Головне

Блохін: Так, Динамо не вийшло з групи, але не кожен же рік це робити

30.01.2017 19:10 7685 0
Блохін: Так, Динамо не вийшло з групи, але не кожен же рік це робити

Екс-наставник національної збірної України та київського Динамо Олег Блохін розповів про свої перспективи у тренерському майбутньому, поділився думкою що можливих прощальних матчів Олександра Шовковського й Олега Гусєва у футболках Динамо, шанси Андрія Ярмоленка переїхати у європейський чемпіонат.

Нагадаємо, що у квітні 2014 року після матчу проти донецького Шахтаря (поразка 0:2 у Києві) Олег Володимирович був звільнений з посади головного тренера Динамо за незадовільні результати.

Після того український фахівець так і не може ніде працевлаштуватися.

Про майбутнє у тренерській кар'єрі

- Були пропозиції, але конкретного поки нічого. Пропозиції були, але я думаю, що ні, уваги вони не варті. Про Китай була розмова. Але ні про що конкретно не домовилися. Схід, просто, справа тонка, я вважаю.

Про "Золотий м'яч" Бєланова

- Чи ніхто ніхто не полював на мою нагороду? Та ні, за моїм "м'ячем" ніхто не полював. А з Бєлановим, напевно, це якийсь жарт. Повернути назад хід історії не можна. Якщо дали "Золотий м'яч", то відбирати назад не можна. Я думаю, що це неправильно.

Про завершення епох Шовковського та Гусєва у Динамо

- Рано чи пізно епоха гравця у Динамо закінчується, і він перестає грати у київському клубі. Можу тільки побажати здоров'я та щастя, як Сашкові, так і Олегу Гусєву. А епохи, вони закінчуються. Колись грав Біба, колись Войнов, колись Блохін та інші гравці. Але все рано чи пізно закінчується. Час не стоїть на місці. Але я впевнений, що у них хороше життя буде і після футболу.

Про прощальні матчі

- Не знаю, це вибір кожної людини. Я думаю, що все залежить від гравців, від того, наскільки вони самі цього захочуть, яке вони приймуть рішення.

Коли я свою прощальну гру проводив, то сам усе організовував. Саме тому потрібно у хлопців питати. Напевно, це важко фінансово. Витрати при цьому всім дуже великі, моральні насамперед, організаційні. Тоді було нелегко організовувати, а зараз взагалі складно.

Чи зіграв би у такому матчі? Ну, я вже не граю, але тренером б погодився стати. Якби гру зробили, то я б із задоволенням прийшов.

Про відмову Макаренка підписувати новий контракт з Динамо

- Чесно кажучи, це не до мене питання. Це питання до Макаренка та клубу. Таке рішення - це його вибір. Шкода, звичайно, що Макаренко пішов з київського Динамо. Я вважаю, що у нього є талант, і він міг би грати. Єдине, що я можу, так це, якщо він знайде інший клуб, то побажати йому хорошої та переконливої гри.

Про шанси Ярмоленка поїхати у Європу

- Шанси є скрізь і завжди, зараз гравців і за 30 років купують, так що можливість у нього є. Але це залежить тільки від Ярмоленка та від клубу, точніше від того, яке рішення вони приймуть. Якщо буде така пропозиція, яка влаштує і Ярмоленко, і Динамо, то, я думаю, він піде. Правда, немає такої пропозиції, наскільки я знаю. Є тільки чутки, так що про це і розмовляти то не варто.

Але будь-який гравець, я думаю, хотів би спробувати свої сили. Ярмоленко вже багато зробив для клубу, і, напевно, він би хотів спробувати себе у зарубіжному клубі. Це моя думка. Гравець же не йде у 20 років, тільки-но заявивши про себе. Ні, він уже багато зробив для Динамо, тому таке явище нормальне. Але, знову ж таки, все залежить від людини, від особистої думки та бажання Ярмоленка.

 

Про виступи українських клубів у єврокубках

- Ну, вони зробили все, що могли. Хтось пройшов, хтось не пройшов. Зоря взагалі вперше грала. У неї була складна група. Ігри були важкі, але вони нормально виступили, гідно виглядали.

Динамо теж добре виглядало. Так, не вийшло вийти з групи, але не кожен же рік це робити. Сильні команди були, тому нормально.

Шахтар пройшов далі, але у них там, напевно, легше було, все-таки Ліга Європи. Але побажаємо удачі.

Про те, чи не зарано награвати 19-річних хлопців у чемпіонаті України

- Я вважаю, що якщо гравці вже можуть заявити про себе, то чому їх не випускати. Я теж починав у 16-17 років. Ось, а ми говоримо, що у 23 роки він ще талант.

Я чув і читав, що президент клубу сказав, що потрібно давати шанс молоді. Це цілком нормальна позиція клубу. Якщо є талановиті молоді, тим більше, що вони вийшли у плей-офф Юнацької ліги УЄФА, якщо є там хороші гравці, то вони можуть грати. Це не залежить від того молодий ти чи старий - ти повинен про себе заявляти та грати. От і все.

Але я когось із молодих виділяти не хочу. Молодих потрібно лаяти побільше.

Про можливі шанси Динамо на чемпіонство у цьому чемпіонаті

- Я вважаю, що поки команда грає у чемпіонаті - чемпіонат не закінчено. А те, що потрібно думати про майбутнє, то це потрібно. Потрібно і грати, і думати про наступний сезон. Я пам'ятаю, коли за Газзаєва Динамо було на 11 очок попереду, а чемпіоном став Шахтар. Тому поки гра не закінчена, то потрібно грати, потрібно боротися.

Про міжсезонні трансфери

- Це, чесно, не моя парафія. Трансфери та покупка гравців - це прерогатива президента клубу та головного тренера. Вони вибирають, вони кажуть, на яку позицію, і, якщо є гроші, то вони купують. А куди перейшов гравець - це його проблема. Я жодної тенденції не бачу, що йдуть у Шахтар, а не у Динамо. У цьому проблеми немає, деякі взагалі у Китай йдуть.

За матеріалами XSPORT.ua

Коментарі ()