Головне

УПЛ. Підсумки. Символічна збірна першої частини сезону

11.01.2017 08:09 4144 0
УПЛ. Підсумки. Символічна збірна першої частини сезону

Після того, як український футбол на тривалий, як для нетерплячого вболівальника, період, взяв паузу до лютого, саме час визначити кращих з кращих.

Вашій увазі – погляд Чемпіона на варіанти підсилення складу не тільки для кращих клубів країни, а й для провідних колективів інших європейських першостей.

Наш імпровізований хіт-парад тих, хто відзначився у першій частині кампанії-2016/17, вибрано на основі, в першу чергу, індивідуальних досягнень виконавців.

Вибір виконавців зроблено з урахуванням віртуального "розташування" футболістів на полі за тактичною побудовою 4-4-2.  

Голкіпер. Євген Боровик (клуб - Чорноморець, вік - 31 рік)

Як відомо, локальний успіх одеського клубу, який вмістив у себе серію з восьми матчів без поразок у серпні, став можливий, в першу чергу, завдяки відмінній грі у захисті. "Командором" процесу незмінно виступав колишній голкіпер Кривбасу Євген Боровик. На рахунку воротаря - вісім "сухих" матчів - це другий, після Андрія П'ятова, показник в УПЛ у поточному сезоні. Поточний сезон поки, мабуть, найкращий у кар’єрі Боровика.  

Альтернатива – Заурі Махарадзе (Олімпік, 23)

Правий захисник. Даріо Срна (Шахтар, 34)

Незважаючи на те, що колишній капітан збірної Хорватії з кожним роком у графі "вік" невпинно додає, і давно вважається ветераном, рівень гри Срни дозволяє йому впевнено вигравати у колег "забіг" за право вважатися найкращим правим беком першості. Після першої частини сезону колишній гравець Хайдука записав у свій актив вже шість гольових передач.

Альтернатива – Олег Данченко (Чорноморець, 22)

Євген Боровик

Правий центральний захисник. Домагой Віда (Динамо, 27)

Незважаючи на те, що цього разу Віда, на радість численних уболівальників найбільш титулованого клубу Східної Європи, не зміг вразити ворота донецького Шахтаря, фактичний піврічний період Домагой провів сильно. Серед доказів - чергове зростання трансферної вартості за версією кількох авторитетних оціночних порталів. Як відомо, навколо Віди "кружляють" численні трансферні чутки.    

Альтернатива – Євген Мартиненко (Чорноморець, 23)

Лівий центральний захисник. Рафаель Форстер (Зоря, 26)

Серед усіх провідних центральних захисників української першості бразильського бека сміливо можна величати титулом "найбільш атакуючий". Протягом першої частини сезону Форстер забив п’ять голів! І нехай трійко з них у воротах суперників опинилися після виконання одинадцятиметрових штрафних ударів, проте вміння Рафаеля знаходити нагоду для ударів і виконувати класні довгі передачі на партнерів, не може не подобатися.  

Альтернатива – Давід Хочолава (Чорноморець, 23)

Рафаель Форстер

Лівий захисник. Дмитро Нємчанінов (Олімпік, 26)

Донецький Олімпік у першій частині сезону зумів здивувати. Поточна п’ята позиція команди тренера Романа Санжара стала можливою, не в останню чергу, завдяки сильній грі лівого флангу команди. Починаючи зі старту поточного сезону, колишній гравець луцької Волині Нємчанінов провів дуже сильний період. В активі Дмитра цілих п’ять результативних передач, що для захисника показник, без сумніву, хороший підсумок.

Альтернатива – Василь Кравець (Карпати, 19)

Опорний півзахисник. Фред (Шахтар, 23)

Фредеріке Родрігес де Паула Сантос не просто був вражаюче переконливим на своїй позиції, а й по праву може вважатися чи не найкращим футболістом чемпіонату України у нинішньому стані головних чинних осіб у наших клубах. Чотири голи й аналогічна кількість результативних передач аж ніяк не відображають усієї важливості Фреда для нинішнього лідера першості УПЛ.  

Альтернатива – Тарас Степаненко (Шахтар, 27)

Фред

Правий атакуючий півзахисник. Олександр Караваєв (Зоря, 24)

Новоспечений футболіст турецького Фенербахче півроку провів "на рівні". Власне, факт запрошення до табору одного з трьох грандів футболу країни Кемаля Ататюрка говорить сам за себе. На рахунку Олександра дев’ять очок за системою "гол + пас" – шість голів і три результативні передачі. Крім того, Караваєв показав вельми пристойний футбол і на міжнародному рівні, у матчах групового раунду Ліги Європи.

Альтернатива – Марлос (Шахтар, 28)

Центральний атакуючий півзахисник. Сергій Сидорчук (Динамо, 25)

Як і більшість футболістів чинного чемпіона, першу частину першої частини (перепрошую за тавтологічний каламбур) Сидорчук провалив. Проте, вже на відміну від інших гравців Києва, починаючи з жовтня, Сергій помітно додав. За цифрами у чотири голи та двома гольовими передачами криється не просто суха статистика, а й звання найкориснішого, на позиції у центрі поля (ближче до воріт суперника) виконавця, що визнано, приміром, провідним українським футбольним аналітиком Євгеном Гресьом.  

Альтернатива – Антон Поступаленко (Олімпік, 28)

Сергій Сидорчук

Лівий атакуючий півзахисник. Іван Петряк (Зоря, 22)

Орендований у донецького Шахтаря виконавець обертів у порівнянні з минулим роком не скинув. Петряк тримає стабільно високий рівень гри й усім своїм виглядом "проситься" назад до "помаранчево-чорного" табору. Слаломні проходи лівим флангом укупі з акцентованими й точними пасами на партнерів підкріплені чотирма голами й так само чотирма результативними передачами.

Альтернатива – Тайсон (Шахтар, 28)

Нападник. Жуніор Мораес (Динамо, 29)

Незважаючи на "змазану" кінцівку, а мова про вилучення у матчі з Шахтарем, не варто забувати про те, що саме Мораес на даний момент є найкращим бомбардиром першості серед кращих команд України. Крім десяти результативних ударів Жуніора в УПЛ, Мораес записав на свій рахунок два голи в Кубку України та результативний удар у груповому раунді Ліги Чемпіонів.

Альтернатива – Факундо Феррейра (Шахтар, 25)

Густаво Бланко-Лещук

Нападник. Густаво Бланко-Лещук (Карпати, 25)

У більшості матчів львівського клуб аргентинець українського походження був єдиною світлою плямою, а результат у сім забитих м’ячів і три гольові передачі відображає лише частину тих корисних дій на користь "левів", завдяки яким Бланко-Лещук привернув увагу більш амбіційних клубів. Нагадаємо, що раніше повідомлялося про інтерес до Густаво з боку Динамо та Шахтаря.  

Альтернатива – Роман Яремчук (Олександрія, 21)

Коментарі ()