Головне

Прем'єр-ліга. 27-й тур. Шахтар - ФК Олександрія. Чергові 1:0 від Фонсеки

30.04.2017 20:53 3141 0
Прем'єр-ліга. 27-й тур. Шахтар - ФК Олександрія. Чергові 1:0 від Фонсеки

У матчі 27-го туру УПЛ проти Шахтаря ФК Олександрія міг розраховувати на позитивніший результат, аніж поразка. Володимир Шаран і справді зумів здивувати Паулу Фонсеку новою тактичною схемою. Здивувати так, що Шахтар довго нічого не міг створити поблизу воріт гостей.

А починалося все з поперечки воріт П'ятова. Відбувся навіс з лівого флангу, і Банада без перешкод пробивав метрів із семи. Але каркас врятував Шахтар у даному епізоді на 9-й хвилині. Крім того, під кінець тайму Полярус після серії рикошетів вийшов на ударну позицію, але з гострого кута влучив у ближню стійку.

 

Шахтар у першому таймі так нічим і не запам'ятався. "Гірники" весь час володіли ініціативою. Проте створити попереду небезпеку ні Бернард, ні Марлос, ні Тайсон не могли. А спроби пробити від Феррейри були доволі кволими.

У другій половині нічого не змінилося. Хіба що Олександрія менше виходила в атаку. Шахтар почав створювати реальні моменти десь із 64-ої хвилини. Сейв від Новака пісдя удару Феррейри головою врятував гостей у цьому моменті.

Фонсека почав нервувати наприкінці матчу. Спочатку він щось намагався розказати четвертому рефері, а й потім посварився з кимось із тренерів Олександрії. Срна також починав усе більше махати руками у бік арбітра, а не догравати епізоди.

 

Та все ж Олександрія не вистояла. На 81-й хвилині пройшла подача справа, і Феррейра спокійно головою пробив у кут. За ті десять хвилин, що залишалися до фінального свистка, гості нічого не змогли створити. Шахтар спокійно відстояв чергову мінімальну перемогу.

Отож, Шахтар здобув чергові три очки та ще на крок наблизився до чемпіонства. Оформити його "гірники" можуть уже у наступному турі. А Олександрія продовжує боротьбу за четверте та п'яте місця, які дадуть команді змогу зіграти у Лізі Європи.

Коментарі ()