Головне

Як українці Польщу успіхом полонили. Огляд зарубіжної преси

20.02.2017 14:36 3619 0
Як українці Польщу успіхом полонили. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули наші гравці у першостях Польщі та Німеччини. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Бельгійський Генк, у якому виступає український півзахисник Руслан Малиновський, матч чергового туру чемпіонату Бельгії записати собі в актив не може. Справа в тому, що "магістри" не просто зіграли унічию, а по ходу гри не змогли реалізувати доволі відчутну перевагу над суперником, командою Шарлеруа. Серед іншого, Генк не зміг забити пенальті. То ж підсумок матчу 1:1 для цього клубу в цілому варто називати таким, який шанувальників цієї команди однозначно розчарував.

За підсумками 27-ми турів у вищій лізі чемпіонату Бельгії Генк займає сьому позицію в таблиці про ранги. Наш співвітчизник провів на полі 77 хвилин, і нічим особливим не запам’ятався. Втім, якщо зважати на інтерв’ю наставника команди та тональність місцевої преси, в Бельгії й Генці Руслана цінують і вважають непересічним гравцем.

Одне з таких видань, Lesoir, резюмує, що в цілому наш хлопець був точно не гіршим у складі свого клубу. Проте схоже, що Руслан вже привчив місцеві ЗМІ до того, що може бути ключовою фігурою на полі, й це нас не може не радувати. "…Серед інших футболістів Генка, Малиновський кілька разів намагався загострити гру завдяки своєму нестандартному мисленню, однак його спроби були невдалими… Намагання Малиновського пошити в дурні суперника гострими передачами також цього разу були приречені на невдачу. Від цього гравця був сенс очікувати чогось більшого…"

Світлина Getty Images

Колишній захисник Дніпра Артем Федецький знову виявився єдиним з трьох українців у складі Дармштадту, який зіграв у матчі чергового туру чемпіонату вищої ліги Німеччини Бундесліги 1. На відміну від минулого туру, коли "лілії" записали в свій актив сенсаційну перемогу, цього разу Дармштадт візаві переграти не зумів, і на очки в матчі з Хоффенхаймом узагалі не напрацював. Поразка з рахунком 2:0 означає, що в активі Гоффенгайму залишається 12 очок і остання, 18-та позиція в таблиці про ранги. Втім, з урахуванням того, що при новому тренері, а мова про колишнього одноклубника Віктора Скрипника Торстена Фрінгса, Дармштадт демонструє непоганий футбол, надія на спасіння в цього колективу залишається.

Із "селянами" Артем відіграв усі 90 хвилин, і матч в цілому провів непогано. В нашого співвітчизника було багато роботи в обороні, тому не дивно, що в наступальній фазі Федецький участі майже не брав. Однак якщо говорити саме про безпосередні обов’язки Артема, то гру він провів досить вдало.
Регіональний німецький ресурс Echo гру Федецького прокоментував наступним чином. "…Український правий захисник регулярно підключався до атак своєї команди, й це створювало господарям деякі незручності. Інколи здавалося, що Хоффенхайм такого аж ніяк не очікував. Однак із останнім пасом у Федецького не склалося. В захисті своїх воріт йому було дуже важко впоратися з нестримним Стівеном Цубером…"

Спортивний сайт Spox Артему поставив не вельми високу оцінку – четвірку (не втомлюємося нагадувати, що в Німеччині найвища оцінка – одиниця), й дав неоднозначний, за своїм змістом, коментар. "…Українець надійно діяв у обороні й виграв більшість силових дуелей у візаві. Проте в атаках своєї команди правий захисник участі майже не брав…"

Однак найбільш помітними були звершення наших хлопців у чемпіонаті вищої ліги Польщі. Саме тут такий клуб, як Ягеллонія з міста Білосток в матчі чергового туру місцевої Екстракласи відверто позбиткувалася над аутсайдером першості Гурником з міста Ленчна. Один з лідерів дивізіону не залишив опоненту жодного шансу, продемонструвавши перевагу в майстерності від першої до останньої секунди матчу. Ягеллонія перемогла з рахунком 5:0, і залишилася командою, яка є головним переслідувачем Лехії з міста Гданськ. Наразі в Лехії 43 очки, а в активі Ягеллонії на один бал менше.

Cвітлина bi.gazeta.pl

Настільки прискіплива увага до команди з Білостока не випадкова, адже в складі цього клубу виступають одразу два наших співвітчизники. Мова про півзахисників, Тараса Романчука та Дмитра Хомченовського. Обидва з Гурником провели сильний матч, обидва не просто були ковалями перемоги своєї команди, а й змогли по одному разу вразити ворота суперників!

Серед інших, польське видання Sport повз успіх наших співвітчизників не пройшло. Журналісти цього видання прокоментували дії наших хлопців наступним чином. "…Обидва українці провели один з кращих матчів за свій клуб з початку сезону. Хомченовський не тільки забив більярдним точним ударом у правий від голкіпера кут, а й був активним учасником багатьох атак на ворота суперника… На перший погляд, в епізоді з третім взяттям воріт в Романчука удар вийшов неоковирним, але головне – це те, що він був у потрібному місці в потрібний час…"

Коментарі ()