Головне

Кучук зі сталі та проміжна невдача Динамо. Підсумки 22-го туру УПЛ

21.03.2017 11:20 2348 0
Кучук зі сталі та проміжна невдача Динамо. Підсумки 22-го туру УПЛ

У черговому, четвертому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу у шести матчах було забито 11 голів.

Шанувальники гри №1 стали свідками трьох перемог різних клубів. В 22-му ігровому колі було зафіксовано три нічийних результати.

Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між донецьким клубами Олімпіком та Шахтарем.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

В чемпіонаті України завершився перший етап змагань серед кращих клубів країни. До проміжного фінішу в ранзі лідера змагань "добіг" донецький Шахтар, і це означає, що Динамо чемпіонство де-факто вже втратило (що було відомо досить давно). За другу позицію в таблиці посперечаються київське Динамо та луганська Зоря. Четверту-п’яту позиції, й, імовірно, останні два місця в єврокубках на сезон 2017/18 розіграють між собою Олександрія та Олімпік. Спекотною буде й сутичка серед команд, які сформували другу шістку, колективів, які беруть участь у боротьбі за право залишитися в УПЛ. Тут найгірші шанси в Карпат, Волині та Дніпра.

Матч туру

Протистояння Шахтаря й так само донецького Олімпіка стало найбільш захоплюючим поєдинком ігрового кола, яке відбулося напередодні. Як і очікувалося, значною ігровою та територіальною перевагою володіли виконавці португальського наставника Пауло Фонсеки. Проте вже вкотре в "помаранчево-чорних" виникли проблеми з реалізацією тих моментів, які виконавці "гірників" біля воріт візаві створюють "пачками". Натомість Олімпік біля володінь Андрія Пятова проявити себе зумів кращим чином, а дії голкіпера команди Заурі Махарадзе заслуговують численних оплесків.

Карікарі рветься до воріт . Світлина ПФК Сталь

Команди туру

Донецький Олімпік та Сталь з міста Камянське "синхронно" показали гарний футбол в іграх зі своїми візаві – Шахтарем та Олексанрією – й заслужено додали залікові бали в свою очкову скарбничку. Якщо "сталевари" протягом своєї дуелі в грі з візаві володіли відчутною перевагою, то "олімпійці" набагато більше оборонялися, проте в цілому показали вельми пристойний і приємний оку вболівальника футбол. Таким чином, наразі Сталь набрала 24 бали, а Олімпік має 33 очки.

Ювіляр туру

Голкіпер київського Динамо Максим Коваль провів 100-й матч у вищій лізі чемпіонатів України. Не так давно один з найбільш перспективних воротарів Старого Світу, за останні три роки Коваль суттєво регресував. Періоди, проведені в складі таких команд, як Говерла та данський Оденсе, на користь Максиму не пішли. Однак факт невпевненої гри Артура Рудька в матчі з кропивницькою Зіркою став причиною того, що в поєдинку з Чорноморцем тренерський штаб киян надав перевагу Ковалю, й тепер у Максима з’явився новий шанс завоювати місце в стартовому складі "біло-синіх".

Леонід Кучук тисне руки вболівальникам

Герой туру

Наставник Сталі з міста Кам’янське, білоруський спеціаліст Леонід Кучук, повернувся у чемпіонат України на білому коні, з блискучим щитом і з величезним прапором тріумфу. Саме так можна охарактеризувати період діяльності Кучука на чолі "сталеварів", починаючи з того моменту, коли в Україні були відновлені змагання серед кращих команд країни. Пан Леонід набрав зі своєю новою командою уже десять очок, і за цим показником, разом з донецьким Шахтарем, наразі Сталь є кращим клубом вищої ліги.  

Цитата туру

Наставник київського Динамо Сергій Ребров прокоментував ситуацію з захисником "біло-синіх" Євгеном Хачеріді. "…Він сам прийшов до президента, до мене й сказав, що змінився. Хачеріді насправді вважає, що в якихось моментах був не правий, і зараз буде працювати по-іншому. Я на це сподіваюся. Сподіваюся, цьому гравцю не 18 і не 20 років. Як ви могли помітити, ніхто з хлопців ситуацію не коментував, тому що це справа внутрішньокомандна. Хачеріді – гарний гравець, нема питань, але всі повинні бути рівними в тренувальному процесі й повинні віддаватися на 100% так само, як у грі…"

 

Гравець туру

Нападник Сталі Кваме Карікарі став кращим, на нашу думку, виконавцем ігрового кола, якщо рахувати усі шість матчів. В активі колишнього футболіста норвезького клубу Хаугесанн три голи у ворота номінальних гостей з Олександрії, один з яких Кваме провів з одинадцятиметрового штрафного удару. Це вже п’ятий гол Карікарі з початку нинішнього сезону. Після того, як ряди Сталі покинув форвард з паспортом Нідерландів Сильвано Комваліус, Карікарі стає центральною фігурою в нападі клубу з Кам’янського.

Гол туру

Взяття воріт Сталі авторства хавбека Олександрії Сергія Старенького стало, на нашу думку, кращим забитим м’ячем ігрового кола під номером 22. Посиленої уваги заслуговує не сам факт голу, який Старенький провів фактично з меж воротарського майданчика голкіпера "сталеварів" Юрія Паньківа, а комбінація, в який взяли участь аж чотири виконавці тренера Володимира Шарана. Ключовою були передача орендованого в київського Динамо хавбека Андрія Цурикова, а також відмінна скидка на партнера від Віталія Пономара. Це вже четвертий гол Старенького в поточному чемпіонаті.   

Коментарі ()