Головне

Як Шахов та Путівцев ворогів дивували. Огляд зарубіжної преси

10.04.2017 17:38 2236 0
Як Шахов та Путівцев ворогів дивували. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Захисник польського клубу Термаліка Артем Путівцев у колишній Речі Посполитій грає давно та є одним з ключових футболістів команди, яка нині займає дев’яту позицію у вищій лізі місцевого футболу - Екстраклясі. Бек, в активі якого є один матч у лавах національної збірної України (за часів Михайла Фоменка Путівцев зіграв один поєдинок), награв у нинішньому сезоні вже 26 матчів, у яких відзначився двома забитими м’ячами. Один з них Артем провів у ворота флагмана польського футболу, клубу Вісла з Кракова (останній нині переживає не кращі часи та займає п’яту позицію) в останньому матчі свого колективу. Однак свій успіх біля воріт суперника Путівцев нівелював тим, що забив іще й своєму голкіперу! Матч закінчився домашньою поразкою клубу з Нєчиці з рахунком 2:3 - Краків переміг. Наразі Термаліка має 36 очок.

Проте редакція спортивного ресурсу Sportowefakty про гру нашого хлопця каже скоріше у позитивному ключі: "...Путівцев буд одним з кращих у складі своєї команди. Так, на 12-й хвилині він втрутився у боротьбу із суперником настільки невдало, що м’яч опинився у сітці воріт його команди, але ж у другій половині він був не тільки одним з найбільш злих та активних гравців своєї команди, але й довів свою корисність на полі вже "правильним" забитим м’ячем!.."

 

Хавбек бельгійського клубу Генк Руслан Маліновський (якого "магістри" орендували в донецького Шахтаря та вельми хочуть викупити), провів черговий матч за свою команду у чемпіонаті Ліги Жупілє. Цього разу Генк переграв Руселаре з рахунком 1:0, а Руслан провів на полі увесь перший тайм. Відзначитися результативними діями Маліновський не зміг, проте серед гірших у складі свого колективу точно не був. Після цієї перемоги Генк посідає першу позицію у шістці команд, які ведуть боротьбу за місце у Лізі Європи з шістьма очками після двох зіграних матчів.

Уже знайомий нашим читачам ресурс Sporza з приводу гри Руслана, незважаючи на його доволі швидку заміну, висловився. Коментар журналістів цього видання був наступним: "...Зважаючи на переможний результат, який було досягнуто без участі Маліновського, здавалося б, що його роль в успіху команди Генка незначна. Проте, за той час, який він провів на полі, він кілька разів вдало "розганяв" атаки свого колективу та точно добре "розім’яв" партнерів перед взяттям воріт..."

 

Нападник іспанського клубу, який грає у вищій лізі Іспанії Прімері, а мова про команду Гранада, Артем Кравець, провів за свою команду черговий матч. У домашній зустрічі з Валенсією Артем вийшов з перших хвилин і був замінений у перерві, коли з’явився його конкурент, аргентинець Есекієль Понсе. Останній і забив єдиний гол у виконанні господарів на 65-й хвилині. З урахуванням останніх "успіхів" Кравця, у якого ледь не кожен матч гірше попереднього, не варто буде дивуватися тому, що у найближчих поєдинках грати буде саме Понсе чи інший нападник, колумбієць Адріан Рамос (втім, поки цей хлопець травмований). Після цієї поразки Гранада ще більше "зміцнила" свої позиції як одного з головних претендентів на виліт. В активі "насридів" 20 балів і 19-а позиція в таблиці.

Кореспонденти регіонального видання Granada en Juego про Кравця написали небагато та були показово стислими - 4-ка, якою "нагородили" за старання Артема, говорить сама за себе: "...Сумно. Його постріли пройшли повз ціль і точно не змусили нервувати Дієго Алвеса (мова про голкіпера Валенсії Дієго Алвеса - прим.Чемпіона), у якого фактично не було роботи. Був замінений у перерві..."

Найбільш вдалими вихідні були в одного з багатьох колишніх хавбеків Дніпра. Півзахисник грецького клубу ПАОК Євген Шахов черговий матч у вищій лізі грецького футболу провів дуже вдало. Гра проти куди більш титулованого, ніж ПАОК, столичного Панатінаїкоса, для клубу із Салонік склалася просто чудово. Втім, спочатку Євген отримав жовту картку - це сталося вже на другій хвилині... Але фінальний рахунок 3:0 красномовніший за будь-які статистичні показники, хоча і за ударами, і за кількістю поданих кутових ПАОК візаві повністю переграв. Третій, гол, який було забито на 35-й хвилині, провів саме Шахов. Після цієї звитяги колектив Євгена зміцнив свої позиції, займаючи друге місце у таблиці з 55-ма очками в активі.

Ресурс Kathimerini оцінив гру Шахова наступним коментарем: "...Блискуча перемога команди з Салонік. Очевидно, що на даний момент ПАОК і його центральна лінія півзахисту точно сильніша, ніж середня лінія клубу з Афін. Одним з кращих гравців у складі господарів був Шахов, який зіграв дуже продуктивний матч як у якості виконавця, який стежив за тим, щоб перекрити свою зону від посягань противника, так і як футболіст, який грав на атаку..."

Коментарі ()