Головне

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Барселона - Ювентус 0:0. Цього разу дива не сталося

19.04.2017 23:58 6787 0
Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Барселона - Ювентус 0:0. Цього разу дива не сталося

У середу, 19-го квітня, відбувся матч-відповідь 1/4 фіналу між Барселоною та Ювентусом. Як відомо, перший матч в Турині команда Луїса Енріке програла з рахунком 0:3. Втім, уболівальники каталонського клубу, пам'ятаючи недавній камбек від своїх улюбленців в 1/8 з ПСЖ, сподівалися і вірили, що Барселона зможе повторити успіх і за рахунок домашнього матчу пройти у наступну стадію. Але, при всій повазі до ПСЖ - Ювентус суперник набагато досвідченіший за парижан. У підсумку чергового дива у поточному розіграші ЛЧ вболівальники на Камп-Ноу не побачили.

Щодо до самої гри, то вона була багата на моменти, але голів глядачі так і не побачили. Ювентус несподівано для футболістів Барселони зі старту включив пресинг та за рахунком явно грати не збирався. Команди до середини тайму обмінювалися дальніми ударами, однак виділити щось насправді небезпечне я не можу - голкіпери були майже без роботи.

Майже, адже Барселона на правах господарів створила значно більше в плані тих же дальніх спроб вразити ворота суперника, і, звісно, варто згадати спробу Мессі на 31-й хвилині зустрічі: лідер Барселони завдав потужного пострілу з середньої дистанції, Буффон відбив перед собою удар, на добиванні знову опинився саме Мессі, але з другої спроби форвард пробив неточно. Ближче до перерви Юве збавив оберти та відійшов назад. Барса почала частіше атакувати, але оборону "Старої Синьйори" пробити у першому таймі не змогла.

Cвітлина УЄФА

У другому таймі картина матчу майже не змінилася, стало лише більше ударів у виконанні іспанського клубу. Ювентус цього разу більше сконцентрувався на обороні, захищався навіть єдиний центральний нападник Ігуаїн, який часто допомагав своїм партнерм по захисту. Господарі поля великими силами пішли забивати такі потрібні для себе м'ячі, однак вже на 50-й хвилині ледь не пропустили самі: пробачив господарів поля Куадрадо, який з непоганої позиції у завершенні контратаки пробив поруч зі стійкою воріт Тер Штегена.

Свої моменти іспанський клуб також мав, але у сьогоднішньому матчі у підопічних Енріке явно не склалося за дальніми пострілами, то захисник заблокує удар, то повз ворота летів шкіряний. Декілка разів врятував Ювентус і Буффон, однак судячи із ситуації, за голкіпером готові були підчищати захисники в обличчі таких майстрів, як Бонуччі, Кьєлліні та Бардзальї, який з'явився вже у середині другої половини матчу.

У підсумку, як не старался Барселона, а пробити оборону чемпіона Італії їм таки не вдалося. Вже під завершення матчу в атаку пішов навіть центральний захисник Піке, кинуті були всі сили, однак жодного голу Ювентус сьогодні не пропустив. Дива не сталося, адже грати потрібно було починати ще у першому матчі, який пройшов в Турині, чого Барселона зробити не змогла і поплатилася вилітом у чвертьфіналі найпрестижнішого клубного турніру Старого Світу.

Світлина УЄФА
Коментарі ()