ісії не відбула номер і у фіналі. Власні глядачі активно домомагали команді, яка навіть вела у рахунку у поєдинку із самим Реалом.

 

Щодо Реала, то Зінедін Зідан серйозно поставився до клубного чемпіонату світу, взявши на турнір основний склад. Якщо глянути на турнірну сітку, то у півфінальному матчі проти мексиканської Америки для "вершкових" складалося все не так і просто. Вперше забити їм вдалося під кінець тайму, а зняти питання про переможця лише на останніх хвилинах другого. А суперники також мали хороші можливості для взяття воріт.

У звітному матчі для Реала почалося все чудово. Уже на 9-й хвилині Модрич підібрав відскок біля штрафної японців і пробив у дальній кут. Согахата дістав м'яча, але відбив його на Бензема, який розстріляв напівпорожні ворота Касіми. За хвилину до свистка на перерву Антлерс забили заслужений гол. Сьома Дої чудово накрутив Карвахаля на краю штрафної та прострілив на Сібасакі, який легко втік від Варана та вдарив низом у дальній кут.

У першому таймі Касіма чинила гідний опір Реалу. Мадридцям було важко не тільки в грі один в один у нападі, але і в обороні, де команді Зідана доводилося великими силами відпрацьовувати на кожній ділянці поля.

 

На 7-й хвилині другого тайму сталося неймовірне - господарі поля вийшли вперед. Той же Сібасакі підхопив м'яч перед обороною Реала, втік від декількох через центр і поклав м'яч у ближній кут. Про цей дубль у ворота "вершкових" Гаку буде розповідати онукам. Проте достатньо швидко Реал відігрався. Ямамото сфолив у власному штрафному, а Роналду не залишив Согахаті шансів ударом з 11-ти метрів.

До завершення основного часу могли забити як іспанці, так і японці. Та пані Фортуна сказала, що сьогодні буде додаковий час. Додатковий час, на який гравців Касіми просто не вистачило, і Роналду легко оформив хет-трик, зробивши рахунок 4:2.

Так матч і завершився. І "вершкові" виграють свій п'ятий міжконтинентальний кубок. До цього вони перемагали у 1960, 1998, 2002 (тоді грали найкращі команди Європи та Латинської Америки) та 2014 роках (турнір уже називався "клубний чемпіонат світу").

Коментарі ()