Головне

Особистий успіх Федецького та драма Коноплянки. Огляд зарубіжної преси

07.04.2017 14:36 7529 0
Особистий успіх Федецького та драма Коноплянки. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули наші гравці у першостях Німеччини та Іспанії. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Після того, як півзахисник клубу вищої ліги Німеччини Шальке Євген Коноплянка провів у сумі аж 11 хвилин в чотирьох останніх матчах своєї команди (причому в двох з них на полі взагалі не з’являвся), ті 28 обертів стрілки, які футболістові збірної України дісталися в матчі з Вердером в рамках чергового туру Бундесліги, є однозначно позитивним сигналом. Коли на 62-й хвилині гри з "бременськими музикантами" Євген з’явився на полі, рахунок матчу був 1:0 на користь рідного клубу іншого українця, Віктора Скрипника. А от завершилося все для "кнаппен" гірким розчаруванням – Вердер здобув четверту поспіль перемогу – 3:0, а Шальке не може виграти вже третій тур підряд. Таким чином, за підсумками 27-ми турів вищої ліги Німеччини клуб з Гельзенкірхена посідає 12-ту позицію в таблиці про ранги.

Газета Kreiszeitung про гру Коноплянки написала передбачувані рядки. "…Його дії на полі відверто не вразили. Такі футболісти виходять для того, щоб підсилити гру свого колективу, Коноплянка ж у кращому випадку кілька разів дотепно віддав м’яча на партнера. Якщо цей гравець хоче грати в основному складі, він має діяти значно сильніше…"

Спортивний ресурс Spox Євгену виставив 4.5 (нагадаємо, що в Німеччині найвищий бал – одиниця). "…Активних дій, завдяки яким його появу можна було б вважати виправданою, від Коноплянки так і не дочекалися. Жодного вдалого дриблінгу, значної корисної дії на користь своєї команди цей футболіст не зробив. Можливо, відносною вдачею можна назвати той факт, що на його рахунку значний відсоток точних передач…"

Показовою є статистика авторитетного порталу WhoScored. Як і голландський форвард Клаас-Ян Хунтелаар, який теж вийшов на заміну, Євген отримав найнижчий бал серед усіх 14-ти задіяних у матчі футболістів. Оцінка 5.7 говорить сама за себе.

Нападник іспанської Гранади Артем Кравець в матчі проти Депортиво вийшов на полі зі старту, й провів на полі майже 60 хвилин. Це вже друга поспіль поява Кравця з перших секунд матчу. Втім, як і в матчі з Барселоною, допомогти своїй команді чимось суттєвим Артем не зміг. Нульова нічия з Депортиво на виїзді, з урахуванням турнірної ситуації "насридів", жодного зиску Гранаді не принесла. Після цього результату серія команди Кравця без перемог досягла вже п’яти матчів. Гранада продовжує обіймати передостанню позицію в таблиці про ранги, маючи в своєму активі 20 очок.

Регіональне видання Granada en Juego гру нашого нападника очікувано оцінило не вельми добре. На думку кореспондентів видання, Кравець має грати значно краще. "…Центральний нападник, який виходить на поле з перших хвилин, повинен вигравати більше двоборств, а такі акції нападника мали б допомагати підключати партнерів до атак. Однак на виході ми отримали сірий матч у виконанні Кравця, який не зміг довести, що він чимось кращий за свого конкурента…"

Згаданий вище портал WhoScored з колегами виявився більш ніж солідарним. На думку аналітиків цього сайту, Кравець награв на найгіршу оцінку в складі свого клубу – Артем отримав "аж" 5.8…

Артем Федецький

Не такі кислі справи в іншого нашого представника в Німеччині. Захисник Дармштадта Артем Федецький в матчі проти Байєра з Леверкузена вийшов на поле з початку матчу й відіграв усі 90 хвилин. Очевидно, що екс-гравець Дніпра не був замінений багато в чому саме тому, що його дії повністю задовольнили тренерський штаб команди на чолі з Торстеном Фрінгсом. Двічі за матч наш представник вдало йшов у відбір, одного разу навіть зумів влучити в отвір воріт суперника, та ще й записав у свій актив непоганий відсоток точності передач – більше 60%. Втім, результат матчу, а це поразка "лілій" з рахунком 0:2, означає, що "півтори ноги" цього клубу вже заступили в Бундеслігу 2… Дармштадт займає останню, 18-ту позицію в таблиці, й має в своєму активі всього 15 очок.

Spox Федецькому виставив 4-ку й у цілому діями нашого хлопця залишився задоволений. "…У грі проти Лейпцига Федецький був змушений покинути поле вже на 22-й хвилині, проте сьогодні він провів увесь матч. Українець не допустив значних помилок в обороні, однак змагатися в швидкості зі спритними виконавцями Байєра Артемові було важко. Непогано підключався до атак, відзначився трьома навісними подачами, які, втім, результату не принесли…"

Провідне загальнонаціональне німецьке видання Bild Артему теж виставило 4 бали й так само діями нашого гравця лишилося задоволеним. "Федецький робить усе можливе: бігає, стелеться в підкатах, грає набагато надійніше, ніж на початку сезону. Та ще й в атаці намагається себе проявляти…"

Підсумуємо звитягу Федецького оцінкою від WhoScored. Статисти цього порталу Артему "дали" 6.6, і це – один з кращих балів у складі "лілій".

Коментарі ()