Головне

ФІФА почала експеримент з використанням відеоарбітра

08.12.2016 20:17 523 0

У четвер, 8 грудня, Міжнародна федерація футболу вперше почала повноцінний експеримент з використанням відеоарбітра на своєму турнірі - клубному чемпіонаті світу, який проходить у Японії.

Під час тестів суддям дозволили зупиняти матчі, якщо того вимагає ситуація, та переглядати спірний момент на моніторі, встановленому біля поля.

Або ж вести гру без зупинок, покладаючись на інформацію, що надходить від помічника, який знаходиться у спеціально обладнаній кімнаті та стежить за тим, що відбувається на декількох екранах.

У розпорядженні останнього записи, зроблені аж 23 телекамерами, інформує "СЭ".

ФІФА ще раз підкреслила, що експеримент покликаний полегшити роботу суддів і дати їм додаткові можливості для оцінки складних епізодів.

Міжнародна рада (ІФАБ), уповноважена вносити зміни у правила гри, визначила конкретні ситуації, в яких в ході тестів можна користуватися консультаціями відеоарбітра або дивитися запис матчу.

Йдеться про ті епізоди, коли необхідно визначити, чи правильно забито гол, чи слід вилучити футболіста, кого з гравців необхідно покарати червоною карткою, чи потрібно призначити 11-метровий удар.

Як повідомив ІФАБ, в ході стартової зустрічі турніру, у якій грали Касіма Антлерс й Окленд Сіті (2:1), послуги відеоарбітра не знадобилися. Бригада суддів впоралася сама.

Коментарі ()