Головне

Як Бойка ледь не лінчували, а Коноплянку критикували. Огляд зарубіжної преси

23.12.2016 18:24 8106 0
Як Бойка ледь не лінчували, а Коноплянку критикували. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Оскільки Західний Старий Світ грав у футбол і посеред тижня, в нас подвійний привід поговорити про українців на цьому тижні. Цього разу увагу вболівальників прикули наші гравці у першостях Іспанії та Німеччини. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Екс-голкіпер Дніпра, а нині воротар Малаги, орендований в турецького Бешикташу, Денис Бойко, переживає нелегкий час становлення й визнання у складі "Анчоусів". Здавалося б, ось воно – свято на вулиці Дениса, який грає усі 90 хвилин в останніх п’яти матчах команди. Проте за цей період Бойко не просто пропускав у кожному поєдинку, а й "записав" у свій пасив аж 13 результативних ударів від суперників… В останньому матчі "Медуз", в грі на Кубок Іспанії з Кордобою, Бойко пропустив чотири голи вдруге поспіль. Результат матчу – 3:4, а із урахуванням того, що першу гру цьому супернику Малага також програла, колектив тренера Хуанде Рамоса з другого за значенням національного турніру вилетів. Власне, для колишнього тренера Дніпра цей матч став останнім на чолі клубу з Андалусії. Після серії з п’яти поспіль матчів без перемог Рамос Малагу залишив. Чи буде новий тренер довіряти Денису так само, як Хуанде в останніх матчах?..

Гірше інше. Під час матчу з Кордобою на Бойка накинулися вболівальники, які посеред гри, з трибун, викрикували на адресу воротаря не вельми гарні слова. Добре те, що на боці Дениса виступили партнери по команд, які закликали поважати усіх без винятку футболістів клубу.  То ж не дивно, що кореспондент центрального іспанського ЗМІ AS Карлос Каріно в згадуванні ситуації з Денисом пише здебільшого не про футбольні моменти. "...Обурені вболівальники вже готові лінчувати Бойка. Шанувальники Малага, охоплені сумом і гнівом, поводили себе не кращим чином. Численний сектор вболівальників накинувся на Дениса Бойка й Дієго Льоренте (захисник Малаги – прим. Чемпіона) в матчі Кубка Іспанії проти Кордоби грав, який відбувався на "Росаледі". Це було настільки принизливо, що врешті бек команди йшов з поля в сльозах. Український воротар тримався більш стійко й намагався не звертати увагу на бурмотіння й шипіння публіки, яка активізувала свою жорстокість аж до хворобливої. "…Ти поганий, Бойку, ти ніякий!..", "Камені, Камені!.", - скандували вболівальники…"

 

Після "медових" днів у футболці Шальке, коли Євген Коноплянка зачарував публіку не просто вдалою грою, а й результативними діями, наш хавбек знову відчув на собі усі труднощі гри в провідному європейському чемпіонаті. В матчі чергового (останнього перед перервою в місяць) туру Бундесліги з Гамбургом на виїзді "Кнаппен" програли з рахунком 2:1, а Євген провів на полі 89 хвилин (його замінив партнер по команді в особі нападника Фабіана Ріссе). Після цієї поразки "Кобальтові" розташувалися на 11-й позиції в таблиці з 18-ма очками.

Невдалий матч провели, мабуть, усі гравці клубу з Гельзенкірхена. То ж не дивно, що преса не вельми прихильно поставилася й до нашого співвітчизника. Регіональне суспільно-політичне видання Westdeutsche Allgemeine Zeitung гру Євгена оцінило 5-ю (нагадуємо, що в Німеччині найвищий бал – 1) й написало наступне. "…При проведенні контратак був висунутий далеко вперед, проте через власний егоїзм не використав кілька гарних моментів. В подальшому не показав майже нічого…"

Спортивний ресурс Spox був не таким суворим. Старання Коноплянки журналісти видання оцінили 4-ма балами, й були більш стримані у своєму коментарі. "…Українцю довелося грати на незвичній позиції на вістрі атаки. Коноплянка створив перший небезпечний момент у грі, проте не влучив у ворота (це сталося на 5-й хвилині). В цілому до перерви був активним на правому фланзі, проте йому не щастило, до того ж дриблінг Коноплянки цього разу перевагу його команді не приносив. Ситуація не змінилась й у другій половині матчу. Євген знову отримав гарний шанс і не скористався ним…"

 

Ще один "німець", хавбек Байєра з Леверкузена Владлен Юрченко, провів усі 90 хвилин у грі з Кельном. Колишній гравець Шахтаря грав у центрі поля в парі з Кевіном Камплем. Результат зусиль – 1:1, не найгірший для команди, яка грала на виїзді. Наразі Байєр – дев’ятий у таблиці про ранги, з 21-м очком у активі.
Німецькі ЗМІ грою Юрченка лишилися радше незадоволеними. Згаданий вище Spox Владлену виставив 4 бали, й лишився явно не задоволеним діями нашого гравця. "...Гру Леверкузена в середній лінії варто назвати посередньою. Юрченко виграв тільки 42 відсотки єдиноборств і часто не міг тримати себе в руках. Часто втрачав м’яча. По-справжньому в гру сьогодні влитися не зміг…"

Інший, не суто спортивний, а суспільно-політичний ресурс Rheinische Post, Юрченку виставив "трійку" з мінусом. "…Те, що Леверкузен протягом більшою частини матчу мав солідну перевагу у володінні м’ячем – заслуга усього Байєра в цілому й Юрченка зокрема. Разом з тим, коли треба було розвивати атаку, українець рідко міг придумати цікаві рішення. У другій половині матчу був мало помітним…"

Захисник Дармштадту Артем Федецький відіграв повний матч у протистоянні з берлінською Гертою. Його "доробок" вимірюється жовтою карткою, а "Лілії" "Старій фрау" програли – Герта перемогла на своєму полі з рахунком 2:0. Після цієї поразки Дармштадт залишився на останньому, 18-му місці в таблиці про ранги, з вісьмома очками в активі.  Місцева, газета міста Дармштадт, а мова про Echo, грою Артема лишилася незадоволеною. "…Після кількох гарних матчів в грі правого захисник ми знову побачили багато слабких місць. Навіть введення м’яча з-за бокової лінії в Федецького вдавалися рідко. Багато пасів у нікуди. Величезні проблеми українцю створював Саломон Калу, який постійно "накручував" суперника…"

 
Коментарі ()