Головне

Прем'єр-ліга. 24-й тур. Шахтар - Чорноморець 1:2. "Моряки" шокували "гірників" у Харкові

09.04.2017 20:34 10043 0
Прем'єр-ліга. 24-й тур. Шахтар - Чорноморець 1:2. "Моряки" шокували "гірників" у Харкові

Донецький Шахтар зазнав першої поразки в чемпіонаті. На своєму полі в Харкові команда Паулу Фонсеки поступилася одеському Чорноморцю з рахунком 1:2 і втратила статус єдиного клубу в Європі, який йшов без поразок у своїй внутрішній першості.

Шахтар намагався діяти стандартно в цьому матчі. З перших хвилин гірники захопили ініціативу, почали тиснути на ворота суперника, проте, швидкий гол їм забити не вдалося.

До середини першого тайму донеччани "розігрівалися", а рахунок був відкритий на 28-й хвилині. Шахтар на фланзі розпочав швидку атаку, яка завершилася точним ударом в кут від Бернарда. Асистував бразильцеві Густаво Бланко Лещук, а оборонці Чорноморця в цьому епізоді виступили в ролі глядачів.

Світлина ФК Шахтар

Після забитого м'яча гірники продовжували контролювати хід поєдинку, проте, у одеситів почало з'являтися більше простору. І в одному з епізодів м'яч неочікувано для Шахтаря опинився у сітці воріт Андрія П'ятова. Андрієвський після прострілу партнера з флангу потужним ударом в дотик відправив м'яч в дев'ятку, не залишивши шансів голкіперу.

Шахтар продовжував грати розкуто, розраховуючи в другому таймі вирішити питання стосовно переможця гри. Команда Фонсеки дуже багато атакувала, моменти для взяття воріт були навіть у Кучера і Ордеця, проте, м'яч вдруге ніяк не йшов у сітку одеситів.

Світлина ФК Шахтар

Команда Бабича ж чекала свого шансу на контратаці і таки дочекалася. Марлос обрізався в центрі поля, моряки вибігли на ворота і Хобленко з флангу виконав простріл на Еліаса, який ударом в дотик результативно замкнув цей пас.

Тренерський штаб Шахтаря пішов ва-банк, випустивши на підсилення атаки Феррейру, Коваленка і Алана Патріка, проте вирвати хоча б нічию в цій зустрічі Чорноморець супернику не дав. У підсумку, гірники втратили очки, проте при тому гандикапу, який вони мають, особливо ця поразка не повинна засмутити команду Паулу Фонсеки.

При цьому, в одеситів є привід для святкування. Крім трьох очок до свого активу, моряки ще й перервали свою невдалу серію матчів з Шахтарем, в якого вони не могли перемогти з 2008-го року. 

Коментарі ()