Головне

Муки Динамо й Шахтаря. Підсумки 20-го туру УПЛ

07.03.2017 19:12 1532 0
Муки Динамо й Шахтаря. Підсумки 20-го туру УПЛ

У черговому, першому після зимової перерви, турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 11 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками п’яти перемог різних клубів. В 20-му ігровому колі було зафіксовано лише один нічийний результат. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між київським Динамо та донецьким Олімпіком. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Перемога львівських Карпат над луганською Зорею може суттєво вплинути на розташування команд, як у верхній частині таблиці, так і у "підвалинах". Так, поразка колективу колишнього тренера якраз Карпат (і екс-гравця київського Динамо) Володимира Шарана означає, що "аграрії" відтепер відстали від луганської Зорі вже на п’ять балів – наздогнати недавнього учасника групового раунду Ліги Європи олександрійцям буде вкрай важко. Крім того, після успіху на власному полі "леви" набрали вісім балів, і тепер мають однакову з Дніпром кількість очок, а головне – різницю всього у два бали з луцькою Волинню, яка посідає рятівну десяту позицію.

Світлина ФК Карпати

Матч туру

Протистояння київського Динамо та донецького Олімпіка несподівано стало матчем, у якому фаворит ледь не втратив очки. Здавалося, часи, коли команда Романа Санжара була для киян незручним візаві, канули в лету, але, незважаючи на значну перевагу господарів протягом матчу, м’яч у ворота Заурі Махарадзе вперто не йшов… Цікаво, що лідер чемпіонату й принциповий конкурент киян, так само донецький, Шахтар, теж здобув вельми скромну перемогу, перегравши луцьку Волинь з аналогічним рахунком – три очки "гірникам" далися вельми важко.

Команда туру

Футбольний клуб Сталь з міста Кам’янське здобув першу перемогу (важливо, що "сталевари" не перемагали з початку листопада й протягом відрізку у п’ять матчів!) під керівництвом нового тренера, білоруського спеціаліста Леоніда Кучука. Вікторія в матчі з кропивницькою Зіркою вийшла розгромною й феєричною – поволі Сталь починає грати так, як того бажає Кучук. Варто згадати, що Сталь суттєво додала у грі в обороні, й тепер показує більш акцентований футбол в атаці – у діях цього колективу поменшало коротких передач, малюнок гри став більш збалансованим.

Світлина ФК Сталь

Ювіляри туру

Для хавбека луганської Зорі Дмитра Гречишкіна та наставника полтавської Ворскли Василя Сачка 20-й за ліком тур вищої ліги чемпіонату України став знаменним. І півзахисник, і колишній нападник "розміняли" другу сотню матчів. Перший – у якості діючого футболіста в чемпіонатах України (Дмитро відкрив рахунок у матчі з полтавцями розкішним "парашутом" за спину голкіперу суперника Богдану Шусту), другий – в статусі тренера головного тренера клубу Прем’єр-ліги.

Дебют туру

Угорський бек київського Динамо, колишній футболіст польського Леха Тамаш Кадар, провів перший поєдинок у складі нового клубу. Кадар вийшов на позицію лівого захисника, й у цілому своїм дебютом може бути задоволений. Наставник київського Динамо довірився Тамашу на усі 90 хвилин, протягом яких Кадар був помітний більше в обороні володінь свого клубу. А от у наступальних операціях "біло-синіх" вклад Тамаша не такий значний, і своєю грою попереду Кадар вдовольнитися аж ніяк не може.

Цитата туру

Президент київського Динамо Ігор Суркіс дав кілька цікавих коментарів про стан речей у таборі його дітища. Деякі з них дозволяють сказати, що чутки, якими раніше оперували українські ЗМІ, підтвердилися. "…Хачеріді думає, що він – великий. Може, він і був великим. Але наразі це треба доводити на футбольному полі. Він не потрапляє в заявку вже другий матч поспіль. Буде грати за дубль: це його вибір… Гладкий сказав, що в Росію він їхати не хоче за будь-яких обставин і хотів би пограти в українському чемпіонаті…"

 

Гравець туру

Нападник київського Динамо Артем Бєсєдін став кращим, на нашу думку, гравцем туру, який відбувся напередодні. Саме Артем зумів опинитися в потрібний час у потрібному місці й переграв оборону Олімпіка вже тоді, коли команда Санжара розраховувала записати в свій актив сенсаційний один бал. Бєсєдін не покидає поле без забитого м’яча вже третій тур поспіль, і поступово стає все більш важливим для "біло-синіх" виконавцем. Загалом на рахунку Артема вже шість забитих голів з початку сезону 2016/17.

Гол туру

М’яч хавбека Сталі Романа Карасюка, забитий ударом з відстані приблизно у три десятки метрів став кращим, на нашу думку, взяттям воріт ігрового кола, яке відбулося напередодні. Роман, не роздумуючи пальнув з гармати в напрямку воріт голкіпера Зірки Євгена Паста, й поцілив у лівий верхній від воротаря кут! Цей гол поклав початок розгрому Зірки, й додав снаги й натхнення номінальним господарям. Це вже третій м’яч у виконанні цього опорного хавбека в поточному сезоні.

Коментарі ()