Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. ПСЖ - Барселона 4:0. Провал каталонців у Парижі

14.02.2017 23:52 8401 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. ПСЖ - Барселона 4:0. Провал каталонців у Парижі

Парі Сен-Жермен просто познущався над Барселоною у першому матчі 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів сезону-2016/17. Унай Емері вчисту переграв Луїса Енріке, який наприкінці матчу виглядав настільки приречено, що, напевно, і забув, що у нього залишалася ще одна заміна. Втім, нею наставник каталонців не скористався, і матч завершився з рахунком 4:0.

І не скажеш, що ПСЖ переміг не по справі. "Синьо-гранатові" лише одного разу пробили у ствір воріт Траппа (сталося це на 27-й хвилині, коли Андре Гомеш не зумів переграти воротаря після чудового пасу Неймара). Натомість, парижани виконали це десять разів. І чотири з них дісталися цілі.

Світлина взята з uefa.com

Усе почалося для господарів дуже добре - вони створили кілька моментів на старті поєдинку. А перше взяття воріт було зафіксовано на 18-й хвилині, коли Ді Марія красивим ударом зі штрафного покарав усю Барселону та Юмтіті зокрема, за фол проти Дракслера перед штрафним майданчиком.

Після цього господарі віддали ініціативу каталонцям, щоб побачити, як ті будуть грати у такій ситуації. А ті вперед особливо не поспішали. Луїса Суареса видно не було, зусиль Неймара не вистачало для загострень. А от Мессі провів один з найгірших матчів у кар'єрі. Саме його втрата (а таких протягом матчу було кілька) у центрі поля призвела до того, що Верратті вивів один на один Дракслера, який на силу пробив у дальній кут.

Барселона була у нокауті. Її, як буває у боксі, врятував гонг на перерву. Проте й у другому таймі ми не побачили звичну Барселону. Водночас, Ді Марія продовжив свій бенефіс, забивши ще один красивий гол, тепер з гри. На 55-й хвилині каталонці програвали 0:3!.. Луїс Енріке випустив Рафінью замість Андре Гомеша, та це не допомогло (як і вихід Ракитича).

Світлина взята з uefa.com

ПСЖ продовжував розривати гостей на контратаках, одна з яких завершилася точним ударом Кавані у ближній кут з-під захисника. Згодом Мессі так "чудово" розіграв з партнером штрафний, що Дракслер ледь п'ятий гол не організував, але затримався з пасом на когось з партнерів, яких попереду, в оффсайді, виявилося відразу троє.

Лише у заключні хвилин десять Барселона притиснула господарів до їхніх воріт. Могли і "розмочити" рахунок "синьо-гранатові". Піке головою скинув подачу з кутового з дальньої стійки на ближню, де Юмтіті з кількох метрів влучив м'ячем у стійку. На цьому Луїс Енріке міг викидувати білий прапор, а Емері дав пошаленіти глядачам, замінивши всіх причетних до перемоги - Ді Марію, Верратті (тут не обійшлося без ушкодження) та Дракслера.

Шанси Барселони на підсумковий успіх у цьому протистоянні з ПСЖ тепер виглядають мізерними. Адже справа у тому, що жодна команда ще не відігравала різницю у чотири м'ячі у плей-офф Ліги Чемпіонів. Про все дізнаємося 8 березня.

Коментарі ()