Головне

Прокуратура Швейцарії розслідує справу про виплату ФІФА Беккенбауеру 1,7 млн євро

20.02.2017 22:40 872 0

Влада Швейцарії зацікавились обставинами грошового переказу в розмірі 1,7 мільйона євро, здійсненого ФІФА на ім'я колишнього футболіста і тренера збірної Німеччини Франц Беккенбауера.

Швейцарська прокуратура вже близько півроку розслідує справу про можливе відмивання і розкрадання грошей під час ЧС-2006, який курирував 71-річний німець. Тепер правоохоронні органи зацікавилися платежами, що відносяться до ЧС-2010 в Південній Арфиці.

Як повідомляє Spiegel з посиланням на Bild, Федерація футболу Південної Африки в 2005 році зазнавала фінансових труднощів, тому ФІФА взяла на себе зобов'язання виплатити 1,7 мільйона євро від імені ПАР Беккенбауеру і двом його партнерам, які консультували південноафриканців під час виборів країни-господарки ЧС 2010 року.

Чинний на той момент генсек ФІФА Урс Лінсі особисто розпорядився надати дану фінансову допомогу Федерації футболу Південної Африки, незважаючи на те, що згідно зі статутом організації, ФІФА не може оплачувати витрати, пов'язані з висуванням кандидатів.

Повідомляється, що кошти за співпрацю з футбольними чиновниками ПАР, призначені помічникам Беккенбауера, були отримані ними безпосередньо, а гроші для самого екс-футболіста були переведені на рахунки в Гібралтарі, пише tribuna.com.

Раніше була інформація, що Баккенбауер переніс операцію на відкритому серці.

Також повідомлялося, що ФІФА відкрила впровадження щодо Бекенбауера та Німецького футбольного союзу.

Коментарі ()