Головне

Маліновський піднімає планку успіху – всі зачаровані. Огляд зарубіжної преси

13.03.2017 15:25 4462 0
Маліновський піднімає планку успіху – всі зачаровані. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

На відміну від попередніх турів у німецькій вищій лізі, яка називається Бундесліга 1, в останні вихідні захисник Дармштадту й екс-гравець Дніпра Артем Федецький залишився у запасі своєї команди. Проте з’явився на полі на 64-й хвилині та допоміг "ліліям" здобути вкрай важливу перемогу над Майнцом у домашньому матчі (2:1). Це другий успіх Дармштадта за останні п’ять матчів, який вимірюється трьома очками. Ця вікторія все ще не дозволила команді нашого співвітчизника піднятися з останньої позиції у таблиці, й, по суті, навіть не збільшила шанси "лілій" у боротьбі за виживання (відрив від 16-ої позиції, яка дає право грати у стикових матчах, складає солідних 11 очок). Проте з точки зору психологічного "заряду" цей успіх є вкрай важливим.

Про гру Федецького якнайкраще написали німецькі ЗМІ. Регіональне видання Echo було лаконічним і небагатослівним: "...Вийшов, щоб зміцнити оборону своєї команди. Це йому цілком вдалося..."

А от кореспонденти Spox до нашого футболіста виявили значно більшу суворість. Журналісти цього ресурсу поставили Артему чотири бали (не втомлюємося нагадувати, що у Німеччині найвищий бал - одиниця): "...Федецький з’явився на полі після вилучення в складі господарів, однак у гру так і не вписався. Зрідка мав зустрічі з м’ячем. Важливо, що двічі він опинявся у потрібний час у потравному місці після подач з флангу..."

Так само на заміну у черговому матчі свого Шальке вийшов і Євген Коноплянка. Проте хавбек збірної України, на відміну від колишнього партнера по Дніпру, нині, таке враження, має радіти будь-яким появам на полі, хоч би й епізодичним. То ж, коли у черговому матчі "кнаппен" у межах Бундесліги з Аугсбургом (перемога Гельзенкірхена 3:0) Коноплянка отримав свої шість з гаком хвилин, це добре, як би по-зрадницьки й із нотками знущання це для когось не звучало. Вікторія над візаві поміняти своє положення Шальке в цілому не дозволила - як і раніше, "кобальтові" перебувають у середині таблиці про ранги, на 11-й позиції.  

Про Євгена не забувають в Іспанії. Авторитетне мадридське ЗМІ під назвою Marca гру Коноплянки у матчі з Аугсбургом прокоментувало наступним чином: "...Коноплянка вийшов на заміну наприкінці матчу та провів на полі всього кілька хвилин. Однак навіть за такого розвитку подій цей футболіст встиг записати у свій актив небезпечний удар з кута штрафного майданчика. Втім, переграти голкіпера не вдалося..."

 

А от справжній "іспанець", а мова про нападника клубу вищої ліги Іспанії Гранади Артема Кравця, у гру нарешті повернувся. Й більш "по-справжньому", адже у матчі проти мадридського Атлетико вийшов на поле на 57-й хвилині. За цей час змінити перебіг подій на полі Кравець не зміг, й у підсумку його команда отримала єдиний у грі гол у свої ворота наприкінці матчу, на 84-й хвилині. Таким чином, за підсумками 27-ми зіграних у межах Ла Ліги матчів, Гранада посідає 18-ту позицію з 19-ма очками.  

Про орендованого у київського Динамо футболісті не забуло регіональне видання Granada en Juego. Кореспонденти цього ЗМІ гру нашого виконавця оцінили "п’ятіркою", і про дії Кравця на полі висловилися наступним чином: "...Незважаючи на те, що він грав після того, як відновився після пошкодження, його позиції в команді в цілому можна назвати бездоганними, оскільки, незважаючи на недоліки в грі, на фоні колег Кравець вкотре відзначився нестримною волею та бажанням. Втім, у цій зустрічі цього, звісно ж, було мало..."

 

А от хто нагадує про себе від матчу до матчу й кожного разу записує у свій актив все нові й нові успіхи, так це хавбек бельгійського клубу Генк Руслан Маліновський. На минулому тижні особисті результати нашого півзахисника зробили його чи не центральною фігурою в усіх бельгійських ЗМІ.

Спочатку у межах матчу у Лізі Європи Руслан став найкращим серед партнерів, які знищили клуб з так само бельгійською "пропискою", а мова про Гент, перегравши візаві в гостях з рахунком 5:2. Маліновський забив гол-красень, а також асистував захиснику свого клубу в епізоді, коли той забивав другий м’яч у поєдинку. То ж не дивно, що за підсумками тижня Маліновський потрапив у збірну Ліги Європи. Яким же було захоплення бельгійців і, звісно ж, українських уболівальників, коли вже у наступному матчі, з Вестерло у межах чемпіонату Ліги Жупілє, Руслан знову забив - цього разу четвертого цвяха у домовину суперника (перемога на виїзді 4:0)!

Суспільно-політичне видання VTM Nieuws гру нашого футболіста у матчі з Вестерло прокоментувало наступними словами: "...Відмінний удар Маліновського зі стандарту означав остаточну капітуляцію суперника - Вестерло вилетів з вищого дивізіону чемпіонату Бельгії. Однак розгромної перемоги виявилося недостатньо Генку для того, щоб потрапити у чемпіонський плей-офф - не вистачило лише одного балу..."

Коментарі ()