Українська правда

Прем'єр-ліга. 23-й тур. Зоря - Шахтар 1:2. Донбаські "розбірки" за Фонсекою

Сергей Шемшученко — 2 квітня 2017, 21:20

Центральний матч 23-го туру Прем`єр-ліги між Зорею та Шахтарем вийшов цікавим на змістовний футбол від обох команд. Особливо це стосується Зорі. Юрій Вернидуб вкотре доводить, що незважаючи на заборону Шахтаря грати в цій грі п`ятьом орендованим гравцям Зорі, його команда може грати.

Окрім самого футболу порадували і майже заповнені трибуни Славутич-Арени в Запоріжжі. Люди прийшли на футбол і отримали гарну якість. Мабуть, футбол був би ще кращим аби у цій грі зіграли той же Петряк, Соболь, Гречишкін чи Кулач.

Тим не менш у Зорі в першому таймі виходило багато-що. "Біло-чорні" небезпечно атакували і були більш заряженими на боротьбу. Шахтар вийшов якимось інертним і 14-й очковий відрив від Динамо був не дуже добрим "наркотиком" для команди Паулу Фонсеки.

Світлина - shaktar.com

Луганська команда добре атакувала флангами, де виділявся Паулінью і, напевно, найактивнішим в Зорі був Калитвинцев. Гарні моменти в першому таймі були у Бонавентуре та Сухоцького, які не влучали у ворота. На 31-й хвилині Бонавентуре свій шанс використав. Нігерійський форвард обікрав біля центра поля Ордеця, прокинув П`ятова і забивав вже у порожні ворота - 1:0.

Довго протриматися Зорі не вдалося. Через 5-ть хвилин гравці Шахтаря заганяли своїми подачами Шевченка, який в результаті пропустив поміж ніг удар головою від Бланко-Лещука. Чи не найкращий свій матч у складі Шахтаря провів Ісмаїлі, який і передачу гольову віддав і саме від нього йшла гострота з лівого флангу, оскільки праворуч Срна був малопомітний.

Видно на другий тайм Зорі не вистачило. Шахтар зі старту пішов вперед і це в результаті вилилося в другий гол у ворота луганчан на 63-й хвилині. Після пасу врозріз від Ракицького Тайсон влетів в штрафну, легко переграв Шевченка і поцілив у кут воріт, де вже стояли три гравці Зорі - 1:2.

Світлина - shakatar.com

Команда Вернидуба намагалася щось створити і надалі, але вже клас Шахтаря давався взнаки. Моментів у Зорі більше не було. Міг бути шанс в господарів після вилучення Ракицького за друге попередження, але лише міг.

Гірники нічого не дали створити Зорі, а дальні удари Калитвинцева брав П`ятов, або ж вони були заблоковані. Під завершення матчу уся увага глядачів була до конфлікту Вернидуба з одним із помічників Фонсеки, але до бійки справа не дійшла, усе залагодив наставник Шахтаря.

Після цієї перемоги відствання Зорі від Динамо збільшилося до 9 очок, а гірники тримають свої комфортні +14 від другого місця.