Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Баварія - Арсенал 5:1. Гріхи дворічної давнини

15.02.2017 23:59 6613 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Баварія - Арсенал 5:1. Гріхи дворічної давнини

У першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів сезону 2016/17 Баварія розгромила лондонський Арсенал. Головним героєм мюнхенської команди став Тьяго Алькантара, який забив два голи і відзначився результативною передачею, але давайте по порядку. Згадаємо останню зустріч команд, яка відбулася в листопаді 2015 року на груповому етапі. Остання зустріч команд завершилася розгромом "канонірів" в Мюнхені 5:1. Не став виключенням і поточний розізграш ЛЧ, але цього разу Арсенал отримав свої 5 вже у плей-офф.

Баварія прогнозовано (на правах господаря) зі стартових хвилин взяла м'яч під контроль, але моментів біля воріт Оспіни не створювала. Втім, це було тільки перші 10 стартових, адже вже на 11-й мюнхенці таки повели у рахунку: Роббен у своєму стилі змістився з флангу ближче до центра та розрядив свою гармату у дев'ятку воріт Оспіни. Це був другий удар Баварії в отвір за перші 11 хвилин, першим знехтував Відаль, постріл якого намертво забрав Оспіна. На 15-й Роббен ледь не увігнав схожий гол, але цього разу голкіпер Арсеналу був на місці.

Після цього Баварія дещо заспокоїлася і віддала ініціативу гостям. А даремно, адже за 15 хвилин лондонський клуб рахунок зрівняв: Арсенал заробив пенальті, який Санчес не зміг реалізувати, втім, сам чилієць першим і опинився на добиванні і таки увігнав м'яч у сітку воріт Нойєра. Під перерву команди ще обмінялися небезечними атаками, але рахунок на табло не змінівся.

Cвітлина Твіттер УЄФА

Другий тайм Арсенал почав жвавіше, втім, вистачило його на 10 хвилин. Баварія вдало захищалася а на 54-й хвилині забила другий гол: Це Лам виконав класну передачу у карний, де Левандовськи виграв другий поверх у захисника і головою послав м'яч у кут воріт Оспіни.  Арсенал, на жаль, не встиг зібратися і вже через дві хвилини пропустив 3-й: Все завдяки Хабі Алонсо, який класно розпочав атаку, викотив на Левандовськи, той у свою чергу п'ятою асистував Тіаго, який і вкотив 3-й гол у ворота гостей.

Якщо навіть після 3-го Арсенал ще біг вперед, то це було недовго, адже вже на 63-й хвилині пропустив 4-й гол. Тут вже питання до Івобі, який після кутового виграв 2-й поверх, але відбив точно на Тіаго, а той у свою чергу потужно пробив з-за меж карного і після серії рикошетів відзначився дублем. Арсенал намагався забити бодай другий, але команда явно "поплила".  

Результатом цього став і 5-й гол: вже на хвилину до завершення основного часу п'ятий го забив вийшовший на заміну Мюллер, якому асистував Алькантара (2 голи + 1 передача). У підсумку Арсенал нічим так і не відповів, поступившись з рахунком 1:5. Можливо, "каноніри" все ще покладають надії на матч-відповідь 7-го березня, але за такої гри їм мало що світить, втім, це футбол.

Світлина Твіттер УЄФА
Коментарі ()