Головне

Кравець і Болбат як символи успіху українського футболу. Огляд зарубіжної преси

06.12.2016 14:50 3019 0
Кравець і Болбат як символи успіху українського футболу. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули, в першу чергу, наші гравці у першостях Бельгії та Іспанії.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек нідерландського клубу ПСВ Олександр Зінченко вдруге поспіль вийшов у стартовому складі своєї команди, проте цього разу виступив не так вдало, як у попередньому матчі (нагадаємо, що у грі з Ден Хагом Олександр віддав дві гольові передачі). У поєдинку з Родою "селяни" не змогли переграти суперника (рахунок зустрічі - 0:0), а Зінченко провів на полі 63 хвилини. Зінченко грав на позиції правого вінгера, проте запам’ятався хіба що класною передачею на партнера у дебюті гри. Крім того, двічі втрата м’яча нашим футболістом призводила до небезпеки біля воріт "червоно-білих".

Суспільно-політичний ресурс NU про нашого співвітчизника згадав одного разу, в контексті якраз його спроби загострити гру.

"...Команда гостей багато володіла м’ячем, проте зламати Роду нехитрими переміщеннями та комбінаціями було непросто. У складі ПСВ були гравці, які намагалися змінити ситуацію на полі, проте такі спроби теж можна назвати хіба що кволими. Так, Барт Рaмселаар виходив на ударну позицію після того, як Зінченко віддав йому чудовий пас із глибини. Проте колишній гравець Утрехта пустив м'яча над воротами..." - зазначило видання.

 

Нападник іспанського клубу Гранада Артем Кравець вже впевнено може сказати, що нині є гравцем стартового складу свого клубу. У черговому матчі вищого дивізіону цієї країни Прімери Кравець вийшов з перших хвилин у матчі проти Севільї (2:1 на користь команди Артема) та відіграв 86 хвилин. Відзначитися у воротах суперника Кравець не зміг, проте зумів віддати гольову передачу на партнера по команді, та й узагалі був одним з кращих у складі свого клубу. Артем скинув м’яча на Ломбана після подачі з кутового прапорця.  

Кореспонденти регіонального Granada en Juego гру своєї команди й Артема прокоментували наступним чином: "...Очевидно, що, незважаючи на силу суперника, навіть нічия у цьому матчі господарів аж ніяк не влаштовувала... На щастя Лукаса Алькараса та всієї його команди, в колективі є гравці, які здатні вирішувати долю окремих епізодів на користь саме Гранади... Через десять хвилин після початку другої половини кутовий у виконанні "насридів" призвів до бажаного подвоєння рахунку. Кравець виявився тим, хто зміг "заспокоїти" усіх любителів панікувати. Ломбан замкнув дальню штангу та зробив рахунок комфортним - 2:0. Це був вирішальний епізод у матчі..." - зазначає ЗМІ.

Окрім того, Артем був згаданий і в іншому контексті, коли на іспанському порталі Ideal з’явився матеріал, присвячений успіхам його команди. "...У Гранаді молоді гравці мають підтримку більш старших партнерів по команді. Такі хлопці як Очоа, Фолькер, Ломбан, Саньєр, Габріель Сілва, Карсела та навіть Кравець заступаються за не дуже досвідчених футболістів. Яскраве тому підтвердження – жест українського нападника в моменті, коли Перейра отримував жовту картку. Він підійшов до арбітра, щоби заступитися за свого партнера. Це був сильний хід..." - зазначається.

 

Інший представник України у першості Іспанії, голкіпер Денис Бойко, теж має привід для оптимізму. Екс-голкіпер Дніпра нині виступає за Малагу, і на вихідних вдруге поспіль вийшов у стартовому складі свого клубу. Якщо говорити про суто "матеріальний", статистичний підсумок матчу з Валенсією, то назвати його вдалим для Бойка не можна - він пропустив два голи (команди зіграли 2:2). Проте вини нашого гравця у пропущених м’ячах нема.

Журналісти відомого на увесь світ ЗМІ під назвою Marca про нашого голкіпера згадали в контексті його помилки на 73-й хвилині, коли Денис не втримав м’яча після навісної подачі зі штрафного удару: "...Очевидно, що господарі мали б досягати більшого, проте Валенсії знову чогось не вистачило. Можливо, гравцям команди треба було бути більш настирними в епізоді, коли Бойко помилився на виході. Тоді його виручили партнери, але в цілому великих претензій до цього голкіпера бути не може..."

 

Найбільш вдалим вік-енд, що минув, треба називати для нашого гравця у чемпіонаті Бельгії. Мова про хавбека Локерена Сергія Болбата. В черговому матчі вищого дивізіону цієї країни Ліги Жупілє Болбат забив гол у ворота Генка, який виявився вирішальним у поєдинку (перемога команди Сергія з рахунком 2:1). Це перша перемога клубу Болбата у гостях у поточному сезоні.  

Бельгійський футбольний ресурс Voetbalkrant дії нашого співвітчизника прокоментував наступним чином: "...Болбат показав хороший футбол і недарма провів на полі усі 90 хвилин - вибір тренера, без сумніву, був правильним. Цей гравець не тільки вдало асистував партнерам по команді (нехай ті й не використовували створювані ним нагоди), а й, що найголовніше, зумів зробити те, що їм не вдалося. Гол було забито майже під кінець матчу, то ж не дивно, що взяття воріт було вирішальним..."

Коментарі ()