Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Ювентус - Барселона. 3:0. Знову на межі вильоту

11.04.2017 23:59 9663 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Ювентус - Барселона. 3:0. Знову на межі вильоту

У вівторок, 11-го квітня, відбулося перше протистояння 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів між туринським Ювентусом та Барселоною. Ще не так давно, вболівальники каталонського клубу відійшли від камбеку своїх улюбленців на попередній стадії з ПСЖ, так підопічні Енріке знову, як то кажуть, "наступили на ті ж граблі", провівши дуже невиразну гру на виїзді. Цього разу іспанський гранд "влетів" супернику з рахунком 0:3. Букмекери не дарма рахували Ювентус фаворитом, так воно у підсумку і сталося.

Ювентус при підтримці власних трибун відкрив рахунок вже на 7-й хвилині матчу: Дібала після пасу від Куадрадо одним дотиком м'яч зупинив, а другим закрутив шкіряного у дальній кут воріт Тер Штегена, у якого шансів парирувати удар не було. Після голу Барселона продовжувала так грати, наче нічого не сталося. Грала команда Енріке академічно, наче вона повела у рахунку.  Втім, свою нагоду зрівняти рахунок гості таки мали.

Так, у центрі поля у Юве стався "завал", пішла передача у карний на Іньєсту, який класно зіграв на випередження та опинився 1 на 1 з Буффоном, втім, чудова реакція ветерана італійського футболу врятувала Ювентус від голу. Іньєста наче все робив правильно, цілив у дальній кут, однак Джанлуїджі в останній момент викинув ліву руку та парирував цей удар. Ювентус відповів капітально, тут вже захист гостей дровеняк наламав.

Так, на 22-й хвилині матчу Ювентус забив вдруге. Примітно, що знову без опіки залишився Дібала, який після передачі партнера, тепер вже в один дотик, знову змусив капітулювати голкіпера Барселони. І навіть після другого голу Барселона продовжила гнути свою лінію. Згадали перий матч з ПСЖ? Мовляв вдома все вирішимо - доволі дивна позиція. Але, але...на 30-й хвилині Барса таки занесла м'яч у ворота Буффона, втім, зробив аргентинець це після свистка, який зафіксував офсайд у Суареса.

Дубль від Дібали. Світлина УЄФА

Ювентус хоч і менше володів м'ячем, однак атаки туринців майже завжди завершувалися ударами, хай і невлучними - у Барселони і цього не було після моменту у виконанні Іньєсти. У підсумку Юве дотримав результат 2:0 і команди пішли на перерву.

Другий тайм команди провели активніше, хоча забито було лише 1 гол. Барселона нарешті зрозуміла, що "піжонитись" вже часу нема, і заграла попереду гостріше. Команде Енріке почала частіше загрожувати воротам Буффона, переважно дальніми ударами, однак голкіпер Юве таки залишив ворота свого клубу в недоторканості. А той єдиний гол у другому таймі, на 55-й хвилині забив Ювентус. Стандарти для італійських клубів як мед на хліб: Кутовий - Кьєлліні виграє боротьбу у суперника і головою відправляє м'яч у ворота Тер Штегена.

Єдиний, справді небезпечний момент, Барса створила на 68-й хвилині, коли після пострілу від Суареса м'яч рикошетом від захисника Юве влучив у стійку. Надалі були тільки дальні удари, які воротам господарів поля загрози не несли. Ювентус грамотно відзахищався і виграв з рахунком 3:0. Тепер вболівальникам Барселони знову слід чекати дива на Камп-Ноу, а що буде там, побачимо вже у матчі-відповідь.

Коментарі ()