Головне

Коноплянка, який цілує й приємно дивує. Огляд зарубіжної преси

20.12.2016 21:04 6179 0
Коноплянка, який цілує й приємно дивує. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули, в першу чергу, наші гравці у першостях Німеччини та Бельгії.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Нападник іспанської команди Гранада, якого цей клуб орендував у київського Динамо, Артем Кравець, останній матч свого колективу записати собі в актив, на жаль, не може. На відміну від попередніх ігор "Насридів", цього разу Кравець в центрі подій на полі не був, і за винятком одного епізоду в матчі, нічим суттєвим, з точки зору гарного для команди, себе проявити не зміг. Доробок (якщо гру Артема цього разу можна назвати таким словом…) форварда збірної України складає 71-у хвилину, після чого його замінив колега по ампуа, аргентинський нападник Есекьєль Понсе. Зазначимо також те, що поєдинок проти Реал Сосьєдаду на своєму полі Гранада програла з рахунком 0:2. Після 16-ти зіграних турів у вищому дивізіоні іспанського чемпіонату Примері "Насриди" посідають 19-ту, передостанню позицію в таблиці.

Як ви знаєте з наших попередніх оглядів, регіональне видання Granada en Juego руку на пульсі матчів Гранади тримає. Цього разу Кравець був "нагороджений" цим ЗМІ не вельми високою й приємною оцінкою – усього лише чотирма балами. Крім того, Кравець прогнозовано не отримав гарної преси. "…В Артема була можливість забити, й він її не використав… Якби Кравець зіграв краще, Гранада могла би здобути більш прийнятний результат, і не тільки за допомогою дальніх ударів… Не варто забувати, що Кравець міг бути значно спритнішим в епізоді, коли м’яч було фактично вкрадено в Іньїго Мартінеса, й після передачі Сампера… Проте у підсумку невдалий матч для всіх, і вельми незатишне положення в таблиці…"

Світлина Granada en Juego

Серед значного українського "десанту" футболістів в Бельгії на цей раз заслуговує на увагу виступ такого хлопця, як Сергій Болбат. Його Локерен в черговому матчі здолав на виїзді Вестерло з рахунком 3:1, а сам Сергій не тільки зіграв 52 хвилини (на початку другої половини матчу його замінив інший хавбек Коен Персоонс), а й встиг відзначитися результативною передачею на партнера, коли його команда забивала перший гол. Після цієї звитяги Локерен набрав 22 бали, й обіймає 11-ту позицію в таблиці.

Спеціалізоване бельгійське видання Voetbalkrant гру Болбата оцінило наступним чином. "…Зумів відзначитись результативною передачею в епізоді з першим голом в грі проти Вестерло, яка проходила для Локерена на виїзді. На початку другої половини поєдинку, на 48-ій хвилині, Болбат класно виконав подачу зі стандарту з лівого флангу атаки Локерена, тоді ж Де Суттер зміг забити з відстані у три метри. Крім того, Болбат міг записати на свій рахунок ще дві результативні передачі ще в першій половині матчу. Втім, після того, як він виконав простріл на згаданого Де Суттера, нападник спрямував м’яча лише над поперечиною…"

Точно запише собі в актив черговий матч чемпіонату Німеччини серед кращих команд захисник збірної України Артем Федецький. Його Дармштадт зустрічався з флагманом не тільки німецького, а й світового футболу, мюнхенською Баварією. Колектив нашого футболіста програв на своєму полі (рахунок матчу 0:1), проте Федецький зі своїми обов’язками радше впорався, ніж навпаки. Про ефективність дій не тільки Артема, а й усієї оборони "Лілій" говорить той факт, що ФК "Голлівуд" завдав по воротам його клубу усього два удари в отвір. Екс-гравець Дніпра відіграв усі 90 з гаком хвилин. В активі Дармштадту вісім очок і остання, 18-та позиція в таблиці про ранги.

Німецьке видання Spox чомусь виставило Федецькому 4-ку (нагадаємо, що в Німеччині найвищий бал – 1), й "нагородило" Артема наступною характеристикою. "…Як і весь захист Дармштадту, в цілому впорався зі своїми обов’язками, проте трохи поступався колегам. Алаба, який грав на його фланзі, виконав велику кількість подач. Також Федецький став найгіршим за співвідношенням виграних єдиноборств до програних. В атаках на ворота суперника участі майже не брав…"

Газета під назвою Echo про гру Федецького написала наступне. "…Несподівано надійно закрив Дугласа Косту й у цілому був господарем на своїй бровці. Присутність на полі Петера Німайєра (правий центральний захисник у тактичній побудові Дармштадту – прим. Чемпіона) точно йде Федецькому на користь, він прогресує від матчу до матчу…"

Проте найбільш успішно черговий футбольний уїк-енд провів інший колишній виконавець Дніпра Євген Коноплянка. Хавбек німецького Шальке з міста Гельзенкірхен нарешті відкрив лік своїм забитим м’ячам у німецькій Бундеслізі! В матчі проти Фрайбургу, який "Кнаппен" завершили з рахунком 1:1, Євген, безсумнівно, був кращим на полі, й на всі 100% виправдав довіру тренера команди Маркуса Вайнцирля, який випустив Коноплянку з перших хвилин (наш гравець відіграв увесь поєдинок). Після цього матчу Шальке займає 11-ту позицію в таблиці про ранги з 18-ма очками в активі.

Високі оцінки та похвала від преси чимось несподіваним у цьому контексті не виглядали. Так, журналісти Westdeutsche Allgemeine Zeitung гру Коноплянки оцінили високою оцінкою, поставивши йому солідних 2,5 бали. "…Якщо ви дивилися за діями українця уважно, то сьогодні було добре видно, що він хоче забити свій перший гол в Бундеслізі за будь-яку ціну. Й це йому вдалося на 74-й хвилині, коли його удар головою приніс Шальке нічию. Коноплянка міг забити й раніше, проте його ударам не вистачало точності…"

Провідне видання країни Ґете та Шиллера Bild поставило Євгену 3 бали, проте ще й відзначилося оригінальним підходом до висвітлення матеріалу. В своєму заголовку це ЗМІ назвало нашого гравця "Кнучерплянка". Це такий собі натяк на поцілунок камери після забитого м’яча ("Knutscher" – поцілунок на німецький мові).

Коментарі ()