Головне

Ліга Європи. 6-й тур. Брага - Шахтар 2:4. Стовідсоткові "гірники"!

08.12.2016 20:39 12021 0
Ліга Європи. 6-й тур. Брага - Шахтар 2:4. Стовідсоткові "гірники"!

"Гірники" без особливих проблем розгромили Брагу на виїзді та здобули максимум у своїй групі - 18 з 18-ти. В той час, як Брага, програвши, не виходить у наступну стадію змагань. У матчі Коньяспор - Гент бельгійська команда забила на останній компенсованій хвилині та випередила португальців у підсумковій таблиці.

До матчу команди підходили б в оптимальних складах, якби цей матч для "гірників" щось значив. А так, як Шахтар уже забезпечили собі вихід у наступний етап з першого місця, Фонсека вирішив не брати у Португалію декількох основних гравців.

Так, в Україні залишилися П'ятов, Ракицький, Срна, Ісмаїлі та дискваліфікований Степаненко, які вже будуть готуватися до головного матчу осені проти київського Динамо. А для Браги це був вирішальний матч, тому всі основні гравці були у складі.

Брага розпочала матч активніше, і вже на перших хвилинах намагалася забити швидкий гол. Двічі поспіль мали нагоду гравці Браги відкривати рахунок, але Шевченко впевнено діяв у рамці воріт. А Шахтар відповів голом. Марлос виконав подачу з кутового, яку ударом головою замкнув Кривцов. Одразу ж міг забивати Борячук, але після прострілу від Матвієнка нападник не влучив по м’ячу.

Світлина взята з офіційного сайту Шахтаря

Але вже у наступній атаці Шахтар забив вдруге. Після того, як Марлос обіграв двох і викотив м'яч під удар Тайсону, останньому залишалося лише покласти "шкіряного" у кут воріт, що бразилець і зробив. Хороший настрій першого тайму дещо зіпсував Стоїлькович, який під кінець тайму головою замкнув передачу Хорти.

Другий тайм "гірники" розпочали з контролю м’яча. Збільшувати перевагу міг Борячук, але, вийшовши сам на сам, пробив повз голкіпера, але і повз ворота. Декілька замін зробив Фонсека, і одна з них одразу спрацювала.

На 62-й хвилині, Фред, після виходу на поле, першим же дотиком направив "шкіряного" на голову Кривцову, який точно пробив у кут воріт. А вже через три хвилини і Тайсон оформив дубль. Бразилець самотужки пройшов по флангу, вийшов під кутом на голкіпера та пробив під ним.

Після четвертого голу гра остаточно заспокоїлась. І якби арбітр мав такі повноваження, то, напевно б, закінчив цей поєдинок на хвилині 70-й. До кінця матчу "гірники" не форсували події, нарощуючи відсоток контролю м’яча. А Брага остаточно знітилася, і навіть не пресингувала свого суперника.

Світлина ФК Шахтар

Матч так би й завершився, якби не обрізка захисників Шахтаря. На 88-й хвилині Алан перехопив м’яча та викотив його на Вукчевича, якому залишалося тільки потрапити у рамку воріт, з чим чорногорець і спокійно впорався.

4:2 - впевнена перемога Шахтаря. "Гірники" пройшли груповий етап без жодної втрати очок і без проблем виходять в 1/16 розіграшу Ліги Європи. А також з гарним настроєм підходять до матчу з Динамо.

Коментарі ()