Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Порту - Ювентус 0:2. "Стара синьйора" однією ногою у чвертьфіналі

22.02.2017 23:54 3670 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Порту - Ювентус 0:2. "Стара синьйора" однією ногою у чвертьфіналі

Якщо хтось очікував продовження результативного футболу у Лізі Чемпіонів, який напередодні розпочали Манчестер Сіті - Монако та Байєр - Атлетико, то цього у середу, 22 лютого, не сталося. Хоча, чесно кажучи, очікувати від Порту та Ювентуса чогось подібного якось не доводилося. Не до такого типу ці клуби належать.

Власне кажучи, вони і відіграли у прагматичний футбол. Команди почали обережно. Щоправда, португальці спробувати організувати хоч якусь небезпеку на стартових хвилинах. Та це їм не вдалося. Найреальнішим моментом був удар зі штрафного від Брахімі, який виявився неточним. Забігаючи наперед, зауважу, що цей матч виявився аж занадто легким для Буффона.

Ювентус потихеньку почав перехоплювати ініціативу ближче до середину тайму. А на 27-й хвилині стало зрозуміло, що колективи у ще більш прагматичний футбол заграють. Алекс Теллес протягом двох хвилин скосив Куадрадо та Ліхтштайнера, і Фелікс Брих був невблаганний: друга жовта, яка перетворилася у справедливу червону.

 Вилучення Теллеса. Світлина взята з uefa.com

Звичайно ж, не вірилося, що Порту вдесятьох буде на рівних діяти проти гравців Ювентуса. Гості повністю закрили "драконів" на їхній половині поля. Проте у першому таймі "Стара синьйора" досягти свого не змогла. А могла, якби удар Дібала був дещо точнішим - стійка вртяувала португальців.

Другий тайм Ювентус провів не менш потужно та впевнено. Здавалося, що от-от відбудеться взяття воріт, але його все не було і не було. Долю матчу (та і всього протистояння, будемо відвертими) вирішили вдалі заміни Массіміліано Аллегрі. Спочатку тренер випустив П'яцу, і він відзначився через сім хвилин. А Дані Алвесу для забитого м'яча взагалі вистачило однієї хвилини на полі.

 Ігуаїн сьогодні не забив. Світлина взята з uefa.com

Порту пропустив двічі протягом трьох хвилин. Ось так дві мінімальні помилки у майже ідеальній обороні не дозволили "драконам" розраховувати на нульову нічию та статус "бійців". Виїзна перемога Ювентуса 2:0 дає зрозуміти, що підопічні Аллегрі вже однією ногою у чвертьфіналі. Швидше віриться у чотири голи Барселони у ворота ПСЖ, аніж у два від Порту на виїзді у Турині.

Коментарі ()