Українська правда

Кубок України. 1/4 фіналу. Нафтовик - Динамо 0:1. Непростий вихід киян у півфінал

Сергей Шемшученко — 5 квітня 2017, 19:10

Сергій Ребров поставився до кубкового протистояння з Нафтовиком з усією серйозністю. Коуч Динамо, у порівнянні з матчем чемпіонату проти ФК Олександрія, зробив лише дві зміни: місце у воротах зайняв Коваль, а на вістрі атаки вийшов Бєсєдін, а не Яремчук. Крім того, Сергій Станіславович знову вирішив грати з трьома центральними захисниками.

У першому таймі, як і в Олександрії, "динамівці" були не дуже активними. Володіли інціативою, але від того особливих дивідентів не отримували протягом фактично усієї половини поєдинку.

Хоча, безумовно, моменти у киян були. Захисники Нафтовика систематично втрачали то Гармаша, то Ярмоленка, які вбігали по центру, коли Бєсєдін дещо відходив назад. Денис до пасу не дотягнувся, тому пробити не зміг, а от Андрій м'яч приборкав, красиво перекидав воротаря, та перекинув і ворота.

Що стосується Нафтовика, то моментів у господарів у першому таймі не було. Підопічні Володимира Книша покладалися на дальні удари, але вони у них виходили неточними. А з прострілами з флангів спокійно справлялися оборонці з Києва.

А коли, здавалося, команди підуть на перерву з нулями на табло, Морозюк добре навісив зі штрафного, а Гармаш, перестрибнувши захисника, пробив у кут, не залишивши шансів воротарю. Після цього киянам мало стати набагато легше, адже такі протистояння здебільшого тривають до першого голу сильнішої команди, після чого андердоги сипляться.

Як виявилося, не цього разу. Кияни перші хвилини другого тайму відіграли активно, після чого Нафтовик перехопив ініціативу. І перехопив так, що ледь не зрівняв рахунок. Геннадій Пасіч увійшов у штрафний майданчик, бити сам не став, а відпасував на вільного Чернія, який без перешкод метрів з десяти пробив над поперечиною.

Глядачі відчули натхнення своїх улюбленців і почали гнати їх вперед. Підопічні Реброва почали помилятися у простих ситуаціях. М'яч навіть побував у воротах Динамо, але перед цим було зафіксовано положення поза грою. Одного разу серйозно вступити у гру довелося і Ковалю. Максим дістав удар Лозового у лівому від себе куті.

Після цього бензин у Нафтовика закінчився... Команда просто втомилася, провівши залишок матчу переважно у захисті, щоб не пропустити більше у власні ворота.

Щоправда, варто зауважити, що Динамо мало вирішувати долю поєдинку на 60-й хвилині, коли Бєсєдін вивів Ярмоленка фактично віч-на-віч з воротарем, але переграти Юрчука Андрій не зміг. Після виходу Федорчука кияни заграли впевненіше у центрі поля. А от попереду досягнути більшого "біло-синім" так і не вдалося. Найреальніший момент мав Морозюк, з ударом якого зі штрафного впорався голкіпер.

Отож, мінімальна перемога в Охтирці виводить Динамо у півфінал, де команда зустрінеться або з МФК Миколаїв, або з ФК Дніпро. Жеребкування відбудеться вже у четвер, 6 квітня.