Головне

Ребров: Зараз я - тренер Динамо. Що буде влітку - не знає ніхто

01.03.2017 15:25 5000 0
Ребров: Зараз я - тренер Динамо. Що буде влітку - не знає ніхто

Головний тренер Динамо прокоментував оренду Жуніора Мораеса, чутки навколо Олександра Гладкого, про Євгена Хачеріді, який не потрапив у заявку на матч із Зорею.

Ребров розповів про перспективи Тамаша Кадара та молодих воротарів, а також розмови про власне майбутнє.

Про Мораеса

- Розглядали всі обставини - і тривалу дискваліфікацію Жуніора, і те, що навесні грати належить лише на внутрішній арені. Але головне - були враховані інтереси самого футболіста, який ставленням до справи довів право на цей перехід.

Вам добре відома моя позиція: я ніколи не відмовляся від хороших гравців. Але коли надходить така пропозиція, а потенційна зарплата людини множиться у рази, прерогатива рішень щодо трансферу належить футболістові та президенту клубу.

Чи це оренда з правом викупу? Звичайно! Зараз жоден клуб не стане орендувати гравця та платити йому величезні гроші, якщо не буде прописана можливість згодом отримати його на постійній основі. Так що, якщо влітку китайська сторона висловить готовність викупити у Динамо Мораеса за суму, внесену в орендну угоду, ми нічого не зможемо змінити.

Про Гладкого

- Думаю, це питання не зовсім за адресою. А з позиції тренера скажу, що нападників у нас було багато, і чотирьох виконавців цього амплуа для одного тренування виходило забагато. При цьому Гладкий не завжди тренувався з дублем - час від часу він підключався до роботи з основою.

Я знаю, що по Саші велися переговори з іншими клубами, але деталі мені невідомі. Гладкий на даний момент - гравець Динамо, а про те, які існують варіанти, я дізнаюся з інтернету.

Варто розуміти, що Олександр - гравець справді хорошого рівня, який довів це своїми виступами у Шахтарі та Карпатах. Нам були потрібні різнобічні нападники, а у Гладкого були присутні ті якості, яких не вистачало наявним у нашій обоймі футболістам.

Минулого літа він створив своєю появою конкуренцію в атаці. При цьому, впевнений, ніхто не дорікне мені у тому, що я не давав йому шансів. Однак у Динамо їх просто не може бути багато - і футболіст або відразу бере свій шанс, або ні. Такий підхід, думаю, існує й у Шахтарі, де Саша грав до цього.

Разом з тим, не бачу у можливому відході Гладкого, якого, до речі, брали вільним агентом, нічого надприродного: міграція гравців відбувається в усіх командах і є нормальним процесом. У нас з Олександром, до речі, нормальні відносини: коли він не потрапляв до складу, я пояснював причини. Так він сам все чудово розумів, і сформована ситуація не могла його не турбувати.

Головна зірка завершення трансферного вікна в УПЛ - Олександр Гладкий. Світлина ФК Динамо

Про Романа Яремчука й Артема Бєсєдіна

- Я б поки не поспішав говорити про ставку на них: ми зіграли після зимової перерви лише один офіційний матч. Так, ці хлопці непогано проявили себе у Марбельї - не тільки, до речі, забитими м'ячами, а й роботою на команду, інтенсивними діями. Це те, що нам потрібно на даному етапі, але майбутнє залежить тільки від них.

Про Євгена Хачеріді й Александара Пантича

- У нашій обоймі 22 футболістів, і тільки у конкурентній боротьбі вирішується, хто виходить на поле, а хто залишається у запасі або зовсім не потрапляє у заявку. І якщо у центрі оборони проти Зорі грає Пантич, значить, на мою думку, він цього заслуговує. Хоча, не виключаю, у вболівальників може бути зовсім інша думка.

Але справа у тому, що я, на відміну від них, бачу тренувальний процес і те, як гравці ставляться до цієї команди. Хто насправді сильніший - причому на кожній позиції без винятку. Зізнатися, я цій конкуренції радий, адже тільки на ній футболісти по-справжньому можуть рости. Коли людина заздалегідь знає, що альтернативи у складі їй немає, звідки візьметься мотивація для тренувань і бажання щодня доводити своє право виходити на поле з перших хвилин?

Про Тамаша Кадара

- Якщо ми говоримо про новачків, то Пантич приїхав набагато раніше Кадара, провів чимало спарингів і мав уявлення про принципи нашої гри. А ось Тамаш приєднався до Динамо пізніше. У колишньому клубі він, на жаль, майже не мав ігрової практики, лише тренувався. А гра із Зорею була для нас дуже важливою, щоб кидати у бій футболіста, який перебуває з нами всього п'ять днів.

Про воротарську позицію та контракти

- В Артура Рудькв з Максимом Ковалем угоди закінчаться влітку? Так і у мене наприкінці сезону контракт закінчується. У цьому немає нічого такого. Все у руках президента. Молоді воротарі конкурують, я бачу у них перспективу. Що буде влітку - не знає ніхто.

Власні плани? Час покаже. Зараз я - тренер Динамо, зосереджений на своїй роботі та пишаюся можливістю працювати на благо великого клубу. Мені довіряє президент. А що буде далі - подивимося...

За матеріалами Спорт-Экспресс в Украине

Коментарі ()