Головне

Коли Київ диктує умови. Динамо – Бешикташ. Огляд зарубіжної преси

07.12.2016 16:54 6157 0
Коли Київ диктує умови. Динамо – Бешикташ. Огляд зарубіжної преси

У шостому турі групового раунду Ліги чемпіонів київське Динамо розтрощило турецький Бешикташ на власному полі. Зайвим буде казати, що команда Сергія Реброва зіграла свій кращий матч не тільки з початку групового раунду турніру, а й усього поточного сезону. Інформації для роздумів тренерам та вболівальникам, як завжди, вистачає. Чемпіон заглянув на сторінки турецьких та британських ЗМІ, щоб дізнатися думку іноземних колег про матч, який відбувся напередодні.

Турецький спортивний ресурс Sporx прокоментував події на полі наступним чином. "…Бешикташ набрав сім очок на груповому етапі Ліги чемпіонів, і змушений попрощатися з Лігою чемпіонів. У порівнянні з матчем проти Фенербахче, наставник команди Шенол Гюнеш зробив у стартовому складі три зміни, довіривши місце в стартовому складі Венсану Абубакару, Андреасу Беку й Олкаю Шахану… Варто сказати, що з перших хвилин гості краще контролювали м'яча, проте, незважаючи на це, вже в дебюті матчу пропустили. Це Андрій Ярмоленко "розірвав" правий фланг нашої команди й вискочив з-за спин захисників. Артему Бесєдіну, який знаходився перед воротами, треба було лише підставити ногу. Після пропущеного м'яча Бешикташ заграв швидше й гостріше. Однак на 28-й хвилині згаданий Бек втратив рівновагу й упав разом з Дерлісом Гонсалесом. Рефері вирішив, що в цьому епізоді правила порушував наш гравець, і призначив пенальті. Після того, як у ворота турецької команди влетів третій м'яч, стало ясно, що футболісти гостей втратили мотивацію, чим Динамо скористалося на повну, забивши до перерви ще й четвертий раз. У перерві Шенол Гюнеш зробив одразу дві заміни, але на 56-й хвилині суддя залишив команду вдев'ятьох, видаливши за неспортивну поведінку нападника Абубакара. У час, що залишився, Бешикташ здався, бо ж дозволив господарям більше володіти м'ячем і забивати ще…"

 

Інше спортивне ЗМІ країни Хакана Шукюра, а мова про Fanatik, сконцентрувало свою увагу на персоні арбітра матчу. Власне, як і переконлива більшість турецьких видань, журналісти цього сайту вперто відмовляються говорити про хиби у грі свого представника в європейських клубних турнірах, та звинувачують у всьому кого завгодно, тільки не свою сторону. "…У виїзному матчі Бешикташу проти київського Динамо вибухнув великий скандал. Шотландський рефері Крейг Томсон дав у наші ворота пенальті й показав червону картку в ситуації, коли ніякого фолу не було. Бешикташ просто викинули з боротьби за вихід у наступний раунд, і матч завершився з рахунком 6:0 на користь господарів. Ми були готові до найважливішої гри сезону, але суддя не дав грати у футбол! Після 29-ї хвилини матч фактично був закінчений… Поразкою в Києві було перервано 20-матчеву безпрограшну серію Бешикташу в усіх турнірах…Але це не відміняє факту ганебного суддівства. Зараз важко сказати, як розвивався би матч, якби команди грали у рівних складах. Однак цього разу умови на полі диктували точно не гравці Бешикташу…"

Газета Yeni Safak також прогнозовано звинуватила в поразці арбітра матчу, а крім того, зробила "бідними й нещасними" турецьких фанів. "…Цей матч був приречений через помилки арбітра, а нашій команді завдано важкої поразки. Ми припиняємо боротьбу в Лізі чемпіонів. Вирішальне значення мав епізод на 30-й хвилині, коли у ворота Бешикташа був призначений пенальті, а крім того, колектив залишився удесятьох. Арбітр з Шотландії побачив фол у боротьбі Дерліса Госналеса й Андреаса Бека. Коли ж було вилучено ще й Венсана Абубакара на 56-й хвилині, ця гра перетворилася у формальність… Голи господарів були також результатом недбалості гостей в обороні… Не варто забувати й про навколо футбольні події. Озброєні люди в масках та камуфляжі напали на турецьких уболівальників. Хвала Аллаху, що ніхто не загинув, проте немала кількість наших шанувальників опинилися в лікарні. Причому це була не єдина група хуліганів, які чинили напади…"

 

А що про поєдинок чемпіонів двох країн написав авторитетний і "нейтральний" британський ресурс FourFourTwo? Не оминемо й думку кореспондентів цього видання. "…Динамо Київ здобуло свою першу перемогу в Лізі чемпіонів у поточному сезоні, обігравши опонента, який протягом тривалого часу грав удев'ятьох. Хоча підопічні Шенола Гюнеш ще не програвали в чемпіонаті або в Кубку Туреччини в поточному сезоні, чотири голи Динамо й червона картка Андреаса Бек "вбили" інтригу ще до перерви. Бешикташ знав, що перемога буде означати вихід цієї команди в наступний раунд, крім того, нічия також могла означати тріумф для гостей. Проте Бешикташ був приголомшений, адже Артем Бесєдін забив дуже швидкий гол. Коли ж Андрій Ярмоленко подвоїв рахунок з пенальті, а Віталій Буяльський та Дерліс Гонсалес використали помилки суперника в обороні, стало ясно, що це – вечір господарів… Інколи здавалося, що убозтво Бешикташа не має меж, адже той же Венсан Абубакар, та й інші його партнери, так і не зрозуміли, що на полі треба поводитися достойно за будь-якого перебігу матчу для твоєї команди. То ж не дивина, що Сергій Сидорчук та Мораєс забили гостям ще – замість того, щоб грати в футбол, інколи Бешикташ займався на полі зовсім іншими, негарними речами..."

Коментарі ()