Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Бенфіка - Боруссія Д 1:0. День Едерсона і прокляття Обамеянга

14.02.2017 23:58 3728 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Бенфіка - Боруссія Д 1:0. День Едерсона і прокляття Обамеянга

Дортмундська Боруссія, що забила найбільше м`ячів (24 - Прим. Чемпіона) у груповому турнірі Ліги Чемпонів, в Лісабоні не зуміла відсвяткувати бодай один гол у першому матчі 1/8 фіналу з Бенфікою.

Команда Руя Віторія провела чудовий поєдинок. Боруссія в цій грі була фаворитом і в букмекерів, і в самому матчі. Господарі запам`яталися стартовим хвилинами обох таймів. На старті гри вони провели чудову атаку, але м`яч з ноги звалився в Сальвіо, який бив з метрів 14-ти. Боруссія мала набагто більше моментів. Не використав вихід сам на сам з воротарем Обамеянг та після удару Дембеле ліг під м`яч захисник португальців Лінделеф.

Під завершення першого тайму знову міг забивати Обамеянг, але не зумів проштовхнути м`яча в порожні ворота.

Світлина AFP

Бенфіка початок другого тайму знову провела потужно і забила гол після стандарту. Після подачі кутового Луізао, який провів 500-й матч за Бенфіку, пробив головою, а грек Мітроглу корявими рухами ніг таки заштовхнув круглого у ворота Боруссії - 1:0. Це був перший удар у площину воріт німців.

Далі прийшов час воротаря Едерсона, який піймав кураж і відбивав усе, що летіло у бік його воріт. Спочатку були два сейви після ударів Піщека і Ройса. Потім відбитий пенальті після удару по центру від Обамеянга. Через кілька хвилин габонець знову не використав вихід сам на сам з Едерсоном і був замінений злим Томасом Тухелем.

Світлина - AFP

Вистояла Бенфіка завдяки чудовій грі Едерсона і кінцівку другого тайму. У гру в дортмундців добре увійшли Пулішич та Шюррле, але героєм цього вечора був саме кіпер Бенфіки.

Отже, Бенфіка виграла перший матч 1/8 фіналу, але результат битви стане відомий після поєдинку в Дортмунді. Поки ж констатуємо, що фарт цього вечора був на боці червоних.

Коментарі ()