Українська правда

Прем'єр-ліга. 23-й тур. ФК Олександрія - Динамо 1:4. Нова схема Реброва та бенефіс Ярмоленка

Сергей Шемшученко — 2 квітня 2017, 16:30

Київське Динамо з перемоги розпочало другу частину УПЛ. Команда Сергія Реброва здобула впевнену перемогу над Олександрією. Наставник київського клубу вирішив використати нову схему, зігравши у три захисники, і - ця схема виправдала очікування. Втім, не будемо забувати, що Олександрія зазнала відчутних кадровах втрат, із обойми Шарана випало відразу 10 виконавців - переважно травми і декілька дискваліфікацій.

А почалося все для господарів поля доволі непогано, Олександрія змогла забити швидкий гол, коли вже на 3-й хвилині Огіря класним ударом відправив м'яч у 9-тку воріт Рудька. Для Динамо цей гол став наче холодним душем, однак чинний чемпіон України у першому таймі так і не зміг відповісти голом у відповідь. Команда з Кіровоградської області надійно стояла у захисті, руйнуючи всі спроби киян стовртити якусь гостроту.

Так, "загрожував" воротам Новака Ярмоленко, однак його удару не вистачило влучності, як і пострілу зі штрафного від Антунеша. Мав нагоду і Сидорчук, який після прострілу від Ярмоленка також не зміг влучити по воротах суперника - Новак був майже без роботи. У другому таймі глядачі побачили інше Динамо. Ребров у перерві явно зробив певні висновки і команда заграла значно краще. У свою чергу Олександрія повністю зосередила увагу на обороні і грала фактично на відбій, забувши навіть про контратаки.

На 53-й хвилині Динамо просто забов'язано було зрівнювати рахунок: Морозюк класно пробив у лівий від Новака кут воріт, голкіпер Олександрії перед собою відбив удар, був першим на добиванні Антунеш, який дивом з метрів двох пробив вище воріт... На 58-й хвилині Ребров кинув у бій Бєсєдіна, який змінив непомітного Яремчука. Форвард Динамо вже через дві хвилині виправдав рішення Реброва, зрівнявши рахунок, тут варто віддати належне Ярмоленку, який накрутив у карному захисників Олександрії, виконав простріл з правого флангу, який і замкнув Бєсєдін.

Світлина ФК Динамо Київ

Через шість хвилин господарі пропустили вдруге: Новак знову парирував перед собою удар Ярмоленка, а першим на добиванні опинився Гармаш, який на відміну від Антунеша таки влучив у ворота та вивів Динамо вперед. Після другого голу Олександрія як то кажуть "поплила". Команда з такими кадровими втратами не витримувала темп і почала даватися в знаки втома. Динамо у підсумку забило ще двічі.

Головну роль знову зіграв Ярмоленко, який до двох асистів додав два голи. У першому голі нарубав дров молодий захисник Олександрії Бондаренко, якого обікрав Гармаш біля карного, виконав точну передачу на Ярмоленка, який на замаху прибрав Новака та захисника, і пробив вже у порожні ворота суперника. Вже у доданий час Мягков привіз на власні ворота пенальті, який Андрій холоднокровно реалізував - 4:1. Чи буде працювати нова схема Реброва у матчах із сильнішими суперниками - покаже час.

Світлина ФК Динамо Київ