Головне

Сенсація в Кропивницькому, одкровення Кучука. Підсумки 21-го туру УПЛ

14.03.2017 18:14 1807 0
Сенсація в Кропивницькому, одкровення Кучука. Підсумки 21-го туру УПЛ

У черговому, третьому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 14 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти перемог різних клубів. В 21-му ігровому колі було зафіксовано лише один нічийний результат. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між луганською Зорею та донецьким Шахтарем. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Діаметрально протилежні результати діючого чемпіона київського Динамо та донецького Шахтаря визначили чергові вагомі зміни нагорі таблиці про ранги. Команда португальського тренера Пауло Фонсеки стала ще ближчою до першого місця за підсумками поточного чемпіонату. Оскільки недавній учасник Ліги Європи свого візаві переміг, а столичний клуб примудрився не просто програти, а показав украй слабку гру в своєму матчі, тепер гандикап Шахтаря над "біло-синіми" складає вже 16 балів.

Матч туру

Протистояння луганської Зорі та донецького Шахтаря, яке відбулося в Харкові, стало не тільки найбільш відвідуваним поєдинком ігрового кола, а й було кращою, з точки зору змістовності та градусу боротьби, грою туру. Обидві команди не відсиджувалися в обороні, й показали яскравий атакуючий футбол. Три голи стали достойним подарунком глядачам, які зібралися на стадіоні й біля екранів телевізорів. Таким чином, Шахтар здобув вже десяту поспіль перемогу в рамках УПЛ в поточному сезоні.

Світлина УПЛ

Команда туру

Кропивницька Зірка стала кращим колективом 21-го ігрового кола. Відмінно зіграла не тільки атака команди тренера Романа Монарьова, а й захисники "жовто-червоних", які перекрили кисень флангам гостей, і не дали розвернутися Артему Бєсєдіну. Вікторію клубу з Кропивницького багато в чому варто називати тренерською, адже неозброєним оком було помітно те, що ігрова дисципліна й принцип "один за всіх, та всі – за одного" для господарів у цьому матчі був справжнім і вірним дороговказом.

Ювіляри туру

Одразу двом виконавцям клубів УПЛ в 21-му ігровому колі підкорилися знакові рубежі. Так, півзахисник донецького Шахтаря Тарас Степаненко провів 200-й матч у вищій лізі чемпіонату України, а його колега по амплуа, гравець Сталі з міста Кам’янське Денис Васін, вийшов на поле в матчах елітного дивізіону в сотий раз. Обидва є основними виконавцями своїх клубів і відіграють значну роль в успіхах своїх команд з початку сезону 2016/17. До всього, Степаненко є, на наш погляд, найсильнішим "руйнівником" нашої першості.

Антигерої туру

В матчі з кропивницькою Зіркою оборона київського Динамо зіграла один з найгірших своїх матчів з початку сезону. Четвірка в особах Миколи Морозюка, Александара Пантіча, Домагоя Віди й Тамаша Кадара нерідко діяла за принципом "хто в ліс, а хто по дрова. Необдумані позиційні помилки, неузгодженість у питаннях, хто, коли й за що відповідатиме, й урешті, як апогей – два безглуздих фоли на підступах до штрафного майданчика. Причому розділяти відповідальність у більшій мірі на Морозюка та Кадара як "авторів" фатальних фолів не варто – винні усі.

Цитата туру

Наставник Сталі (команди, яка після перерви ще не програвала, й здобула вже сім очок), білоруський спеціаліст Леонід Кучук потішив публіку цікавим інтерв’ю по закінченні матчу з одеським Чорноморцем. "…У вас жінка є? Як ви вирішуєте свої фінансові питання з жінкою? От ви не принесли зарплату, і що жінка буде робити? Вижене?.. Фінансові питання – це внутрішня кухня. В інтернеті, наприклад, взагалі написали, що Карікарі розірвав контракт… Комваліус поїхав. Він поїхав, розумієте? Й ніхто не знає, де він. Я вчора прочитав, що Сильвано вже десь в Бали Юнайтед: для мене це була дивовижа, чесно кажучи. В команді є конкуренція. Виявляється, він в Амстердам полетів. Уявляєте, за три дні встиг долетіти до Амстердаму, потім – на Балі підписати контракт. За три дні!.."

Світлина ФК Зірка

Гравець туру

Нападник кропивницької Зірки, уродженець Житомира Адерінсола Есеола, заслужив звання кращого, на нашу думку, гравця ігрового кола, яке відбулося напередодні. Колишній гравець другої команди київського Динамо, Есеола блискуче зіграв проти свого колишнього клубу, й повністю переграв обох центральних захисників суперника (та й флангових беків ДК Адерінсола "потероризував" немало). Саме цей 25-річний потужний нападник заробив обидва стандарти, з яких його партнери по команді вразили ворота киян.

Гол туру

М’яч нападника полтавської Ворскли, орендованого в київського Динамо Дмитра Хльобаса, забитий у ворота донецького Олімпіка, став кращим, на нашу думку, м’ячем ігрового кола, яке відбулося напередодні. Дмитро наважився на удар з дистанції не менш як у 25 метрів, і не прогадав – круглий затріпотів за спиною голкіпера "олімпійців" Заурі Махарадзе. Це вже шостий гол форварда з початку сезону в рамках УПЛ. Щоб досягти такого результату, Хльобасу знадобилося 18 матчів.

Коментарі ()