Головне

Ліга Європи. 6-й тур. Зоря - Манчестер Юнайтед 0:2. Досвід, який допоможе в майбутньому

08.12.2016 22:20 8762 0
Ліга Європи. 6-й тур. Зоря - Манчестер Юнайтед 0:2. Досвід, який допоможе в майбутньому

Луганська Зоря в Одесі поступилася Манчестер Юнайтед з рахунком 0:2. Як перед матчем на горіли бажанням головний тренер клубу Юрій Вернидуб та гравці команди гримнути дверима в останньому для себе матчі Ліги Європи поточного сезону, англійський гранд цього зробити не дозволив.  Англійці привезди до Одеси доволі бойовий склад. Підопічним Моурінью вистачило б і нічиєї, аби продовжити боротьбу у весняній стадії турніру. Втім, у старті "червоних дияволів" з'явилися такі виконавці як Ібрагімович, Руні, Мата, Погба. Склад більше нагадував бойовий, ніж резервний. Хоча в МЮ і в запасі лавка дай Боже кожному клубу УПЛ.

Незважаючи на склад, МЮ за весь перший тайм так і не зміг розкрити щільну оборону Зорі. Так, гості більше володіли м'ячем - 70 на 30, однак гостроти біля воріт Левченка майже не виникало. У свою чергу Зоря також не вражала у грі в атаці. Перший гострий момент МЮ створив на 18-й хвилині: Погба звадав класного щільного удару з-за меж карного, однак м'яч пішов поруч зі стійкою.

Зоря також мала свій момент: вже на 36-й хвилині гравці МЮ таки обрізалися під час своєї чергової затяжної перепасовки. Це Сухоцький видряпав м'яч у Мати, сам обійшов на швидкості двох гравців суперника, однак його удар-навіс у карний було заблаковано - м'яч відскочив на Караваєва, який з дальньої відстані пробив повз ворота. Через дві хвилини після моменту Зорі під час чергової атаки МЮ захисник Баї вирішив пробити ножицями - вийшло красиво, але точно в руки Левченку.

 Світлина УЄФА

От справжня біда для луганського клубу могла трапитися вже за хвилину до перерви, коли Левченко лише кінчиками пальців перевів на кутовий м'яч після потужного удару Руні. Другий тайм був повеселіше, однак почався для Зорі невдало...Підопічні Вернидуба обрізалися під час контратаки, у підсумку Мхітарян як стоячого обійшлов Форстера та ще кількох гравців Зорі, вийшов на ворота Левченка та без проблем вразив дальній кут воріт.

Після пропущеного голу Зорі нічого не залишалося, як йти вперед, але МЮ на крилах успіху продовжував насідати на ворота Левченка. Так, мали свої нагоди забити Мхітарян та Ібрагімович, але то влучності бракувало, то Левченко надійно грав на лінії. Згодом Вернидуб випустив молодого Бонавентуре. Нігерієць вдало влився в гру, дещо додавши швидкості попереду. Втім, брак досвіду на турнірах такого рівня не дозволив нападнику Зорі відзначитися у воротах Ромеро.

А от хто був близький до того, аби зрівняти рахунок, так це білоруський легіонер Зорі Сіваков: Гречишкін зі стандарту виконав класну подачу у карний, на яку і відгукнувся Сіваков, однак захисник Зорі з вбивчої позиції ударом головою не зміг переграти Ромеро, який парирував м'яч на кутовий. На жаль, цей момент залишився найкращим в активі команди з Луганська за весь другий тайм. Під завісу матчу Зоря великими силами пішла вперед, і знову обрізалася в центрі поля. Цього разу філігранну передачу на хід Ібрагімовичу виконав Погба - швед опинився 1 на 1 з Левченком, не залишивши тому жодних шансів - 2:0 на користь МЮ.

Світлина espnfc.com

Сталося це за дві хвмлини до завершення основного часу. У доданий час Зоря так і не змогла забити бодай гол престижу, програвши титулованому супернику з рахунком 0:2. Втім, варто віддати належне команді Вернидуба, яка попри свій невеликий досвід може пристойно виглядати на фоні таких клубів як Манчестер Юнайтед. Вже проглядається перспектива, яка може зіграти важливу роль у майбутніх турнірах.

Коментарі ()