Українська правда

Новий рекорд Динамо, бенефіс Куліша. Підсумки 19-го туру УПЛ

Сергей Шемшученко — 28 лютого 2017, 17:44

У черговому, першому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 15 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками чотирьох перемог різних клубів. В 19-му ігровому колі було зафіксовано два нічийних результати. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між луганською Зорею та київським Динамо. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Після того, як було зіграно всі матчі довгоочікуваного ігрового кола, в суперечці за друге місце, яке, нагадуємо, дає право кваліфікуватися в третій відбірний раунд Ліги чемпіонів, сталася вагома подія. Перемога діючого чемпіона країни, київського Динамо, над командою, яка продовжує обіймати третю позицію, луганською Зорею, означає, що наразі гандикап столичного клубу над візаві складає вже шість очок. Крім того, судячи з результатів 19-го туру, тепер луганцям варто сконцентруватися на боротьбі саме за "бронзу", адже Олександрія скоротила відставання від "чорно-білих" до двох очок.

Матч туру

Битва команд Юрія Вернидуба та Сергія Реброва очікувано стала головним поєдинком 19-го ігрового кола. Гра в Запоріжжі показала, що обидві команди до важливої гри підійшли в гарній, як для першого матчу після паузи в офіційних іграх, формі, й показали футбол, який весняним аж ніяк не назвеш. Колектив номінальних гостей переміг за рахунок сильної гри флангів, крім того, у порівнянні з періодом літа-осені "динамівці" значно додали у комбінаційній грі. А от в стані Зорі неважко помітити значні пробіли в обороні, які, серед іншого, явно пов’язані з тим, що покинув команду білорус Міхаіл Сіваков.

Світлина ФК Динамо Київ

Команда туру

Колектив Володимира Шарана, футболний клуб Олександрія, не тільки здобув несподівану за рахунком домашню перемогу над луцькою Волинню (6:0), а й записав у свій актив найбільшу вікторію з початку сезону. Це вже третя перемога "аграріїв" з перевагою щонайменше у три голи. Таким чином, Олександрія підтвердила всю серйозність своїх намірів не тільки пробитися в Лігу Європи, а й поборотися за третю позицію, потіснивши луганську Зорю. Нагадаємо, що обидва особисті матчі ці клуби вже провели, обмінявшись виїзними перемогами.

Ювіляри туру

Цього разу в нашій традиційній номінації "перемогли" аж три "учасники". По-перше, в матчі з луганською Зорею київське Динамо стало першим клубом України, який записав на свій рахунок 250 перемог у матчах на виїзді. По-друге, наставник столичної команди й другий бомбардир в історії "біло-синього" клубу Сергій Ребров здобув 80-у перемогу на чолі команди (57 вікторій здобуто у вищій лізі чемпіонату України, 12 – в Кубку України, 11 – в міжнародних європейських клубних турнірах). Нарешті, варто привітати й захисника луганської Зорі Євгена Опанасенка, для якого гра з Динамо стала 150-ю в чемпіонатах України.

Дебют туру

Хавбек київського Динамо Володимир Шепелєв день 25-го лютого 2017-го року запам’ятає на все життя. Саме на це число припадає прем’єрний вихід цього 19-річного хавбека в складі першої команди "біло-синіх" у офіційному матчі. Проте Шепелєв не тільки з’явився на полі, а й не менш несподівано відіграв у складі ДК усі 90 хвилин протистояння з луганською Зорею, й каші точно не зіпсував! Цікаво, що Володимир взяв собі №8, який красувався на спині легендарного хавбека киян Валентина Белькевича, то ж тепер паралелей не уникнути…

Володимир Шепелєв. Світлина ФК Динамо Київ

Цитата туру

Наставник футбольного клубу Олександрія Володимир Шаран дав цікавий коментар з приводу гри нападника своєї команди, який у 19-му турі показав просто-таки ураганний футбол. "…Напередодні матчу ми розмовляли з президентом клубу про те, щоб підписати з Кулішем нову угоду, й футболіст про це знав, тому енергії було багато... Правда, ніхто не очікував, що він стільки заб’є. Вірив у цього гравця, незважаючи на те, що перші півроку він тільки втягувався в колектив. Потенціал у нього є…"

Гравець туру

Нападник Олександрії Станіслав Куліш став кращим, на нашу думку, гравцем ігрового кола, ігри якого відбулися напередодні. На рахунку форварда, який має 28 років, аж чотири взяття воріт суперника – луцької Волині! Це 12-й в історії чемпіонатів України "покер" у виконанні того чи іншого футболіста. Таким чином, Куліш, який має стати кількісною та якісною заміною нападнику київського Динамо Роману Яремчуку, забив уже шостий гол з початку сезону в 11-ти матчах в рамках Прем’єр-ліги.

Гол туру

Четвертий м’яч нападника Олександрії Станіслава Куліша став кращим, на нашу думку, голом туру, що минув. Як і в усіх попередніх результативних епізодах за своєю участю в грі з Волинню Куліш опинився в потрібний час у потрібному місці й елегантно підсік м’яча над голкіпером суперника й захисниками фактично з лінії штрафного майданчика суперника. Шкіряна сфера затріпотіла за спинами беків та колишнього воротаря київського Динамо Артема Кичака.

Станіслав Куліш записав собі в актив покер у матчі з Волинню