Головне

Шахов і Маліновський рвуться в основу збірної. Огляд зарубіжної преси

06.03.2017 17:27 2653 0
Шахов і Маліновський рвуться в основу збірної. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах.

Цього разу увагу вболівальників прикули наші гравці у першостях Греції та Бельгії.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Захисник польського клубу Лех Володимир Костевич провів уже черговий матч у складі нового клубу. Колишній бек львівських Карпат, який тепер діє на позиції, яку обіймав новачок київського Динамо, угорець Тамаш Кадар, полонив увагу польських журналістів з першого дня перебування у складі одного з кращих клубів країни Адама Міцкевича. У черговому турі Екстракласи 22-й номер команди з Познані провів на полі усі 90 хвилин, а Лех у домашньому матчі переграв Лехію з міста Гданськ з рахунком 1:0. Таким чином, колектив Костевича закріпився на третій позиції та відстає від лідера, якраз Лехії, на два бали.

Сам Костевич гру проти принципового візаві собі може записати в актив, про що пишу й польські ЗМІ. Зокрема, Sport.se ставить Володимира в один ряд з іншими беками команди та хвалить усіх оборонців Леха: "...Поєдинок проти лідера був дуже нервовим і грубим. Однак футболісти Леха краще впоралися з емоціями та перемогли. Заслуговують на відзнаку такі захисники як Костевич, Беднарек, Кедзора та Вілюш, які зіграли холоднокровно й не дали супернику засмутити свого голкіпера..."

Регіональне видання Poznan.eska робить акцент на успіхах нашого гравця не тільки в обороні, а й в атаці: "...Костевич відіграв дуже надійно - як завжди. Українець позбавив можливості нападників Лехії розвернутися у штрафному майданчику Леха. А на останній хвилині компенсованого часу українець міг забити й сам, проте зовсім трохи затягнув з ударом. Але оскільки Лех обіграв лідера, а зі своїми безпосередніми обов’язками Костевич впорався, звинувачувати його точно не варто..."

Володимир Костевич (у біло-синій формі)

Хавбек бельгійського Генка Руслан Маліновський провів ще один сильний матч за свій клуб. З урахуванням того, що його команда претендентом на найвищі місця не є, перемога у грі проти лідера першості вищої ліги Бельгії, команди Брюгге, з рахунком 2:1, є не просто приємністю у вигляді трьох здобутих очок. Генк набрав 45 балів і перебуває на восьмій позиції, проте гра проти Брюгге стала однією з кращих у виконанні "магістрів" з початку сезону. Крім того, для нас цей результат вельми важливий хоча б тому, що сильний матч провів наш футболіст. На рахунку Маліновського не тільки всі 90 проведених хвилин і жовта картка, а й гольова передача на форварда його команди, коли був забитий перший гол у поєдинку. 

Видання Walfoot віддає належне Руслану та, серед іншого, пише про його роль у команді, яка постійно зростає: "...Ми побачили відмінний матч у виконанні Саматти, на рахунку якого два голи... Проте, якби не партнери по команді, цей форвард не мав би такі розкішні умови для поповнення свого гольового балансу... Маліновський підтвердив, що перебуває у відмінній ігровій формі, а без нього Генк втрачає левову частку свого потенціалу..."

Руслан Маліновський вітає партнера по команді

Хавбек грецького клубу ПАОК, колишній гравець Дніпра Євген Шахов, разом із партнерами теж записав у свій актив гучну перемогу. Успіх у матчі з Олімпіакосом, лідером першості Суперліги, з рахунком 2:0, показав, що ПАОК налаштований серйозно, а третя позиція - не межа можливостей цієї команди. Проте найголовніше, що сталося у грі з грандом з міста Пірей - той факт, що наш гравець відзначився забитим м’ячем. Євген провів на полі усі 90 хвилин, і залишив свій "автограф" у воротах голкіпера суперників, італійця Ніколи Леалі, на 53-й хвилині.

Журналісти Arcadiaportal грі проти Олімпіакоса та діям нашого футболіста дали наступну оцінку: "...Варто сказати, що обидва м’ячі господарі забили після неузгоджених дій оборони Олімпіакоса... Шахов виявився самотнім при подачі з кутового, коли зіграв на добиванні на 53-й хвилині після того, як голкіпер парирував попередній удар. Також зовсім без уваги захисників був залишений через сім хвилин Прийович, який замкнув подачу з флангу..."

Кореспондент Kathimerini копає глибше та відзначає не тільки вдалу гру нашого футболіста, а й вказує на невдалу гру гегемона місцевого футболу: "...Євген Шахов та Александар Прийович, а саме вони забили голи у ворота суперника клубу ПАОК, показали усю слабкість нинішнього Олімпіакосу. Лідер програв уже третій матч поспіль, і наставнику команди Паулу Бенту є про що подумати. Вже у четвер Олімпіакос зіграє важкий матч у межах Ліги Європи проти турецького Бешикташу, й українець зі швейцарцем, як і весь ПАОК, вказали пірейцям на очевидні недоліки у їхній грі..."

Шахов (зліва) святкує друге взяття воріт Олімпіакоса

Вперше після перерви довжиною у чотири матчі з’явився на полі Євген Коноплянка. Хавбек Шальке не потрапляв до заявки своєї команди в останніх двох іграх, а у матчі з Боруссією з Менхенгладбаха, який "кобальтові" програли з рахунком 2:4 на виїзді, Євген ступив на газон стадіону Боруссія-Парк на 85-й хвилині. Наш гравець замінив захисника Бадштубера за вже остаточного рахунку, і за час, який йому був відведений, прогнозовано нічим не запам’ятався.      

Проте провідний німецький ресурс Kicker нашого гравця без уваги все одно не залишив: "...Ні аргентинець Франко Ді Санто, який ще не набрав оптимальну ігрову форму, ні українець Євген Коноплянка, якому було надано надто мало ігрового часу, "Кнаппен" не допомогли - безпрограшна серія Шальке перервана у матчі з Боруссією. Залишається сподіватися, що обидва себе ще проявлять. Особливо це стосується Коноплянки, адже якщо Шальке хоче викупити його у Севільї, то треба ставити гравця у склад і давати йому грати. Це й дозволить перевірити, чи справді Коноплянка вартий тих 12-ти мільйонів євро, які має заплатити за нього Шальке..."

Коментарі ()