Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Реал Мадрид - Баварія 4:2. Кашшаї та його Ко знову "в ударі"...

19.04.2017 01:10 9562 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Реал Мадрид - Баварія 4:2. Кашшаї та його Ко знову "в ударі"...

Як же хотілося, пишучи про такий чудовий матч, обговорювати тільки саму футбольну гру. Але знову на перший план виходять судді. У Мюнхені італійська бригада на чолі з Ніколою Ріццолі призначила неіснуючий пенальті у бік воріт Реалу (тоді Відаль промахнувся), а от у Мадриді "найулюбленіший" арбітр усіх українців Віктор Кашшаї та його помічники навіть переплюнули своїх колег.

Та про все, як то кажуть, по порядку, адже помилки арбітри допустили вже ближче до завершення зустрічі й у додатковий час. Баварія з перших же хвилин кинулася в атаку, розраховуючи на швидкий гол, який надзвичайно полегшив би її доволі важке завдання. Партнери зі старту почали шукати верховими подачами Левандовськи. Однак у поляка у цей вечір не склалося - верхову боротьбу він програвав.

А от комбінація низом на 9-й хвилині пройшла. Рібері, увійшовши у штрафний майданчик, прострілив з флангу точно на Алькантару. Той не дуже вдало та не дуже сильно пробив, і Марсело, постелившись у підкаті, не дав м'ячу долетіти до Наваса. "Шкіряний" відскочив до Роббена, котрий фактично розстрілював ворота з дещо гострого кута. Удар пролетів повз ближню стійку. Хоча, навіть якби Ар'єн і влучив, то не факт, що гравці "вершкових" не винесли б м'яч з лінії.

Як на 28-й хвилині це зробив Боатенг. Нойєр несподівано помилився на виході, і Серхіо Рамос з метрів 15-ти пробивав без перешкод. Жером виніс м'яч якраз з лінії, а цілив капітан Реалу точно кут.

 Світлина взята з УЄФА

Якщо описувати всі момент у цій зустрічі, то часу знадобиться досить-таки багато. Тому спробуємо обійтися тільки реально небезпечними. Загалом, у першому таймі Баварія володіла ініціативою та м'ячем. Однак уже десь у середині першої половини гра пішла на зустрічних курсах. Те, що Реал гратиме на контратаках, було зрозуміло з розташування гравців: Зідан, за відсутності Бейла, вирішив почати гру за схемою 4-4-2, і тільки у середині другого тайму, після виходу Асенсіо, мадридці перейшли на звичні 4-3-3.

Кашшаї та його бригада почала трішки чудити вже у першому таймі, коли вони не побачили явний сейв Нойєра після удару Карвахаля. Арбітр призначив удар від воріт, хоча навіть неозброєним оком було видно, що Мануель дотягнувся до м'яча. Гості, до речі, не зовсім вдало діяли у захисті у певних моментах. Особливо "відзначався" Гуммельс, який ледь не привіз відразу кілька голів у власні ворота протягом усього поєдинку.

 

Другу половину Баварія почала, здалося, це активніше, ніж першу. Уже на 6-й хвилині тайму Алаба увірвався у штрафний майданчик і відкотив м'яч під удар зовсім вільному Роббену. Ар'єн на техніку елегантно перекинув Наваса, проте Марсело виніс м'яч головою з лінії воріт. Та це лише відтермінувало взяття воріт господарів. У наступній атаці Роббен вправно відчув момент з підкатом від Каземіро та впав у штрафній. Кашшаї призначив пенальті. З 11-ти метрів Левандовськи не залишив шансів Навасу.

Підопічні Карло Анчелотті ледь не добили суперника фактично у наступній атаці, але Відаль після пасу Роббена пробив над воротами. Звичайно, мюнхенці не могли весь час атакувати, тому взяли певний перепочинок, під час якого Реалу вдалося потримати кілька хвилин м'яч. Погодьтеся, якісь нелогічні слова у звіті про поєдинок мадридського Реала? Та так воно і було.

Баварія, звичайно ж, ішла вперед все більшими силами, інколи провалюючись у захисті. І от один з таких провалів завершився голом. Каземіро видряпав м'яч у центрі поля у суперника, після чого навісив точно на голову Роналду. Кріштіану виперед захисника та пробив точно у кут. Тут претензій до арбітрів немає.

Реал побув не у ролі наздоганяючих менше двох хвилин. Мюллер (він уже вийшов на той момент, бо Анчелотті пішов ва-банк) намагався грудьми скинути навісну передачу на хід Левандовськи. Першим на м'ячі виявився Начо, який вирішив відкотити м'яч на Рамоса, щоб той виніс подалі. Однак Серхіо такого не очікував, і "шкіряний" від його ноги покотився у бік воріт. Тут ще й не дуже вдало зіграв Навас, залишивши чомусь ворота. У підсумку ніхто наздогнати м'яч до лініїх воріт не зумів. 2:1 - і команди починали з чистого аркуша!

 

Перші серйозні претензії до Кашшаї у Баварії виникли на 84-й хвилині. Відаль у підкаті ніби зіграв чисто проти Асенсіо, спочатку влучивши у м'яч. Однак арбітр дістав другу жовту та відправив чилійця за межі поля. Артуро довго намагався пояснити, що підкат був чистим, та угорець його слухати не став. Особливо це рішення виглядало дивним тоді, коли рефері надалі двічі вибачив Каземіро, який також мав жовту картку. Якщо бути послідовним, то варто було б вилучати й опорного півзахисника "вершкових".

До честі Баварії, команда навіть у меншості інколи змушувала захист і воротаря господарів нервувати та просто виносити м'яч подалі. Так не мало тривати довго, і от десь у середині першого екстра-тайму мюнхенці втомилися, і Реал цим майже відразу скористався. Кілька разів врятував Нойєр, але і він був безсилий після удару Роналду під опорну ногу на 104-й хвилині. Якби не одне "але"! У Кріштіану був очевидний оффсайд...

Саме ця помилка і поховала надії "ФК Голлівуд" на путівку у півфінал. У другому екстра-таймі "Галактікос" просто добили суперника. Спочатку все для хет-трику Роналду зробив Марсело. Бразилець двома дотиками залишив позаду всю оборону, вийшов на Нойєра, проте бити сам не став, а віддав на Кріштіану. А через три хвилини познущався над Гуммельсом і Нойєром Асенсіо. Ні захисник, ні воротар його прорив та удар зупинити не змогли.

Реал переміг у додатковий час з рахунком 4:2, здобувши путівку у півфінал. Але знову будуть розмови про суддівство, а потім - про відеоповтори. І це буде правильно, адже таким жахливим помилкам не місце на таких стадіях турнірів. Або таким суддям...

Коментарі ()