Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Арсенал - Баварія 1:5. Замість дива ще одна ганьба

07.03.2017 23:59 6154 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Арсенал - Баварія 1:5. Замість дива ще одна ганьба

Дива на Арсенал-стедіум не сталося. Баварія знову розтрощила Арсенал з рахунком 5:1 і легко вкотилася у чвертьфінал Ліги чемпіонів. Перед грою наставник "канонірів" Арсен Венгер багато говорив про честь і гру на максимуму усі 90 хвилин. Так думав лише француз, а не його футболісти.

Хоча у цій грі не варто виключати і суддівський фактор з грецькими арбітрами в головній ролі, але про це пізніше.

Перший тайм протистояння Арсенал - Баварія - це справжня битва команд і якби не рахунок першої гри, то фаворитом можна було вважати Арсенал. Гра від штрафного до штрафного, без зайвої перепасовки і шаленими швидкостями. І якщо на старті першого тайму Баварія виглядала якось солідніше, то з хвилини 15-ї з азартом побігли вперед і господарі. Результату довго чекати не довелося.

Світлина AFP

На 20-ій хвилині бойовитий Тео Волкотт забіг у штрафну гостей і гарматним ударом з гострого кута поцілив під поперечку воріт Нойєра, який лише підняв руки - 1:0. Це був чудовий гол і початок інтриги. На 33-й хвилині стався епізод, який буде завтра обговорювати уся англійська преса. Після чергового слалому в карний Баварії Волкотта, його красиво збиває за допомогою елегатної підніжки Хабі Алонсо. Грецький суддя Тасос Сідіропулос фолу не побачив і вказав на кутовий.

Як би далі пройшов матч, отримай Баварія другий гол у свої ворота ще в перші 45-хвилин, напевно, ніхто не буде прогнозувати, але в Арсенала цей шанс вкрала людина в чорному. Каноніри не зупинилися і продовжували йти вперед. Утім, голів у першому таймі ми більше не побачили.

Заключна частина гри мала видатися не менш захоплюючою. Але знову на арені суддя. На 53-ій хвилині Косьєльні поштовхом в плече кладе на газон Левандовських, котрий вибігав сам на сам з воротарем. Пенальті 100% і суддя вказує на 11 метрів, а капітану Арсенала показує попередження. За кілька секунд вирок арбітра змінюється після підказки рефері із-за воріт, і він вже дістав для Косьєльні червону картку, узрівши фол останньої надії. Це був початок кінця. Арсенал у меншості і Левандовськи чітко реалізує пенальті - 1:1.

Світлина АР

Надалі гармати канонірів змовкли і лондонці потроху почали викидати білий прапор. Команда зупинилася. 

На 68-й хвилині захист Арсенала не розібрався з Роббеном, який увійшов в штрафну і легко переграв Оспіну - 1:2. Надалі у ворота колумбійського воротаря влетіло ще три м`ячі, а могло бути й більше. Команда Венгера розсипалася, а на французького тренера було шкода дивитися, він цього не заслуговував.

Двічі відзначився Відаль через помилки захисту в створенні штучного оффсайду і класним ударом у кут воріт забив гол екс-гірник Дуглас Коста.

Баварія знову розгромила Арсенал, а загальний рахунок за сумою двох матчів 10:2, і цим все сказано.

Коментарі ()