Головне

Маліновський як візитна картка успіху України. Огляд зарубіжної преси

17.04.2017 14:37 3161 0
Маліновський як візитна картка успіху України. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули наші гравці у першостях Бельгії та Німеччини. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Нападник іспанського клубу Гранада Артем Кравець провів перший матч під керівництвом нового тренера. Тепер "насридів" очолює колишній гравець лондонського Арсеналу, легендарний Тоні Адамс, який став уже четвертим наставником команди з початку поточного сезону. Англієць довірив Артему місце в стартовому складі команди, й той відіграв усю першу половину. На жаль, відзначитися результативними діями Кравець не зміг, а крім того, ще й отримав пошкодження. Власне, саме тому Артем припинив свою участь в матчі, коли попросив заміну під кінець першої половини гри. Також Кравець устиг записати в свій пасив жовту картку. Гранада ж домашню гру проти Сельти програла, поступившись супернику з рахунком 0:3. Після цього результату "насриди" залишилися на передостанній позиції з 20-ма очками в пасиві. Команда Кравця не може виграти вже протягом семи матчів, і за цей час здобула лише одну перемогу.

Журналісти центрального іспанського ЗМІ Mundo Deportivo виступ Кравця оцінили однозначно. "…Цей хлопець отримав травму наприкінці першого тайму, проте в час, який припав на його долю в цьому матчі, мав би зіграти куди більш продуктивно. Вочевидь, що за останній час це не перша гра, яку Кравець проводить невдало…"

Кореспонденти регіонального видання Granada en Juego вважають, що Артем награв на заміну й без урахування пошкодження. Крім того, цей ресурс поставив Кравцю низьку "четвірку". "…Травма щиколотки, яку він отримав наприкінці першої половини, слугувати виправданням пасивній грі не може. Був аж надто непомітним на полі, його заміна напрошувалася…"

Не варто дивуватися й оцінці робітників спеціалізованого аналітичного порталу WhoScored. Спеціалісти цього сайту Кравцю поставили 5.9, і це – другий найгірший бал серед футболістів Гранади, які в цьому матчі вийшли з перших хвилин.

Cвітлина cadenaser00

Захисник німецького Дармштадту й збірної України Артем Федецький гру своєї команди проти колективу іншого українця, Євгена Коноплянки (ще одного колишнього "дніпрянина" не було навіть у заявці на поєдинок), підсилив по закінченні першого тайму, коли вийшов на заміну. Варто сказати, що доля "лілій" давно висить на волосині – якби в цьому матчі Дармштадт свого візаві не переміг, то вилетів би у нижчий дивізіон достроково. На щастя для шанувальників цього клубу, господарі перемогти зуміли. Рахунок матчу – 2:1, і тепер у Даршмтадту з’явилися шанси (втім, вкрай примарні…) залишитися у вищому дивізіоні. Наразі в активі "лілій" 18 балів і все ще остання позиція в таблиці про ранги.  Серед іншого, Артем вже думає про своє майбутнє в складі, імовірно, іншого клубу. За повідомленнями німецької та італійської преси, в послугах українця зацікавлений Торіно. Інформацію підтвердив і сам Федецький.

Міжнародна спортивна газета Vavel про гру Федецького в матчі з Шальке висловилася стримано. "…Загалом цей правий захисник зі своїми обов’язками впорався, проте вже не вперше варто сказати, що в атаці від нього очікували більшого. Але відіграв в цілому непогано…"

Згаданий вище статистичний портал WhoScored гру Федецького оцінив майже на рівні його конкурента, Сандро Сірігу. Якщо німець, якого замінив Артем, отримав 6.5, то Федецький, на думку аналітиків видання, заслужив 6.4.

Світлина Vavel

Найбільш вдалим (і не вперше!) минулий уїк-енд був для хавбека бельгійського Генка з українським паспортом. Орендований в донецького Шахтаря півзахисник Руслан Маліновський гру проти Кортрейка (за який увесь матч відіграв інший українець, Андрій Тотовицький) почав з перших хвилин і провів на полі 74 оберти стрілки годинника по колу. Й черговий матч українця в чемпіонаті Ліги Жупілє перетворився ледь не на бенефіс Маліновського! Руслан знову не тільки забив, але й віддав гольову передачу, й загалом був, без сумніву, кращим у складі обох команд. З початку сезону показники Маліновського не можуть не радувати. В активі Руслана п’ять голів та шість результативних передач. Генк шансів візаві не залишив, і записав у свій актив переконливу перемогу на виїзді з рахунком 0:3. Таким чином, наразі очковий доробок "магістрів" складає дев’ять балів після трьох зіграних матчів, і цей клуб є лідером у своїй шістці, в якій клуби ведуть боротьбу за місце в Лізі Європи.

Суспільно-політичний ресурс Nieuwsblad про гру Маліновського написав наступне. "…Залишається одним з кращих на своїй позиції. Сьогоднішній Генк без нього уявити вже важко – фактично цей хавбек став ключовим гравцем свого клубу. Гол і гольова передача – логічний підсумок зусиль на полі, проте протягом матчу складалося враження, що він міг претендувати й на більше…"

Світлина Nieuwsblad
Коментарі ()